A Windows 11 feltörve és a Google Maps Immersive View online

Szia! 🙋 A következő frissítésekkel várjuk Önt ma! 📣

Az OpenAI a ChatGPT-t csatlakoztatja az internethez

Úgy tűnik, hogy az Open AI egy ideig a hírekben marad egy sor új fejlesztéssel.

A legújabb fejlesztésben az OpenAI bejelentette a ChatGPT bővítményeinek beépítését, amelyek növelik a bot képességeit azáltal, hogy bizonyos körülmények között hozzáférést biztosítanak külső tudásbázisokhoz és adatbázisokhoz, beleértve az internetet is.

A szolgáltatás jelenleg alfa állapotban van, és a várólistán szereplő ChatGPT-felhasználók és fejlesztők számára elérhető. Az OpenAI kijelenti, hogy kezdetben kis számú fejlesztőnek és előfizetőnek biztosít hozzáférést prémium ChatGPT Plus csomagjához, mielőtt a nagyobb léptékű és API-hozzáférést bevezeti.

Az OpenAI webböngésző beépülő modulja lehetővé teszi a ChatGPT számára, hogy információkat gyűjtsön az internetről a különböző kérdések megválaszolásához. A beépülő modul a Bing keresési API-t használja az internet tartalmának összegyűjtésére, és a válasz létrehozásakor hivatkozik azokra az URL-ekre, amelyeket felkeresett.

  A Windows 8 hangerőszabályzójának beszerzése a Windows 10 rendszerben

Ugyanakkor a blog azt is idézte, hogy egy webes hozzáféréssel rendelkező chatbot kockázatos perspektíva. Kockázatos abban az értelemben, hogy a ChatGPT számos kedvezőtlen műveletet végezhet, például spameket, adathalász e-maileket és egyéb félrevezető információkat küldhet. Ennek ellensúlyozására kijelentette, hogy az Open AI számos óvintézkedést vezetett be az ilyen tevékenységek leállítására.

Az OpenAI a webbővítmény mellett elérhetővé tette a ChatGPT kódértelmezőjét is, amely matematikai problémák megoldására, adatok elemzésére és megjelenítésére, valamint fájlok különböző formátumok közötti konvertálására használható.

Az OpenAI felkért néhány jelentős céget, hogy készítsék el bővítményeiket, amelyek listázzák azokat: Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram és Zapier.

Ha érdekel, akkor csatlakozhatsz az Open AI várólistájához.

Windows 11, Tesla, Ubuntu és macOS feltörték a Pwn2Own 2023-nál

Meg fog lepődni, ha azt olvassa, hogy a legnépszerűbb termékek, köztük az Apple macOS, a Microsoft Windows 11, a Microsoft SharePoint, az Ubuntu Desktop, a Tesla Gateway, az Adobe Reader és az Oracle VirtualBox, betörtek a Pwn2Own Vancouver 2023 hackerversenybe.

  Rövid útmutató a Windows Management Instrumentationről (WMI)

A legjobb elit hackerek bemutatták kiváló képességeiket, és behatoltak a világ vezető termékeibe. Az első napon kiosztott összdíj 375 000 dollár volt.

A 2005 óta működő Trend Micro Zero-Day Initiative (ZDI) évente megrendezi a Pwn2Own hackerversenyt. Versenyeket kínál néhány legjobb hackercsapat között, amelyek a közelmúltban fel nem fedezett „nulladik napi” támadásokat egymás ellen és előre meghatározott technológiai célpontok ellen támasztják alá.

Ezek a nulladik napi hackerek minden talált sebezhetőséget gyorsan jelentenek a szállítónak, aki ezt követően javításokat ad ki a probléma megoldására.

Az alábbi képen látható, hogy kit és mit törtek fel a Pwn2Own Vancouver 2023 első napján.

A Google Maps Immersive View egyes felhasználók számára elérhető

Végül a Google bevezeti a Google Maps Immersive nézetét bizonyos városokban, például Londonban, Los Angelesben, New Yorkban, San Francisco-ban és Tokióban, valamint bizonyos felhasználók számára.

  A Windows 10 rendszeren nem futó Windows Feladatütemező javítása

A Google Maps régóta esedékes „magával ragadó képe”. Ez a funkció a 2D képek és a 3D renderelési technológia kombinációja a mesterséges intelligenciával, hogy navigálható városi élményt hozzon létre.

A Google tavaly jelentette be a magával ragadó nézet funkciót, és most bizonyos helyeken, például Londonban, Los Angelesben, New Yorkban, San Franciscóban és Tokióban elérhető.

Ez egy teljesen új módszer egy helyszín felfedezésére, amely azt a benyomást kelti, hogy már ott vagy. A világ gazdag, digitális modelljét mesterséges intelligencia és számítógépes látás fejlesztések segítségével állítják elő az Utcakép és a légifelvételek milliárdjainak kombinálása érdekében.

Ezenkívül hasznos részleteket ad hozzá, mint például az időjárás, a forgalom, a hely sűrűsége stb. A Google neurális sugárzási mezőket (NeRF) használ, egy élvonalbeli AI-módszert, amely a 2D képeket 3D-s megjelenítésekké alakítja, hogy valósághű forgatókönyveket állítson elő.

A Google azt is tervezi, hogy a következő hónapokban több mint 1000 további repülőtéren, vasútállomáson és bevásárlóközpontban kínál majd beltéri élőképet Barcelonában, Berlinben, Frankfurtban, Londonban, Madridban, Melbourne-ben, Párizsban, Prágában, So Paulóban, Szingapúrban, Sydneyben, és Taipei.

További frissítésekért tekintse meg Legújabb technológia kategóriánkat.