A számítógép javítása automatikusan a BIOS-ba megy

Amikor bekapcsolja a számítógépet, függetlenül attól, hogy Windows vagy Linux operációs rendszert futtat, egy rövid ablak jelenik meg, amely alatt elindíthatja a BIOS-t. Ez az ablak általában hosszabb, ha a rendszer régebbi, mert az operációs rendszer rendszerbetöltőjének betöltése tovább tart. Újabb rendszereken csak néhány másodperc áll rendelkezésére, mielőtt automatikusan elindul a telepített asztali operációs rendszer.

BIOS

A Fix PC automatikusan a BIOS-ba megy

Ha hozzá szeretne férni a BIOS-hoz a számítógépén, a rendszer bekapcsolásakor meg kell nyomnia a megfelelő gombot. A billentyűt meg kell nyomni, mielőtt az operációs rendszer elindul. Ha bekapcsolja a rendszert, és az egyenesen a BIOS-ba kerül, próbálkozzon a következő javításokkal.

  Hogyan kérheti Sirit, hogy cikkeket olvasson fel Önnek Mac számítógépén

1. Ellenőrizze, hogy az operációs rendszer nem sérült-e

Mielőtt bármi mással próbálkozna, ellenőrizze, hogy a telepített operációs rendszer nem sérült-e. Ha igen, akkor előfordulhat, hogy a rendszer a BIOS-ba megy, mert nem talál olyan operációs rendszert, amelyről elindulhat.

Kapcsolja be a rendszert.
Várja meg, amíg a BIOS betöltődik.
Lépjen ki a BIOS-ból az Escape billentyű megérintésével.
Várja meg, amíg az OS elindul.
Ha az operációs rendszer nem indul el, lehet, hogy sérült, és újra kell telepítenie.

2. Jelölje be a Boot device elemet

Előfordulhat, hogy az első rendszerindító eszköz másra van beállítva, mint a merevlemez. Győződjön meg arról, hogy nem csatlakoztatott külső meghajtót vagy USB-t a rendszerhez. Távolítsa el a lemezeket az optikai meghajtóból.

  Az Ön tartózkodási helye mindenféle módon nyomon követhető iPhone-on

Boot BIOS-ba.
Keresse meg a rendszerindítási lehetőségeket.
Győződjön meg arról, hogy a merevlemez van beállítva első rendszerindító eszközként.

3. Futtasson le egy hardverellenőrzést

Lehetséges, hogy ezt egyedül megteheti, de lehet, hogy nem. Ha ismeri a számítógép hardverét, ezeket az ellenőrzéseket saját maga is lefuttathatja. Ha nem, forduljon szakemberhez.

Ellenőrizni;

Laza kábelek, különösen a merevlemezhez.
Ellenőrizze a CMOS akkumulátort. Lehet, hogy ideje lenne kicserélni.
A tápegység és az akkumulátor. Próbálja meg a rendszert közvetlen tápfeszültségről működtetni.
Ellenőrizze a merevlemezt, hogy nincs-e benne hiba vagy sérülés. Ha megsérült, akkor nem tudja elindítani a rá telepített operációs rendszert.

Következtetés

A rendszer általában nem indul el a BIOS-ból, hacsak nincs probléma a hardverrel vagy annak konfigurációjával. Még akkor is, ha az operációs rendszer sérült, megjelenik egy üzenet, amely arról tájékoztat, hogy nem található operációs rendszer, de nem kerül át a BIOS-ba. Ezek a problémák leggyakrabban a tápegységhez vagy a merevlemezhez kapcsolódnak. A tápegység javítható, de a merevlemezt a legtöbb esetben ki kell cserélni.

  Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Chrome egyéni keresőmotorokat adjon hozzá