A Windows 10 rendszeren nem működő Fallout 4 Script Extender javítása

A Fallout 4 Script Extender, más néven F4SE vagy FOSE, egy olyan segédprogram, amely javítja a Fallout 4 szkriptelési képességeit. Ennek a kiterjesztésnek azonban nagyon kevesen vannak tudatában. Az utóbbi időben azonban több olyan eset is érkezett, amikor az F4SE nem működik. Állítólag a program összeomlik, amikor megpróbálja elindítani, vagy ha hosszú ideig üres képernyőt jelenít meg, mielőtt összeomolna. Ezt a problémát számos tényező okozhatja. Ennek eredményeként elkészítettünk egy lépésről lépésre szóló útmutatót, amely segít az F4SE telepítésében a számítógépen, és javítani az F4SE nem működő problémáját.

A Windows 10 rendszeren nem működő Fallout 4 Script Extender javítása

Megvizsgáltuk azokat a problémákat, amelyek a nehézséget okozták, és a legelterjedtebbeket az alábbiakban közöljük.

  • Frissítések: A legtöbb játékfejlesztő nem szereti a harmadik féltől származó módosításokat, ezért igyekeznek távol tartani minden frissítéstől. Elképzelhető, hogy a Creation Club frissített, és most blokkolja az F4SE használatát. Ennek eredményeként erősen javasolt az F4SE program frissítése.

  • Tűzfal: A Windows tűzfal néha megakadályozhatja, hogy egyes alkalmazások csatlakozzanak az internethez. Mivel a programnak kommunikálnia kell a kiszolgálókkal az indítás során, ez problémákat okozhat.

  • Ütköző mod: Az is lehetséges, hogy a telepített modok ütköznek az F4SE összetettségével, mert régiek vagy tönkrementek. Továbbá, ha a mod és az F4SEs verziója megegyezik, akkor a programnak problémái lehetnek.

  • Kompatibilitás: Mivel a programnak időnként nehézségei lehetnek az operációs rendszerrel, mindig célszerű futtatni az alkalmazások kompatibilitási hibaelhárítóját, és hagyni, hogy az optimális beállításokat válassza ki.

  • Beépülő modulok: Lehet, hogy az alkalmazások beépülő moduljai sérültek vagy elavultak, ami a problémát eredményezi. Ha törli őket, a program automatikusan lecseréli őket.

  • Hiányzó fájlok: Elképzelhető, hogy bizonyos fontos fájlok hiányoznak a játékból, ami az indítási problémát okozza. A játék összes fájljának jelen kell lennie ahhoz, hogy a játék minden aspektusa megfelelően működjön.

1. módszer: Frissítse az F4SE alkalmazást

Ha problémái vannak a Fallout 4 Script Extender alkalmazással, próbálja meg frissíteni, hátha visszaáll a normál állapotba. A játékkészítők többsége nem engedélyezi játékaik harmadik fél általi módosítását. Ennek eredményeként megpróbálják az olyan alkalmazásokat, mint az F4SE, távol tartani minden játékfrissítéstől. Elképzelhető, hogy a Creation Club frissített, és most blokkolja az F4SE programhoz való hozzáférését. Ha az F4SE nem működik az Ön számára, frissítenie kell. Ennek eredményeként:

1. Töltse le az F4SE legújabb verzióját a Gamepressure webhelyről.

2. Menjen a fallout telepítési mappa helyére, és csomagolja ki az f4se_1_10_120.dll fájlt. A számok az f4se_loader.exe és az f4se_steam_loader.dll verzióitól függően változhatnak. Az alábbiakban egy példa látható a Fallout 4 helyútvonalára.

C:Program Files (x86)SteamSteamAppscommonFallout 4

3. A játék elindításához futtassa az imént a mappába másolt f4se_loader.exe fájlt.

Megjegyzés: Ha másoláskor cserélje ki valamelyik fájlt, tegye meg.

2. módszer: Futtassa az F4SE-t rendszergazdaként

Az F4SE számos esetben nem tudott hatékonyan végrehajtani az UAC által előírt szigorú protokollok miatt. Mivel az F4SE parancsfájlokat használ, működésükhöz magasabb engedélyekre van szükség. Ha nem rendszergazdai jogosultságokkal futtatja a szoftvert, akkor szembesülhet ezzel a problémával.

1. Nyissa meg az F4SE fő futtatható fájlját, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.

A kompatibilitás lapon azt is beállíthatja, hogy a szoftver mindig rendszergazdai jogosultságokkal fusson. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Kattintson a jobb gombbal a játék futtatható fájljára.

2. Kattintson a Tulajdonságok elemre.

3. Lépjen a Kompatibilitás fülre, és jelölje be a Program futtatása rendszergazdaként jelölőnégyzetet.

4. Végül kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

Ha rendszergazdai hozzáféréssel rendelkezik, ellenőrizze, hogy a probléma véglegesen megoldódott-e.

3. módszer: Az ütköző modok letiltása

A Fallout modjai lehetővé teszik a játékosok számára, hogy kisebb és nagyobb változtatásokat hajtsanak végre a nyílt világú játékon. Azonban, mivel bizonyos modok elavultak vagy nem működnek, ütközhetnek az F4SE összetettségével, ami azt eredményezheti, hogy az F4SE nem működik Windows 7, 8 vagy 10 rendszeren. Továbbá, ha a mod és az F4SE program verziószáma megegyezik, az okozhatja problémák az alkalmazással. Ennek eredményeként minden ütköző mod letiltásra kerül.

1. Nyissa meg a Nexus Mod Manager alkalmazást.

2. Kattintson jobb gombbal egy olyan Mod-ra, amelyet az NMM nem támogat, és amelyet F4SE-vel kell alkalmazni.

3. Egyenként tiltsa le a modot, majd mindegyik letiltása után próbálja meg elindítani a játékot.

Ha a játék egy bizonyos mod letiltása után indul el, az azt jelenti, hogy ez a mod volt a vita forrása. Ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e a Mod frissítése után. Ha a Mod továbbra is problémákat okoz, kapcsolja ki, amíg a Mods készítői meg nem oldják a problémát.

4. módszer: Törölje az F4SE beépülő modulokat

Előfordulhat, hogy az alkalmazás beépülő moduljai sérültek vagy elavultak, ami a problémát okozza. A Fallout 4 Script Extender nem fut Windows 10 rendszeren, ha az F4SE beépülő modulok régiek vagy sérültek. Ebben a szakaszban törölnie kell a problémás beépülő modulokat az F4SE-ből. Ha törli őket, a program automatikusan lecseréli őket. Eltávolítjuk ezeket a bővítményeket, amelyeket később automatikusan lecserélünk.

1. Nyissa meg a Fallout 4 telepítési mappáját, amely gyakran megtalálható az adott hely elérési útjában.

C:Program Files (x86)SteamSteamAppscommonFallout 4DataF4SEPlugins

2. Törölje az összes fájlt és mappát a Plugins mappából.

3. Most töltse le és telepítse a Fallout 4 Script Extendert az 1. módszer szerint.

4. Végül telepítse újra az összes Fallout 4 szkriptbővítő modot is.

5. módszer: Futtassa a kompatibilitási hibaelhárítót

Lehetséges, hogy a programnak problémái vannak az operációs rendszerrel. Ritka esetekben a Fallout 4 Script Extender (F4SE) egyáltalán nem fut, ami arra utal, hogy nem kompatibilis a számítógépével. Az alkalmazás kompatibilitási hibaelhárítójának futtatásával és az Ön számára legmegfelelőbb beállítások meghatározásával kijavíthatja az f4se Not Working problémát. Ehhez kövesse a megadott lépéseket.

1. Lépjen a játék telepítési mappájába.

2. Kattintson jobb gombbal az f4se_loader.exe fájlra, és válassza a Tulajdonságok parancsot.

3. Válassza a Kompatibilitás lapot.

4. Válassza a Kompatibilitási hibaelhárító futtatása lehetőséget.

A Windows most önállóan megkeresi a gépe számára ideális beállításokat. Ha a probléma megoldódott, tesztelje a beállításokat, és alkalmazza őket.

6. módszer: Ellenőrizze a fájlok integritását

A játékfájlok, például a mod, az F4SE probléma lehetséges forrásai. Elképzelhető, hogy a játékból hiányoznak olyan kulcsfájlok, amelyek bizonyos helyzetekben a játék megfelelő működéséhez szükségesek. Ennek eredményeként ebben a fázisban ellenőrizni fogjuk a játékfájlokat. Olvassa el útmutatónkat a játékfájlok integritásának ellenőrzéséről a Steamen, hogy ugyanezt tegye.

7. módszer: Tűzfal-hozzáférés engedélyezése

Természetes, hogy nem tudja futtatni az F4SE-t, ha a Windows tűzfal megakadályozza ebben. Ebben a szakaszban engedélyezzük a program áthaladását a Windows tűzfalon. Kövesse ezeket a lépéseket az F4SE nem működő hibájának kijavításához tűzfal-hozzáférés megadásával.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + I billentyűket a Beállítások megnyitásához.

2. Válassza a Frissítések és biztonság lehetőséget a Beállítások menüben.

3. A bal oldali ablaktáblában válassza a Windows Biztonság opciót.

4. Válassza a Tűzfal és hálózati védelem lehetőséget a Windows Biztonság menüjében.

5. Válassza az Alkalmazás engedélyezése a tűzfalon lehetőséget.

6. A Beállítások módosítása lehetőségre kattintva biztosítson hozzáférést a Fallout4-hez kapcsolódó összes programhoz privát és nyilvános hálózaton egyaránt.

7. Kattintson az OK gombra, majd indítsa újra a játékot, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e.

***

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket az információkat, és sikerült megoldania a Fallout 4 Script Extender nem működő problémáját. Kérjük, ossza meg velünk, melyik technika volt a leghasznosabb az Ön számára. Kérjük, használja az alábbi űrlapot, ha kérdése vagy észrevétele van.

  Képernyőkép készítése Surface táblagépen és érintőképernyős laptopon Windows 10 rendszerben