A TimePIN automatikusan megváltoztatja az Android lezárási képernyő PIN-kódját az aktuális idő szerint

A telefonok nem csak kommunikációs eszközök. Egyesek számára biztonságos menedéket jelentenek a személyes pillanatokhoz és emlékekhez, és az ember mindent megtesz, hogy megvédje őket a nem kívánt szemektől. Vannak megoldások a telefon bizonyos funkcióinak védelmére, például az AppLockra vagy az Internet Lock segítségével történő kapcsolódás korlátozására – a lista folytatódik. A listán újdonság a TimePIN, egy ingyenes eszközbiztonsági alkalmazás, amely egyedi módon alkalmaz PIN-zárat.

A legtöbb jó ötlethez hasonlóan a TimePIN is az egyszerűségből fakad. A natív Android PIN-kód zárolási funkciót használja a háttérben egy csavarral, hogy garantálja az eszköz biztonságát, mindezt root hozzáférés nélkül. A PIN-kód lesz az aktuális kijelzett idő. Tehát, ha 8:45-kor oldja fel a készülék zárolását, PIN-kódja 0845 lesz, vagy ha a 24 órás óraformátumot használja, akkor a 20:45-ből 2045 lesz. Tehát nem kell emlékeznie a PIN-kódra, ahogy kiírják. ott, miközben bárki, aki megpróbál bejutni, nem tudja, hol kezdje.

  Keresse meg környezete zajszintjét Android telefonjával

Ezenkívül, ha el kell mondanod barátaidnak az aktuális PIN-kódot, később nem kell magadnak módosítanod.

Az alkalmazás első indításakor rendszergazdai jogosultságokat, majd alapértelmezett PIN-kódot kér. Ez utóbbi biztonsági funkcióként szolgál arra az esetre, ha Ön nem tudja feloldani az eszközt, és magát az alkalmazást is megvédi attól, hogy valaki más hozzáférjen vagy eltávolítsa. Amikor újraindítja az eszközt, a rendszer megkéri az alapértelmezett PIN-kódot. Ha ez megtörtént, a TimePIN elindul.

Ha módosítani szeretné a TimePIN beállításait, ismét meg kell adnia az alapértelmezett PIN-kódot.

Az alkalmazás egy lépést javít azáltal, hogy néhány módosítót ad hozzá egy gyors, praktikus oktatóanyaghoz a használatukról. Ha akarja, egynél több módosítót is kiválaszthat; az alkalmazásban felsorolt ​​sorrendben kerülnek végrehajtásra.

  A Ready egy Kapcsolatok alkalmazás, amely a hívásokra, üzenetekre és e-mailekre összpontosít [Android]

Az első módosító az Offset PIN, amely az aktuális TimePIN-hez hozzáad egy tetszőleges számot, azaz ha az eltolás 10, akkor a 2045-ös PIN-kód 2055 lesz. Ügyeljen arra, hogy ne használjon bonyolult eltolást, hacsak nem ne bánja, hogy minden alkalommal számológépet kell használnia, amikor fel kell oldania a telefonját.

Egy másik lehetőség a Double Pin, amelyhez ugyanazt a PIN-kódot kétszer kell megadni (2045-ből 20452045 lesz). A tükör-PIN használatához meg kell írni az eredeti PIN-kódot, majd a fordítottját (2045-ből 20455402 lesz). Végül van a fordított PIN kód, amelyhez fordítva kell megadnia a PIN-kódot (2045-ből 5402 lesz). Csak az utolsó elérhető az ingyenes verzióban. A többihez egyszeri alkalmazáson belüli vásárlást kell végrehajtania.

  Android fejlesztői eszközök beállítása Linuxon

Ha valaki megkísérel jogosulatlan hozzáférést szerezni az eszközéhez, 5 alkalommal megkísérli megadni a jelszót, majd az eszköz 30 másodpercre korlátozza a hozzáférést – ez bőven elegendő idő ahhoz, hogy a nemkívánatos behatolók meggondolják magukat.

Összességében ez egy innovatív megoldás. Ha a telefon biztonsága az elsődleges, akkor minden bizonnyal ez a helyes út, mert még ha valaki látja is, hogy beírtad a PIN-kódodat, később nem lesz ugyanaz.

Telepítse a TimePIN kódot a Play Áruházból