A Windows Defender biztonsági figyelmeztetésének eltávolítása a Chrome-ból és a Safariból

Ne hagyja magát átverni a legálisan kinéző Windows Defender biztonsági figyelmeztetéstől. Hadd segítsünk kilábalni belőle.

Soha nem könnyű valakit kicsalni a pénzéből. És úgy tűnik, néhány csaló már régóta tudja ezt az igazságot.

Érdekes módokat találnak arra, hogy rávegyék a (technológiában nem jártas) embereket olyan dolgokra, amelyeket egyébként nem tennének meg.

Ebben a konkrét mechanizmusban a sürgősség érzését keltik, jelezve a felhasználóknak, hogy eszközük le van zárva, és azonnal lépjen kapcsolatba a (hamis) műszaki támogatással.

Egy felugró ablakban megjelenik egy számtárcsázás, amely végigvezeti Önt a social engineering köreiben, amíg fel nem tárja a kritikus személyes adatokat, vagy előre utalja a támogatási díjat.

Nézzük meg alaposabban, hogy megtudjuk, hogyan működik, és hogyan kerülhetjük el az ilyen hamis figyelmeztetéseket a jövőben.

Windows Defender biztonsági figyelmeztetés

A Windows Defender a natív vírusvédelmi megoldás a Windows operációs rendszerhez. Ennek ürügyként való felhasználása jelenti a legjobb esélyt a sikerre a rossz színészek számára.

Forrás: Microsoft Community

Azonban, mint a legtöbb más csalás, ez sem készült tökéletesen. Figyelembe veheti a betűtípus szabálytalanságait, az alsóbbrendű grafikákat stb., hogy megkülönböztethesse az eredeti rendszer figyelmeztető felugró ablakától.

Az a vicces, hogy még a Mac/iOS felhasználók is ezt kapják:

Forrás: Apple támogatás

Így ez egy böngészőalapú átverés, amely véletlenszerűen célozza meg a felhasználókat, függetlenül az operációs rendszerüktől.

  A macOS kurzor lekérése Windows 10 rendszeren

Miért kapom a Windows Defender figyelmeztetést?

Ott léptél kapcsolatba, ahol nem kellett volna. Gyanús linkre kattintott, rosszindulatú programokat töltött le, meglátogatott egy árnyékos weboldalt stb.

Ezek a műveletek megfertőzhetik eszközét. Ezt követően ilyen felugró ablakok jelenhetnek meg, amelyek a gép lezárásával fenyegetnek.

Ez azonban sokkal rosszabb lehet, ha a kémprogramok nyomon követik minden lépését, vagy a zsarolóprogramok titkosítják a rendszert, és komoly összegeket kérnek a hozzáférés visszaszerzéséért.

Tehát tekintse magát szerencsésnek, ha ez csak a Windows Defender biztonsági figyelmeztetése, és kövesse az alábbi lépéseket, hogy megszabaduljon ettől.

A Windows Defender biztonsági figyelmeztetésének eltávolítása a Chrome-ból

Ha Chrome-ot (vagy bármely Chrome-alapú böngészőt) használ, a szokásos lépés minden Windows-felhasználó számára az, hogy az alt+ctrl+delete billentyűkombináció lenyomásával lépjen be a Feladatkezelőbe.

Itt keresse meg a böngésző nevét, kattintson rá a jobb gombbal, és kattintson a Feladat befejezése lehetőségre.

Ezzel bezárja a böngészőt.

A Chrome-felhasználók a feladatkezelővel a bezárás előtt elmenthetnek bármit, ami fontos.

Shift+esc-vel érheted el. A Chrome belső folyamatainak listájában válassza ki a gyanús lapot, és a Folyamat befejezése gombbal zárja be.

Ezt követően az első teendő a Chrome alaphelyzetbe állítása. Ehhez kattintson a függőleges ellipszisre (⋮) a jobb felső sarokban, majd lépjen a Beállításokba.

Az oldalsó panelen nyissa meg a Reset és a tisztítást.

Itt közvetlenül visszaállíthatja a beállításokat az eredeti alapértékekre, vagy először elővigyázatossági intézkedésként használhatja a Cleanup számítógépet.

Nem nevezném teljes értékű vírusirtónak az Ön számítógépére, de foglalkozik a böngészési élményt befolyásoló kártevőkkel – pontosan ezzel a problémával, amivel itt foglalkozunk. Ergo nem árt ezt használni az alapértelmezett értékek visszaállítása előtt.

Az utolsó lépés egy prémium víruskereső használata a rendszervizsgálathoz. Használhatja a Malwarebytes malware-eltávolító ingyenes verzióját, ha nem fizet elő semmilyen vírusirtóra. Emellett a McAfee 30 napos hitelkártya nélküli próbaverziója megtisztítja a rendszert a nem kívánt alkalmazásoktól.

  A születésnapi figyelmeztetések kikapcsolása a Windows 10 rendszerben

Jó, ha van egy fizetős vírusirtó, de megtekintheti a PC-re szánt ingyenes vírusirtó programok listáját is.

És bár a Chrome-ról beszélünk, az általános lépések minden Windows böngészőben működnének. Nyissa meg a Feladatkezelőt, hogy megölje a nem reagáló alkalmazást, állítsa vissza a böngészőt, és ellenőrizze egy víruskeresővel.

A Windows Defender biztonsági figyelmeztetésének eltávolítása a Safariból

Az Apple 2015 óta többlépcsős folyamattá tette a Safari visszaállítását. Most törölnie kell az internetes előzményeket, a gyorsítótárat, meg kell tisztítania a könyvtár mappáját, és el kell távolítania a bővítményeket, hogy ismét „új” legyen.

Azt tanácsolom azonban, hogy készítsen biztonsági másolatot a könyvjelzőkről, ha azok értékesek. Ezt a Fájl > Könyvjelzők exportálása menüpontban teheti meg.

Internetes előzmények törlése

Fokozatosan a Safari továbbra is tárolja a webes adatokat, amelyek virtuális memóriát fogyasztanak, ami lelassítja az általános böngészési élményt.

Tehát a Safari Mac rendszeren történő visszaállításának első lépése a böngészési előzmények törlése.

Kattintson az Előzmények, majd az Előzmények törlése elemre a legördülő menüben, és lépjen az összes előzménybe a következő előugró ablakban.

Üres gyorsítótár

A gyorsítótár ideiglenes webhelyadatokat tárol, és segít a weboldalak kézbesítésének felgyorsításában. A böngészési sebesség optimalizálása érdekében azonban időnként javasolt a gyorsítótár törlése.

És mivel alaphelyzetbe állítjuk a Safarit, kulcsfontosságú, hogy megszabaduljunk a gyorsítótártól.

Ez elrejti a Fejlesztés menüben, amely alapértelmezés szerint nem érhető el. Ennek bekapcsolásához válassza a Safari lehetőséget a felső menüben, és kattintson a Beállítások lehetőségre.

Ezután lépjen a Speciális részre, és ellenőrizze a Fejlesztés megjelenítése menüt a menüsorban.

Végül kattintson a Fejlesztés elemre a menüben és a Gyorsítótárak ürítése a legördülő menüben.

  A hálózati beállítások visszaállítása Windows 10 rendszeren

Távolítsa el a bővítményeket

Ez egy másik döntő lépés a Safari visszaállításában. A bővítmények törléséhez lépjen a Safari> Beállítások> Bővítmények menüpontra.

Most válassza ki és távolítsa el mindegyiket.

Törölje a Safari beépülő modulokat

A Safari beépülő modulok eltávolítása a böngészőből nem lehetséges. Ehelyett törölnie kell őket a ~/Library és Library mappákban.

Mindkét helyen meg kell találnia az Internet Plug-Ins mappát, és ki kell dobnia a tartalmát.

Ez a négy lépés visszaállítja a Safarit Mac rendszeren, és eltávolítja a Windows Defender biztonsági figyelmeztetését is.

Ennek ellenére a legjobb, ha a vizsgálatot a macOS biztonsági szoftverrel futtatja. Gyors megoldásként azt javaslom, hogy használja a Malwarebytes ingyenes víruskeresőt Mac-hez, hogy ellenőrizze, hogy az eszköze fertőzött-e.

Utolsó szavak: Ez egy technikai támogatási átverés!

A Windows Defender biztonsági figyelmeztetése egy csaló kísérlete arra, hogy bizalmas információk felfedésére vagy a semmiért fizessenek rá.

Ez egy böngésző alapú fertőzés, vagyis vissza kell állítania. Ezenkívül egy prémium víruskeresővel végzett teljes rendszervizsgálatnak ki kell javítania a problémát.

Ui: Rosszindulatú szoftverek vagy sem, szinte minden laptop szenved a hőszabályozástól, és ezeknek a laptop hűtőpárnáknak a használata növeli a teljesítményét.