A WhatsApp biztonsági mentés elakadt az iPhone-on: 10 megoldás a javításra!

Üzeneteinek és csevegéseinek biztonsági mentése a WhatsApp-on meglehetősen egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a biztonsági mentések gyakoriságát (napi/heti), és kész. A WhatsApp automatikusan biztonsági másolatot készít a csevegéseiről az iCloudba iPhone-járól, így azok mindig elérhetők, ha vissza kell állítania iPhone-ját, vagy ha még ebben az évben megvásárolja az új iPhone 14-et. Számos iPhone-felhasználó azonban arról számolt be, hogy a WhatsApp biztonsági másolata elakadt az iPhone-on. Ha ugyanazzal a problémával szembesül, ne aggódjon, ez egy meglehetősen könnyen elhárítható probléma. Íme tehát 10 módja annak, hogy kijavítsd az elakadt WhatsApp biztonsági másolatot iPhone-on.

10 megoldás az iPhone-on elakadt WhatsApp biztonsági másolat javítására (2022)

A WhatsApp biztonsági mentésének elakadásának több oka is lehet. Ebben az útmutatóban lépésről lépésre haladunk, kezdve a leggyakoribb problémáktól a ritkább problémákig, amelyek miatt előfordulhat, hogy a WhatsApp-csevegéseiről nem készül biztonsági másolat az iPhone-on.

Bár azt javasoljuk, hogy kövesse ezt az útmutatót az általunk említett sorrendben, az alábbi tartalomjegyzék segítségével átugorhat bármely módszerre, amelyet először szeretne kipróbálni.

1. Jelölje be az Elérhető iCloud-tárhely lehetőséget

Az egyik leggyakoribb ok, amiért a WhatsApp biztonsági mentései elakadnak az iPhone-on, az elégtelen iCloud tárhely. Az Apple csekély, 5 GB ingyenes felhőtárhelyet kínál, és még ha iCloud+ előfizetéssel is rendelkezik, jó ötlet gondoskodni arról, hogy elegendő hely legyen a WhatsApp biztonsági mentései számára.

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján, és koppintson az Apple ID szalaghirdetésre.
  A WhatsApp tárhely csökkentése iPhone és Android rendszeren

 • Ezután érintse meg az iCloud elemet. A képernyő tetején látnia kell, hogy mennyi iCloud-tárhely maradt fiókjában.

Ha nincs elegendő tárhelye az iCloudban, törölhet néhány dolgot, hogy helyet szabadítson fel a WhatsApp biztonsági mentés számára, vagy vásárolhat további iCloud-tárhelyet a csomag frissítésével.

2. Kényszerítse ki a WhatsApp-ból való kilépést, és próbálja újra

Ha elegendő tárhely áll rendelkezésre az iCloudban, és a WhatsApp továbbra sem készít biztonsági mentést az adatokról, a következő lépés a kényszerített kilépés. Sok esetben az alkalmazás kényszerített kilépése segíthet megoldani azokat a véletlenszerű hibákat, amelyek megzavarhatják az alkalmazás normál működését.

 • Arcazonosítóval rendelkező iPhone készüléken: Húzza felfelé az ujját a kezdősávból, majd tartsa lenyomva a képernyő közepén. Ezután csúsztassa felfelé az alkalmazáskártyát az alkalmazás megsemmisítéséhez.

 • Touch ID-vel rendelkező iPhone-on: Nyomja meg kétszer a kezdőlap gombot az alkalmazásváltó előhívásához. Ezután csúsztassa felfelé az alkalmazáskártyát a WhatsApp megöléséhez.

Most kapcsolja be a Repülőgép módot (hozza elő a vezérlőközpontot, és nyomja meg a repülőgép mód ikonját), és várjon néhány másodpercet. Ezután kapcsolja ki a repülőgép módot, nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és próbálja meg újra a biztonsági mentést. Remélhetőleg ennek ki kellett volna javítania a WhatsApp biztonsági másolatot, amely korábban elakadt.

3. Kapcsolja ki és kapcsolja be újra a Cellular Data/WiFi-t

Mivel a WhatsApp biztonsági mentéshez stabil internetkapcsolatra van szükség, győződjön meg arról, hogy a lassú mobil- vagy Wi-Fi-kapcsolat nem akadályozza a biztonsági mentést. Ha gyengének találja az internetkapcsolatot, kapcsolja át a mobil/Wi-Fi kapcsolatot.

 • Keresse meg az iPhone-on a Beállítások alkalmazást -> Mobiladat/Wi-Fi, majd kapcsolja ki a kapcsolót.

 • Most indítsa újra iPhone-ját. Az eszköz újraindítása után lépjen a Beállítások alkalmazásba, majd kapcsolja be a mobil/Wi-Fi-t.

4. Engedélyezze a WiFi Assist szolgáltatást

Az iOS rendelkezik egy „WiFi Assist” nevű funkcióval, amely automatikusan elkezdi használni a mobiladat-kapcsolatot, ha az iPhone nem csatlakozik a Wi-Fi-hez, vagy a Wi-Fi hálózat gyenge. Ez biztosítja, hogy az olyan dolgokat, mint a videó streamelés és a biztonsági mentés ne akadályozza a hanyag Wi-Fi hálózat. A WiFi asszisztens engedélyezése ezért azt is biztosíthatja, hogy a WhatsApp biztonsági mentései ne szüneteljenek, ha a WiFi kapcsolat gyenge.

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást -> Mobil/Mobiladat.
 • Most görgessen le az aljára, majd ellenőrizze, hogy a Wi-Fi Assist melletti kapcsoló be van-e kapcsolva.
  WhatsApp Hívja az Egyesült Arab Emirátusokat és Dubait

5. Tiltsa le az iCloud biztonsági mentést a WhatsApp számára, majd engedélyezze újra

Sokszor kijavíthatja az elakadt WhatsApp biztonsági másolatot az iPhone-on, ha csak letiltja a WhatsApp iCloud biztonsági mentését, majd újra engedélyezi.

 • Nyissa meg a Beállítások -> Az Ön neve menüpontot iPhone-ján

 • Most érintse meg az iCloud elemet. Ezután görgessen le a WhatsApp megkereséséhez, majd kapcsolja ki a mellette lévő kapcsolót.

 • Ezután indítsa újra iPhone-ját. Miután az eszköz újraindult, lépjen be az iCloud beállításaiba, majd kapcsolja be a WhatsApp melletti kapcsolót.

Ellenőrizze, hogy a WhatsApp képes-e most biztonsági másolatot készíteni a beszélgetéseiről. Ha a WhatsApp biztonsági mentés továbbra is elakadt iPhone-ján, olvassa el a további lehetőségeket a lehetséges megoldások megtalálásához.

6. Frissítse a WhatsApp-ot

Ha már egy ideje frissítette a WhatsApp alkalmazást iPhone-ján, akkor jó eséllyel az alkalmazás elavult verziója okozza a problémát. Ezért mindenképpen frissítse az üzenetküldő alkalmazást.

 • Indítsa el az App Store-t iPhone-ján, majd érintse meg profilját a képernyő jobb felső sarkában.

 • Most görgessen le a WhatsApp megkereséséhez, majd nyomja meg a Frissítés gombot mellette. Ha az alkalmazás listáján a „Frissítés” helyett a „Megnyitás” felirat látható, az azt jelenti, hogy már a WhatsApp legújabb verzióját használja iPhone-ján.

7. Győződjön meg arról, hogy az iCloud nem áll fenn leállással

Győződjön meg arról, hogy az iCloud jelenleg nem áll kimaradás előtt. Nyisson meg egy webböngészőt iPhone-ján, lépjen az Apple rendszerállapot-oldalára, majd győződjön meg arról, hogy az iCloud Backup bal oldalán lévő kör zöld színű. Ha a kör narancssárgára vált, az azt jelenti, hogy az iCloud Backup technikai problémával küzd. Ebben a helyzetben meg kell várnia, amíg az Apple megoldja a problémát.

8. Törölje a régi iCloud biztonsági másolatokat

Ha nem tud elegendő helyet felszabadítani az iCloudon a sikeres WhatsApp biztonsági mentéshez iPhone-ján, eltávolíthatja a régi iCloud biztonsági másolatokat.

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján -> Apple ID szalaghirdetés -> iCloud.

 • Ezután koppintson a Tárhely kezelése elemre, és válassza a Biztonsági mentések lehetőséget.
  Hogyan találhat barátokat a WhatsApp-on

 • Ezután válassza ki a régi biztonsági másolatot, amelyre már nincs szüksége, majd nyomja meg a Biztonsági másolat törlése gombot a képernyő alján. A megerősítéshez feltétlenül koppintson a Kikapcsolás és törlés elemre az előugró ablakban.

9. Állítsa vissza a hálózati beállításokat

Ha a WhatsApp biztonsági mentése továbbra is elakad, itt az ideje, hogy megpróbálja visszaállítani a hálózati beállításokat.

 • Nyissa meg iPhone-ján a Beállítások alkalmazást, és válassza az Általános lehetőséget. Ezután görgessen le az aljára, és érintse meg az iPhone átvitele vagy visszaállítása elemet.

 • Ezután koppintson alul a Visszaállítás elemre, és válassza a Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget. Ha a rendszer kéri, feltétlenül adja meg a képernyőidő jelszavát. Végül a megerősítéshez érintse meg ismét a Hálózati beállítások visszaállítása elemet a felugró ablakban.

10. Frissítse iPhone-ját

A WhatsApp biztonsági mentése továbbra is leragadt az iPhone-ján? A probléma magával az iOS-el is lehet, amely napról napra egyre buggosabb lesz. Célszerű ellenőrizni, hogy vannak-e függőben lévő iOS-frissítések az iPhone-on, és ha vannak, azonnal telepítse azokat, és remélje, hogy megoldják a problémát.

 • Indítsa el a Beállítások alkalmazást iPhone-ján, és válassza az Általános lehetőséget.

 • Ezt követően érintse meg a Szoftverfrissítés lehetőséget, majd töltse le és telepítse az iOS legújabb verzióját.

Könnyen javítsa az elakadt WhatsApp biztonsági másolatot iPhone-ján

Nos, ez az összes módja annak, hogy megpróbálja kijavítani egy elakadt WhatsApp biztonsági másolatot iPhone-ján. Remélhetőleg könnyedén kijavította a WhatsApp biztonsági másolatát. Ennek ellenére, ha tud bármilyen más módszert, amely segíthet kijavítani a WhatsApp biztonsági másolatait iPhone-ján, ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben, és megnézzük őket.