A TCL forradalmi áttörése a Mini LED technológiában

2023 szeptemberében TCL bejelentette új zászlóshajóját, a 98 hüvelykes X955 QD-Mini LED TV-t. A példátlan 5000 teljes tömbből álló helyi fényerő-szabályozó zónával (pontosabban 5184) és 5000 nites csúcsfényerővel a 4K TV-k eme fenegyereke új szintre emeli a televíziós technológiát.

A rivális OLED TV-khez hasonló fekete szintek és a csúcsfényerő miatt a TCL X955 hosszabb élettartammal és nagyobb kijelzővel is büszkélkedhet, mint amit az OLED-ek kínálnak. Nem kell aggódnia a beégés miatt sem. Ezenkívül a TV-nek vannak előnyei a hagyományos LCD TV-kkel szemben. A fényerő- és kontraszttényezők mellett ezek közé tartozik a szélesebb színskála és a szélesebb dinamikatartomány.

A helyi elsötétítő zónák példátlan nagysága

A TCL volt az első, aki kifejlesztett egy Mini LED TV-t tömeggyártásra, amikor még 2019-ben kiadta a TCL 8-sorozatot. Jelenleg a legjobb kvantumpontos tévék közül sok Mini LED háttérvilágítást használ. Az X955-tel azonban a TCL ismét megemelte a lécet, és továbbra is elképesztő módon lobogtatja a zászlót.

A Mini LED technológia növeli a TV által használható LED-ek számát. Ez viszont a helyi elsötétítési zónák növekedéséhez vezet. Minél több zóna van egy TV-n, annál pontosabb a fényszabályozás. Ez a szabályozás magasabb kontrasztszintet, pontosabb és élénkebb színeket, valamint kiváló fényerőt eredményez, amelyek mindegyike hozzájárul a hihetetlen képminőséghez.

  Beszerezhető a FaceTime Androidra? Itt a válasz

A TCL a Mini LED technológiájával tervezte az objektíveket a cég saját PanGu Labjában. A lencsék szilikon konstrukciójuknak köszönhetően sokkal stabilabbak és megbízhatóbbak.

Az egyes LED-ek által biztosított egyenletes fényszóródással a lencsék egyenletes megvilágítást biztosítanak a teljes 98 hüvelykes képernyőn. Az egyes fényerő-szabályozási zónák által kibocsátott fény pontos szabályozásával nincs interferencia a szomszédos zónákkal. Ezért hatékonyan megelőzhető a nem kívánt fényudvar és virágzás, amikor a fény átszivárog a sötét területekre, és jobban megvilágítja azokat.

A mély kontraszt alapja

Páratlan kontrasztszinteket érhet el abszolút pontossággal, amelyet az 5000 teljes tömbös helyi fényerőszabályzó zóna biztosít. Mély, sötét feketék jelennek meg, amikor a TV tompítja a háttérvilágítást sötét jelenetekben. A nézők egy beborító sötét szakadékot tapasztalhatnak élénk részletekkel, amikor hangulatos filmeket és videojátékokat néznek.

Ezzel szemben a háttérvilágítás életre kel a világos jelenetekben vagy területeken, vakító fénypontokat hozva létre, amelyek elképesztő tisztasággal világítják meg a kijelzőt. Röviden: a TCL X955 éles kontrasztú vizuális szimfóniákat kínál.

Olyan csúcsfényerőt tud elérni, amilyet a tévé soha nem ért el

Az 1000–2000 nit jelenleg a csúcsfényerő csúcsának számít minden TV-n, így elképesztő, hogy a TCL már megtette a hatalmas ugrást 5000-re.

Bárki láthatja ennek a fényességnek a szépségét a mindennapi életben. A délutáni tóról visszaverődő nap például könnyen eléri az 5000 nit. A filmesek sok éven át próbálták megismételni ezt a szépséget. Sajnos számukra a tévékből mindig is hiányzott a vízióik életre keltéséhez szükséges technológia. Az X955 által elért 5000 nittel azonban végre megvalósíthatják álmaikat.

A lenyűgöző csúcsfényerő új szintre emeli a HDR-t

A tévék csúcsfényereje a kulcs a HDR-tartalom teljes potenciáljának kiaknázásához. Ha figyelembe vesszük azokat a korábbi szinteket, amelyeket más tévék elérhetnek, nehéz elképzelni, milyen lenyűgöző és valósághű HDR-tartalom néz ki a TCL X955-ön.

  10 egyszerű módszer az alkalmazások eltávolítására Mac rendszeren

Ha HDR tartalmat néz ezen a hihetetlen tévén, a fényspektrum teljes skáláját mutatja be, a legsötétebb árnyéktól a legfényesebb fénypontig. A fény és az árnyék teljesen természetes ábrázolása, a legragyogóbb csúcsfények hűen reprodukálva, anélkül, hogy a sötét jelenetekben kompromisszumok lennének a részletek.

Az eredmény – egészen egyszerűen – egy magával ragadó látványélmény, élethű részletekkel és színekkel, amiről még azt hitték, hogy nem volt régen. A TCL X955 túllép a hagyományos televíziós élmény határain, és utat nyit egy igazi moziszerű kalandhoz az Ön otthonában.

Akár elsöprő tájakat és egzotikus állatok csordáit élvezi természetdokumentumfilmben, akár egy szívet megállító epikus akciófilmben, a TCL X955 zökkenőmentesen ötvözi a mély feketét, a káprázatos fénypontokat és a hibátlan, természetes színeket egy lenyűgöző, vizuális kárpitká.

Hőmérséklet-emelkedés nélkül éri el ezt az úttörő fényerőt

A TCL zseniálisan megtervezte a valaha készült legfejlettebb Mini-LED chipet. Fényt bocsát ki hat papírvékony kristályon keresztül, zökkenőmentesen egymás után, és aprólékosan finomhangolja a feszültséget a hatékony működés érdekében. A TV képes növelni a fényerőt, miközben egyenletes hőmérsékletet tart fenn.

Még akkor is, ha a TV mind az 5184 helyi fényerő-szabályozási zónát és 5000 nit csúcsfényerőt használja, a hőmérséklet rendíthetetlen és ellenőrzés alatt áll.

A HDR10+-t és a Dolby Visiont egyaránt támogató TCL-nek köszönhetően a csodálatos csúcsfényerő azt jelenti, hogy a nézőknek fel kell készülniük a HDR-tartalom nézésére. A gigantikus képernyő a ragyogó fények és színek kaleidoszkópjában elevenedik meg, tökéletes részletekkel a világos és sötét jelenetekben egyaránt. A káprázatos fehérek kiugranak a képernyőről, míg a tintás, sötét feketék megdöbbentően gazdag mélységet jelenítenek meg.

  A Fitbit Inspire újraindítása töltő nélkül

Ezenkívül a színskála több mint egymilliárd természetes színt produkál az élethű élmény érdekében.

Sőt, ez a fényerősség minden konkurens környezeti fényben nevetni fog. Más szóval, a képernyő még akkor is gyönyörű marad, ha a függönyök szélesek, és a nap besüt az ablakon. A szombati matiné vagy a vasárnap délutáni foci örökre jobb lesz. Ezen túlmenően, ha elsötétített szobában nézel, az elképzelhető legvonzóbb házimozi élményt nyújtja.

Ötletes áttörés a Mini-LED technológiában

Összességében a 98 hüvelykes TCL X955 egy TV, amely a televíziós technológia következő szintjére visz minket.

Annak ellenére, hogy elérte ezeket a hihetetlen képi szinteket, az X955 energiatakarékos is, és egyenletes hőmérsékletet tart fenn. A klímaváltozás és az energiaszámlák emelkedése idején jó tudni, hogy a TCL figyelembe vette ezeket a tényezőket, miközben új magasságok felé terelt bennünket.

Nem szabad megúszni azt a tényt, hogy ez a TV falra szerelve is egyszerűen lenyűgözően néz ki. A kifogástalan képminőség mellett ultravékony és keret nélküli kijelzővel rendelkezik. A HDMI 2.1, a 144 Hz-es VRR és a kiváló 4.2.2 csatornás audiorendszer támogatásával a TCL X955 sokkal több, mint forradalmi Dual 5000 technológiája.

** A modellek piaconként eltérőek lehetnek. A részletekért forduljon a helyi TCL irodához.

Ez egy szponzorált bejegyzés. Az ebben a cikkben kifejtett termékválasztások és vélemények a szponzortól származnak, és nem tükrözik a MakeUseOf vagy munkatársai szerkesztői irányvonalát.