A Windows 10 Update Assistant használata

Bármilyen erős is a számítógép hardveres szempontból, a jelenlegi operációs rendszer továbbra is korlátozza azt.

Ezért fontos, hogy a legújabb operációs rendszer legfrissebb verziója legyen, és az is fontos, hogy milyen eszközökkel érheti el ezt.

A Windows operációs rendszer esetében a jelenleg elérhető legújabb verzió a Windows 10 20H2 verziója (más néven Windows 10 októberi frissítése).

Ha a Windows 10 20H2 teljes és legális példányát szeretné megszerezni, a leggyorsabb módja a Windows 10 Update Assistant használata.

Mi az a Windows 10 Update Assistant?

Egyszerűen fogalmazva, a Windows 10 Update Assistant a Microsoft által létrehozott eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy frissítsék Windows 10 rendszerű számítógépeiket egy újabb verzióra, akár a legújabb verzióra.

Amellett, hogy operációs rendszer frissítőként használják, a Windows 10 Update Assistant közvetve is használható a gyakori számítógépes problémák megoldására, mivel alapvetően a régi rendszerfájlokat az újabb verziók friss, új példányára cseréli.

  Hogyan lehet kihagyni az UAC-kérést az alkalmazásokhoz Windows 10 rendszeren

A Windows 10 Update Assistant 100%-ban ingyenes, és közvetlenül letölthető a Microsoft hivatalos webhelyéről.

Hogyan használhatom a Windows 10 Update Assistant-t?

A Windows 10 minden tekintetben a lehető legkönnyebben használhatóra lett optimalizálva, beleértve a telepítési és frissítési folyamatot is.

Íme egy rövid összefoglaló arról, hogyan használhatja a Windows 10 Update Assistant-t a Windows 10 jelenlegi verziójának Windows 10 20H2 rendszerre való frissítéséhez:

Töltse le a hivatalos Windows 10 Update Assistant programot a Microsoft webhelyéről
Kattintson duplán a kliensre az elindításához
Ezt megelőzően nincs telepítési folyamat, mivel a program 100%-ban hordozható.
A Windows 10 Update Assistant átvizsgálja a számítógépet, hogy megállapítsa a Windows 10 melyik verzióját használja.

Miután az eszköz befejezte a számítógép átvizsgálását, nyomja meg a Frissítés most gombot
Az eszköz most kompatibilitási problémákat keres a számítógépén, és kiszámítja, hogy mennyi tárhelyre van szüksége a legújabb frissítések alkalmazásához.

Most két lehetőség közül választhat:
Frissítse ezt a számítógépet most
Hozzon létre telepítési adathordozót

Kattintson a PC frissítése most lehetőségre, és várja meg, amíg a program lefut

  Alapértelmezett alkalmazások beállítása a Windows 10 rendszerben, ha nem engedi

A számítógép néhányszor magától újraindul, és követnie kell a képernyőn megjelenő utasításokat, amikor azok megjelennek.

Ez azonban teljesen normális, és ha végzett, a Windows 10 20H2 friss példánya telepítve lesz a számítógépére.

Windows 10 Update Assistant vs a Media Creation Tool eszköz

Ha megszokta, hogy számítógépét folyamatosan frissíti, akkor valószínűleg már tudja, mi az a Windows 10 Update Assistant.

Ezenkívül észrevethetett egy hasonló eszközt ugyanazon a letöltési oldalon, a Windows 10 Media Creation Tool néven.

Ha igen, akkor elgondolkodhatott azon, hogy mi a különbség a kettő között, és hogy az egyik jobb-e, mint a másik.

A rövid verzió a következő: mindkét programmal frissíthető a számítógép a legújabb verzióra.

A különbség azonban a megközelítésben rejlik:

A Windows 10 Update Assistant csak a Windows 10 rendszerű számítógép frissítésére szolgál
A Media Creation Tool segítségével frissítheti számítógépét, és olyan telepítési adathordozókat hozhat létre, amelyek más számítógépeken is használhatók

Windows 10 Update Assistant vs automatikus Windows frissítések

A számítógép frissítésének másik módja a natív Windows 10 Frissítés menü használata. Ez a funkció a Windows 10 operációs rendszerbe van beépítve, és a következő módon érhető el:

  A játék teljesítményének megtekintése a Game Bar segítségével Windows 10 rendszeren

Nyomja meg a Windows gombot a Start menü megnyitásához
Menj a beállításokhoz
Ez a fogaskerék alakú gomb a Start menüben

Válassza a Frissítés és biztonság lehetőséget
A Windows Update menüben nyomja meg a Frissítések keresése lehetőséget, hogy megkeresse az esetlegesen elérhető frissítéseket a számítógépén

A különbség a Windows 10 Update Assistant és a Windows Update menü között az, hogy az utóbbi automatikusan működik, rendszeres időközönként átvizsgálja a Microsoft szervereit az elérhető frissítések után.

Másrészt a számítógép frissítése a Windows Update menün keresztül nem olyan megbízható, mivel sok Windows 10 frissítési hiba történik így.

Emiatt a Windows 10 Update Assistant és a Media Creation Tool egyaránt használható az operációs rendszer kényszerfrissítésére, még akkor is, ha az automatikus eszközök hibaüzeneteket kapnak.

Windows 10 Update Assistant: Megéri vagy sem?

Noha a felhasználók számos módon frissíthetik számítógépüket, az igazság az, hogy sok szempontból a Windows 10 Update Assistant messze a leggyorsabb és legmegbízhatóbb.

Ennek az az oka, hogy mindig használható biztonsági mentési tervként arra az esetre, ha a többi módszer frissítési hibákat okozna, és mert felhasználható a számítógép frissítésére a legújabb szolgáltatásfrissítésekkel, amint azok megjelennek.

Összességében a Windows 10 Update Assistant hatékony eszköz azok számára, akik a legújabb operációs rendszert szeretnék futtatni számítógépükön.

Milyen módszereket használ a számítógép frissítésére? Tudassa velünk, ha megosztja preferenciáit az alábbi megjegyzések részben.