A Windows 10 rendszerben nem észlelt Creative Sound Blaster javítása

A Creative Sound Blaster egy szingapúri cég által kifejlesztett számítógépes hardver hangkártya. A hangkártya olyan hardver, amely segít a számítógépnek hangbemenetek és -kimenetek beszerzésében. A hangkártya illesztőprogramokat használ az audio bemenetek és kimenetek továbbítására. A Creative Sound Blaster az egyik legszélesebb körben használt hangkártya. Sok felhasználó találkozik azzal, hogy a Creative Sound Blaster nem észlelt hibát, miközben megpróbálja összekapcsolni rendszerét audioeszközökkel. A Sound Blaster ablakok és a Sound Blaster Z nem észlelhető gyakori hibái a Creative Sound Blaster illesztőprogramokban. Ennek a hibának több oka is lehet; néhányat az alábbiakban említünk.

A Windows 10 rendszerben nem észlelt Creative Sound Blaster javítása

A Creative Sound Blaster hibának többféle oka lehet; néhány lehetséges okot az alábbiakban említünk.

  • Lehetséges áramellátási problémák
  • Csatlakozási problémák a Windows 10 rendszerekkel
  • Nem megfelelő PCI bővítőhelyek
  • Problémák a Creative Sound Blaster illesztőprogramokkal
  • Harmadik féltől származó víruskereső okozta problémák

A következő útmutató a Creative Sound Blasterrel kapcsolatos problémák megoldásának módszereit tartalmazza a Windows 10 rendszerben.

  A Windows 10 rendszeren nem működő idővonal javítása

1. módszer: Csatlakoztassa újra a tápkábelt

A probléma megoldásának egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldása a hardverproblémák ellenőrzése. A Sound Blaster Z nem észlelhető problémáját hibás hardver okozhatja. A hardverproblémák megoldásához megpróbálhatja kihúzni a tápkábelt. A Windows 10 gyakran nem észleli a Sound Blastert az elégtelen tápegység miatt. A probléma biztonságos megoldásához kövesse ezeket az egyszerű lépéseket.

1. Húzza ki a tápkábelt.

2. Várjon néhány percet.

3. Csatlakoztassa újra a tápkábelt, és indítsa újra a számítógépet.

A legtöbb esetben ennek az egyszerű módszernek működnie kell, ha továbbra is a Creative Sound Blaster nem észlelt hibaüzenetet kapja, lépjen tovább a következő módszerre.

2. módszer: Csatlakoztassa újra a Sound Blastert

A következő módszer, amellyel megpróbálhatja kijavítani a Sound Blaster Windows 10 problémát, az, hogy megpróbálja újra csatlakoztatni a Sound Blastert a Windows 10 rendszerhez. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a módszer biztonságos használatához.

1. Húzza ki az összes audioeszközt.

2. Hagyja, hogy a Windows 10 automatikusan újra csatlakozzon a Sound Blasterhez.

Megjegyzés: A módszer alkalmazásakor érdemes lehet minden audioeszközt, például fejhallgatót és mikrofont kihúzni.

Sok felhasználó, aki megkapta ezt a hibát a rendszerén, úgy találta, hogy a probléma megoldódott, amikor megpróbálták újra csatlakoztatni a hangsugárzót. Ha a probléma továbbra is fennáll, folytassa a következő módszerrel.

3. módszer: Cserélje ki a PCI bővítőhelyet

A PCI bővítőhely a számítógépes rendszer beépített nyílása; a PCI foglalat lényegében lehetővé teszi más hardverek csatlakoztatását a számítógéphez. Néha, ha a bővítőhely PCI bővítőhelye megsérült, vagy nem támogat egy bizonyos típusú hardvert, előfordulhat, hogy a Creative Sound Blaster nem észlelt hibát. Ezt a problémát az alábbi egyszerű lépések végrehajtásával oldhatja meg.

  Windows 10 virtuális gép-kép beszerzése a VirtualBoxhoz és a VMware-hez

1. Vegye ki a hangkártyát a számítógép PCI-nyílásából.

2. Csatlakoztassa újra a hangkártyát egy másik PCI-nyíláshoz.

3. Végül ellenőrizze, hogy a Sound Blaster z nem észlelhető-e megoldva.

Ha a Sound Blaster hangkábelét nem megfelelő PCI-nyílásba csatlakoztatta, a nyílás cseréje megoldja a problémát. Ha nem, próbálkozzon a következő módszerrel.

4. módszer: Távolítsa el a harmadik féltől származó víruskeresőt

Az is előfordulhat, hogy néhány telepített program összezavarja a Sound Blaster illesztőprogramokat. Ez akkor fordul elő, ha egy program, például egy harmadik féltől származó víruskereső, tévesen gyanúsítja a rosszindulatú tevékenységek meghajtóját. Az ilyen problémák elkerülése érdekében megpróbálhatja eltávolítani a harmadik féltől származó víruskeresőt. Olvassa el útmutatónkat a Norton Windows 10 rendszerből történő eltávolításáról. Olvassa el az Avast víruskereső Windows 10 rendszerben való teljes eltávolításának 5 módjáról szóló útmutatónkat is.

Várja meg, amíg az eltávolítás befejeződik, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

5. módszer: Telepítse újra a Creative Sound Blaster illesztőprogramot

A Windows 10 által nem észlelt Creative Sound Blaster jó oka a Windows Sound Blaster illesztőprogramjával kapcsolatos problémák lehetnek. Az illesztőprogram által okozott probléma megoldásához érdemes lehet eltávolítani, majd újratelepíteni. Olvassa el útmutatónkat az illesztőprogramok eltávolításáról és újratelepítéséről a Windows 10 rendszeren.

  Alapértelmezett alkalmazás beállítása fájltípus szerint Windows 10 1803 rendszeren

Ha egy nem megfelelő Sound Blaster illesztőprogram okozta a problémát, ez a módszer segíthet a probléma megoldásában. Ha a hiba továbbra is megjelenik, folytassa a következő módszerrel.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Miért nem működik a Creative Sound Blaster?

Ans. Több oka is lehet annak, ha a Creative Sound Blaster nem működik megfelelően a számítógépén. A gyakori okok közé tartozik a Sound Blaster illesztőprogramjaival, a PCI bővítőhelyekkel kapcsolatos problémák és a normál tápellátási problémák.

Q2. Hogyan távolíthatom el a Sound Blastert Windows 10 rendszeren?

Ans. Ha a Sound Blaster illesztőprogramja nem működik megfelelően, bármikor eltávolíthatja az Eszközkezelőből.

Q3. Mi az a kreatív hangsugárzó?

Ans. A Creative Sound Blasters olyan hangkártyák, amelyek segítségével a számítógép hangot fogadhat és küldhet.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a Creative Sound Blaster által nem észlelt hibát a számítógépén. Írja meg kommentben, és tudassa velünk, melyik módszer vált be Önnek. Továbbá, ha kérdése, kérdése vagy javaslata van, nyugodtan ossza meg velünk.