A VMware Workstation 16 letöltése és beállítása [Guide]

Működtetnie kell a VMware Workstation Pro 16-ot Ubuntu PC-jén, de nem tudja, hogyan tegye? Tudunk segíteni! Kövesse ezt az útmutatót, és megmutatjuk, hogyan telepítheti a VMware Workstation Pro 16-ot az Ubuntu rendszerre.

Megjegyzés: Ha nem vásárol szoftverlicencet, a VMware Workstation Pro 16 30 napos kiértékelés után lejár. A VMware Workstation Pro 16 szoftverlicenc vásárlásával kapcsolatos további információkért kattintson erre a hivatkozásra itt.

Töltse le a VMware Workstation Pro 16-ot

A VMware Workstation Pro 16 Ubuntu rendszerre történő telepítéséhez először le kell töltenie. A letöltés azért szükséges, mert az alkalmazást nem közvetlenül az Ubuntu terjeszti.

A VMware Workstation Pro 16 Ubuntu PC-re történő letöltéséhez kezdje el lépjen a „VMware Workstation Pro letöltése” oldalra a VMware webhelyén. A webhelyen keresse meg a „Workstation 16 Pro for Linux” gombot.

Közvetlenül a „Workstation 16 Pro for Linux” gomb alatt megjelenik a „Letöltés most” gomb. Kattintson rá az egérrel. Ha erre a gombra kattint, a VMware Workstation Pro 16 alkalmazás letöltődik az Ubuntu PC-re.

Dőljön hátra, és hagyja, hogy a letöltés befejeződjön. A fájl mérete nagyjából 500 MB, így a letöltési folyamat eltarthat egy ideig, különösen azok számára, akik lassú internetkapcsolattal rendelkeznek.

Amikor a letöltés befejeződött, nyisson meg egy terminálablakot az Ubuntu asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával a billentyűzeten. Miután megnyílt a terminálablak, a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” könyvtárba.

cd ~/Downloads

A „Letöltések” könyvtárban használja a chmod parancsot az újonnan letöltött VMware Workstation Pro 16 telepítőfájl engedélyeinek frissítéséhez. Az engedélyeket frissíteni kell, különben az alkalmazás nem tud megfelelően telepíteni az Ubuntun.

chmod +x VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

Ha az engedélyek naprakészek, a VMware Workstation Pro 16 készen áll az Ubuntu telepítésére. A telepítés megkezdéséhez lépjen tovább az útmutató következő részéhez.

A VMware Workstation Pro 16 telepítése Ubuntun

A VMware Workstation Pro 16 Ubuntu telepítése eltér a többi szoftvertől. Más alkalmazásokkal ellentétben a VMware nem egyszerűen telepíthető DEB-csomag, Snap vagy Flatpak. Ehelyett a felhasználóknak telepíteniük kell egy „csomag” fájlt.

Linuxon nem olyan nehéz kezelni a csomagfájlokat, de az új felhasználókat megfélemlítheti az ismeretlen fájltípus. A telepítés elindításához indítsa el a telepítőt. Ehhez hajtsa végre az alábbi parancsot.

sudo ./VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

A fenti parancs futtatása után látni fogja, hogy a terminál elkezdi telepíteni a VMware-t a számítógépére. A telepítésnek gyorsnak kell lennie, de nem ez az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy az alkalmazás működjön az Ubuntun.

A termináltelepítő futtatása után nyomja meg a Win gombot az Ubuntu billentyűzetén a keresőmező megnyitásához. A keresőmezőbe írja be a „VMware Workstation” kifejezést, és kattintson az ezzel a névvel megjelenő alkalmazásra.

Ha kiválasztja a „VMware Workstation” ikont, megjelenik az „Üdvözöljük a VMware Workstation” grafikus felhasználói felülete. Ebben az útmutatóban egy „Végfelhasználói licencszerződést” fog látni. Keresse meg az „Elfogadom a licencszerződés feltételeit”, majd kattintson a „Tovább” gombra a folytatáshoz.

Az első megállapodás elfogadása után egy másik megállapodás jelenik meg. Csakúgy, mint korábban, keresse meg az „Elfogadom a licencszerződés feltételeit” lehetőséget, és kattintson a „Tovább” gombra, hogy továbblépjen a következő oldalra.

A VMware által kért két megállapodást követően a „Szeretné ellenőrizni a termékfrissítéseket indításkor?” üzenet jelenik meg. Jelölje be ezt a négyzetet, ha szeretné látni a VMware Workstation Pro 16 frissítéseit minden alkalommal, amikor elindítja az alkalmazást az Ubuntu rendszeren.

A termékfrissítések oldala után a VMware tájékoztatni fogja Önt a „VMware Ügyfélélmény-fejlesztési Programjáról”. Ha csatlakozni szeretne ehhez a programhoz, válassza az „Igen” lehetőséget. Ha nem, válassza a „Nem” lehetőséget, majd a folytatáshoz kattintson a „Tovább” gombra.

A VMware Workstation Pro 16 telepítési grafikus felületének utolsó oldalán meg kell adnia egy termékkulcsot. Ekkor adja meg a Vmware.com webhelyen vásárolt VMware Workstation Pro 16 termékkulcsát, majd nyomja meg a „Befejezés” gombot a telepítő befejezéséhez.

Ha nem rendelkezik termékkulccsal, ne aggódjon! A VMware Workstation Pro 16 továbbra is használható Ubuntu rendszeren. Egyszerűen kattintson a „Ki akarom próbálni a VMware Workstation 16-ot 30 napig” lehetőségre, majd kattintson a „Befejezés” gombra a telepítő bezárásához.

A „Befejezés” gombra kattintva az Ubuntu kérni fogja a jelszavát. Írja be jelszavát a promptba, és nyomja meg az Enter billentyűt a folytatáshoz.

A jelszó megadása után a VMware Workstation Pro 16 alkalmazás megnyílik az Ubuntu asztalon használatra készen. Élvezd!