A Windows 11 Start menüjének balra mozgatása

A Microsoft nem hagyta abba a Start menüvel való kísérletezést. A Windows 11 előzetese, amely jelenleg elérhető a fejlesztői és bétaverziós csatornákon, vadonatúj Start menüt tartalmaz.

Start menü Windows 11 rendszeren

Start menü Windows 11 rendszeren

Figyelemre méltó változtatások történtek a Windows 11 Start menüjében:

Eltávolította a bal oldali gombsort, és áthelyezte az aljára
Csempék és alkalmazáscsoportok eltávolítva
A Start gomb a tálca közepére került más rendszeralkalmazásokkal együtt

Mozgassa a Windows 11 Start menüjét balra

A Start menü új pozíciója nem rossz. Egyfajta „macOS-Dock” megjelenést kölcsönöz a tálcának és az operációs rendszer egészének. Jól néz ki, de nem az, amit az emberek megszoktak. Szerencsére a Microsoft hihetetlenül egyszerűvé tette a Start menü visszahelyezését a tálca bal szélére.

  Hogyan távolíthatunk el egy eszközt egy mobil hotspotról Windows 10 rendszeren

Kattintson a jobb gombbal a tálcára, és a helyi menüből válassza a Tálca beállításai lehetőséget.
Bontsa ki a Tálca viselkedését.
Nyissa meg a Tálca igazítása melletti legördülő listát, és válassza a Balra lehetőséget.
A Start gomb, a Start menü és a rögzített alkalmazások csoportja mind balra kerül.

Szerezze be a Windows 10 Start menüjét a Windows 11 rendszeren

Ha nem tetszik az új Start Menü, akkor nincs sok lehetőséged. Egy rendszerleíró adatbázis feltörése lehetővé tette a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a Windows 10 Start menüjéhez a Windows 11 rendszeren, de a Microsoft gyorsan eltávolította a Windows 11 frissítése során. Nagyon valószínűtlen, hogy visszakerül a Windows 11 stabil verziójába.

A Windows 11 új Start menüje annyiban különbözik, hogy már nem tartalmaz csempéket, de sok tekintetben megegyezik a Windows 10 Start menüjével. A felhasználói felület módosul, pl. a Bekapcsológomb és a Beállítások gomb helye, és hogyan a nemrég elért alkalmazások megjelennek, de ez nem olyan nagy változás.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy melyik Windows Edition termékkulcshoz való

Az egyetlen csalódást keltő dolog a Windows 11 új Start menüjében, hogy a rögzített alkalmazásoknak sokkal kevesebb helyük van. Túlcsordulnak, ha túl sokat rögzít belőlük, és le kell görgetnie a hozzáféréshez. Meghiúsítja azt a célt, hogy a Windows 10 Start menüjének csempéi olyan jól kitöltöttek.

Következtetés

Az új Start menü más, de nem gondoljuk, hogy olyan rosszul fogadják, mint a Windows 8 Start képernyőjét. A Microsoft a Windows 10 Start menüjének kialakításával némi alapmunkát végzett az új felhasználói felületen. Ennek ellenére, ha nem tetszik, kétségtelenül léteznek harmadik féltől származó alkalmazások a javításra.