A Subnautica lejátszása Linuxon

A Subnautica egy nyílt világú túlélési/akció-kalandjáték, amelyet az Unknown Worlds Entertainment fejlesztett és adott ki. A játékban a játékos szabadon felfedezheti egy idegen világ óceánját, és arra ösztönzik, hogy túlélje benne. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan játszhat le a Subnautica Linux rendszeren.

játszani a Subnauticát Linuxon

Subnautica Linuxon

A Subnautica működik Linuxon, de csak a Proton és a Steam Play segítségével, amely a Steam linuxos verziójában található. Tehát, mielőtt áttekintenénk, hogyan telepítsük a Subnauticát Linuxra, működésbe kell hoznunk a Steam-et.

Telepítse a Steam-et

A Steam telepítésének elindításához Linuxos számítógépére meg kell nyitnia egy terminálablakot. Terminálablak megnyitásához Linuxon nyomja meg a Ctrl + Alt + T gombot a billentyűzeten, vagy keressen rá a „terminál” kifejezésre az alkalmazás menüjében.

Miután megnyílt a terminálablak, kezdődhet a telepítés. Az alábbi utasításokat követve telepítse a Steam programot Linux rendszerű számítógépére.

Ubuntu

A Steam a legjobban Ubuntura telepíthető az alábbi apt install paranccsal.

sudo apt install steam

Debian

Ha Debian Linuxot használ, a legjobb módja annak, hogy működjön, ha letölti a Steam DEB csomagot a számítógépére, ahelyett, hogy a mellékelt Debian „nem ingyenes” szoftvertárral foglalkozna.

  A kezdőoldal, mappák és alkalmazásinformációk engedélyezése a Chrome Alkalmazásindítóban

A Steam letöltésének elindításához a Debian rendszerre használja az alábbi wget downloader parancsot. Megragadja a Steam legújabb kiadását közvetlenül a Valve webhelyéről, és elhelyezi a saját mappájába.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Miután letöltötte a Steam DEB csomagot a számítógépére, megkezdheti a Steam telepítését a Debianon. A Steam telepítéséhez használja az alábbi dpkg parancsot.

sudo dpkg -i steam.deb

Most, hogy a Steam csomag telepítve van a rendszeren, ki kell javítania a telepítés során fellépő függőségi hibákat. A problémák kijavításához használja az alábbi apt-get install -f parancsot.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

A Steam elérhető az Arch Linux-felhasználók számára, de csak azok számára, akik rendelkeznek a „multilib” szoftvertárral és futnak. A működéshez nyissa meg a Pacman.conf fájlt, keresse meg a „multilib” elemet, és távolítsa el az összes # szimbólumot.

Az összes szimbólum eltávolítása után mentse el a módosításokat, és szinkronizálja újra a Pacmant az alábbi paranccsal.

sudo pacman -Syy

Végül telepítse a Steam legújabb kiadását Arch Linuxra az alábbi paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

A Fedora és az OpenSUSE Linux rendszeren is lehetséges a Steam telepítése a mellékelt szoftvertárolókon keresztül. A Steam Flatpak kiadása azonban általában jobban működik ezeken az operációs rendszereken, ezért azt javasoljuk, hogy használja.

  A Plex Media Server telepítése és beállítása Linuxon

Flatpak

A Steam Flatpak kiadásának használatához Linux PC-jén először engedélyeznie kell a Flatpak futtatókörnyezetet. A futásidő engedélyezéséhez kövesse ezt az útmutatót a témában. Ha a futásidő engedélyezve van a rendszeren, használja az alábbi két parancsot a Steam működéséhez.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Játssz a Subnauticával Linuxon

A Steam telepítése után nyissa meg, és jelentkezzen be fiókjába felhasználói hitelesítő adataival. Ezután kövesse az alábbi, lépésenkénti útmutatót, hogy megtudja, hogyan kell beállítani a Subnauticát Linuxon!

1. lépés: A kezdéshez keresse meg a „Steam” menüt, és kattintson rá az egérrel. Ezután a menü segítségével válassza ki a „Beállítások” menüt. A beállítások menüben keresse meg a „Steam Play” területet, és jelölje be a „Steam Play engedélyezése a támogatott címekhez” és a „Steam lejátszás engedélyezése az összes többi címhez” négyzetet.

  Hogyan találja meg a Spotify csomagot 2020-ban

Kattintson az „OK” gombra a beállítások Steam alkalmazáshoz.

2. lépés: Keresse meg az „Üzlet” gombot, és kattintson rá a Steam áruház eléréséhez. Miután belépett a Steam áruházba, keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel. Ezután írja be, hogy „Subnautica”, és nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez.

Nézze meg a „Subnautica” keresési eredményeit, és kattintson rá az egérrel, hogy a Subnautica áruház oldalára lépjen.

3. lépés: Keresse meg a zöld „Kosárba helyezés” gombot a Subnautica Store oldalon, hogy hozzáadja a játékot a Steam áruház kosarához. Miután bekerült a Steam kosarába, kattintson a kosár ikonra az oldal tetején, és vásárolja meg a Subnautica-t, hogy hozzáadja a fiókjához.

4. lépés: A Subnautica megvásárlása után keresse meg a „Könyvtár” gombot, és kattintson rá az egérrel a Steam könyvtár megnyitásához. Innen keresse meg a Subnautica-t, és kattintson a kék „TELEPÍTÉS” gombra, hogy beállítsa a játékot Linuxra.

Amikor a játék telepítése befejeződött Linuxon, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „PLAY” gomb lesz. Válassza a „PLAY” gombot a játék elindításához. Jó szórakozást és jó játékot!