A Windows 10 rendszerben nem működő SADES fejhallgató javítása

A SADES fejhallgatók és headsetek prémium termékek, amelyeket kifejezetten játékra terveztek. Azok a játékosok, akiknek térhatású hangra van szükségük, megbízhatnak a SADES fejhallgatóiban. Ezek a fogaskerekek magával ragadó játékélményt nyújtanak, miközben megőrzik a SADES stílusos kialakítását. Ezeket játékra tervezték, de egyes felhasználók problémákról számoltak be a SADES fejhallgató használatakor a Windows 10 rendszerben. A felhasználók arról számoltak be, hogy a SADES fejhallgató mikrofonja nem működik Windows 10 rendszeren. Ezek a SADES gyakori problémák. Ha megvásárolta az eszközt, és úgy találta, hogy a SADES headset nem működik, akkor a lehető leghatékonyabban szeretné elhárítani a hibát. Ebben a cikkben megismerheti a SADES fejhallgató nem működő problémáinak megoldásának módszereit. Tehát folytassa a cikk olvasását.

A Windows 10 rendszerben nem működő SADES fejhallgató javítása

A hibaelhárítás előtt nézzünk meg néhány pontot arról, hogy miért fordul elő ez a probléma

  • Mikrofon letiltva
  • Alacsony hangerő a mikrofonban
  • Elavult audio illesztőprogramok és SADES headset illesztőprogramok
  • Windows Update ütközések

1. módszer: Tisztítsa meg a fejhallgató-csatlakozót

A fejhallgató-csatlakozók hajlamosak a szennyeződésekre és a porszemcsékre. Ebben az esetben tisztítsa meg a fejhallgató-csatlakozót izopropil-alkohollal átitatott vattával, és hagyja teljesen megszáradni.

  • Fejhallgató-csatlakozó esetén sűrített levegővel kifújhatja a benne rekedt porszemcséket.
  • Hasonlóképpen, a mikrofont is eltömítheti a szennyeződés idővel. Ez problémákhoz vezethet. Megpróbálhatja finoman fogkefével tisztítani.

A kép: Arek Socha a Pixabay-től

2. módszer: Használjon másik portot

Ha a jelenlegi fejhallgató-csatlakozó portja megszakad, a SADES headset nem fog működni. Próbáljon meg egy másik fejhallgató-porthoz csatlakozni, hogy kizárja, nincs-e hiba a jelenlegi fejhallgató-csatlakozóban, és javítsa ki a problémát.

  Javítsa ki, hogy a 144 Hz nem jelenik meg a Windows 10 monitoron

3. módszer: Futtassa az Audio hibaelhárítót

Kipróbálhatja a Windows hibaelhárítóját a hang rögzítéséhez, hogy megnézze, megoldja-e a SADES fejhallgató nem működő problémáját.

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Beállítások menü megnyitásához.

2. Kattintson a Frissítés és biztonság menüre.

3. A bal oldali ablaktáblában kattintson a hibaelhárítás elemre.

4. Navigáljon a Hangrögzítési hibaelhárítóhoz, és válassza ki. Végül kattintson a Hibaelhárító futtatása lehetőségre a hibaelhárítási folyamat elindításához.

5. Várja meg, amíg a hibaelhárító észleli a problémákat, ha vannak ilyenek.

6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a javítás alkalmazásához.

4. módszer: Állítsa be a SADES fejhallgatót alapértelmezett eszközként

A SADES Headset behelyezése után győződjön meg arról, hogy az eszköz alapértelmezettre van állítva. Ha nincs alapértelmezettre állítva, kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson a Nézet legördülő menüre, és válassza a Nagy ikonok lehetőséget.

3. Ezután kattintson a Hang elemre.

4. Lépjen a Felvétel fülre.

5. Kattintson jobb gombbal az üres helyre, majd kattintson a Letiltott eszközök megjelenítése elemre.

6. Ha le van tiltva, kattintson jobb gombbal a Microphone Array elemre, majd kattintson az Eszköz engedélyezése lehetőségre.

7. Most kattintson a jobb gombbal a mikrofontömbre, majd kattintson a Beállítás alapértelmezett eszközként elemre. Ez kijavítja a SADES fejhallgató nem működő problémáját.

5. módszer: Fejhallgató mikrofon némításának feloldása

A legtöbb fejhallgató beépített hardvergombbal rendelkezik, amely magában a fejhallgatóban engedélyezhető vagy letiltható. Kövesse a megadott lépéseket annak ellenőrzéséhez, hogy a fejhallgató mikrofonja el van-e némítva vagy sem.

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Beállítások menü megnyitásához.

2. Kattintson a Rendszerbeállítások elemre.

3. Ezután kattintson a Hang elemre a bal oldali ablaktáblában.

4. Győződjön meg arról, hogy a mikrofon van kiválasztva a Bemeneti eszköz kiválasztása részben. Végül tesztelje a mikrofonját úgy, hogy beszél bele, és győződjön meg arról, hogy megkapja a hangot.

  Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik alkalmazás vagy folyamat használ USB-t a Windows rendszerben

6. módszer: Növelje a mikrofon hangerejét

Könnyű összetéveszteni a néma mikrofont és a halk hangerőt. Az alacsony hangerősségű mikrofon nagyon kis mennyiségű kimenetet ad ki. A Windowsban van egy beállítás a mikrofon hangerejének módosítására. Ha többet szeretne tudni, olvassa el a Mikrofon hangerejének növelése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat, hogy ötletet kapjon.

7. módszer: Engedélyezze az alkalmazások számára a mikrofon elérését

A Windows Update rendszeresen frissíti a meglévő illesztőprogramokat, és frissíti az új hardver illesztőprogramjait. Néha a Windows legutóbbi frissítése után az audio-illesztőprogramok megváltoztatják a mikrofon beállításait. Ebben a forgatókönyvben próbálja meg az alábbi lépéseket a Windows 10 rendszeren nem működő SADES fejhallgató mikrofon problémájának kijavításához.

1. Indítsa el a Windows beállítást.

2. Kattintson az Adatvédelmi beállítások elemre.

3. Kattintson a Mikrofon elemre a bal oldali ablaktáblában.

4. Győződjön meg arról, hogy az Alkalmazások hozzáférésének engedélyezése a mikrofonhoz kapcsoló be van kapcsolva.

5. Görgessen lefelé, és kiválaszthatja, hogy melyik program férhessen hozzá a mikrofonjához, a kapcsoló bekapcsolásával engedélyezheti őket.

8. módszer: Frissítse az audio-illesztőprogramokat

Néha a fejhallgatóval kapcsolatos probléma akkor jelenik meg, ha az audio-illesztőprogram nincs frissítve. Olvassa el a Realtek HD audio-illesztőprogramok Windows 10 rendszerben történő frissítéséről szóló útmutatónkat, és kövesse az audio-illesztőprogramhoz tartozó lépéseket.

9. módszer: Hang-illesztőprogram-frissítések visszaállítása

Az összes jelenlegi verziójú illesztőprogram törlődik a számítógépről, és az előző verziójuk települ, amikor visszaállítja az audio-illesztőprogramokat. Ez egy hasznos funkció, ha bármely új illesztőprogram nem kompatibilis a rendszerrel.

Kövesse az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren című útmutatóban leírt lépéseket a SADES fejhallgató nem működő problémájának kijavításához.

10. módszer: Töltse le a SADES fejhallgató-illesztőprogramokat

A SADES fejhallgatókat úgy tervezték, hogy az illesztőprogramokat automatikusan telepítsék, amikor először behelyezik a számítógépbe. Mindenesetre, ha nincs külön SADES illesztőprogram telepítve, akkor kövesse az alábbi lépéseket a fejhallgató illesztőprogramjainak letöltéséhez, hogy kijavítsa a SADES fejhallgató mikrofonját, amely nem működik a Windows 10 rendszerben.

  A Windows 10 rendszerben nem működő elülső audiocsatlakozó javítása

1. Lépjen a SADES-be Headsetek illesztőprogram oldala.

2. A weboldalon különböző SADES headset sorozatok jelennek meg. Keresse meg a fülhallgatójához megfelelőt.

3. Kattintson a Továbbiak elemre a headset alatt.

4. Végül kattintson a letöltési nyílra az illesztőprogram letöltéséhez.

5. Bontsa ki a letöltött zip fájlt, és futtassa a telepítőfájlt a kicsomagolt mappában.

6. Kattintson a Tovább > gombra a SADES Realtek Audio varázslóban.

7. Várja meg, amíg az illesztőprogramok telepítésre kerülnek.

8. Végül indítsa újra a számítógépet.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Miért nem működik a SADES headset mikrofonom?

Ans. Győződjön meg arról, hogy a mikrofon nincs elnémítva a headsetben, és a csatlakoztatás előtt tisztítsa meg a fejhallgató csatlakozóját. Állítsa be a mikrofont alapértelmezett eszközként. Olvassa el a fenti cikket, hogy ötletet kapjon ezeknek a módszereknek a végrehajtásáról.

Q2. A mikrofonom működik, de a barátaim panaszkodnak, hogy nagyon halk a hangom, hogyan lehet megoldani?

Ans. Van egy Mikrofon hangerő nevű opció, amely szabályozza a kimenet hangerejét. Ennek a hangerőnek a növelése segít. Olvassa el az 5. módszert, ha többet szeretne megtudni a megoldásról.

***

Reméljük, hogy a fenti cikk a SADES fejhallgató működésképtelenségének javításáról hasznos volt, és sikerült megoldani a problémát. Kérjük, ossza meg velünk, hogy melyik módszer vált be Önnek. Nyugodtan írjon alább megjegyzést, ha bármilyen javaslata vagy kérdése van.