A Steam „Nem sikerült érvényesíteni a fájlokat, és újra beszerezni” hibájának javítása

A Steam for Windows egy hasznos eszközzel rendelkezik, amely képes ellenőrizni a játékfájlok sértetlenségét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok megvannak és jó állapotban vannak. Ez megkönnyíti a Steamen keresztül telepített játékokkal kapcsolatos összeomlások és teljesítményproblémák kijavítását.

De mi van akkor, ha a Steam azt mondja, hogy „A fájlok ellenőrzése nem sikerült, és újra megtörténik” a játékfájlok ellenőrzésekor? Íme néhány módszer ennek megoldására.

Ha ugyanaz a hiba frusztrálja, íme néhány lépés, amelyek segítenek gyorsan megoldani.

1. Zárja be, majd nyissa meg újra a Steamet

A Steam, mint bármely más alkalmazás, időnként problémákba ütközhet, miközben fut a számítógépen. Ha ez megtörténik, előfordulhat, hogy a Steam több próbálkozás után sem tudja érvényesíteni a fájlokat. Kezdheti a Steam kliens teljes bezárásával, majd újranyitásával, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát.

  Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a Chrome könyvjelzősávjából

Nyomja meg a Ctrl + Shift + Esc billentyűket a Feladatkezelő megnyitásához. A Folyamatok lapon kattintson jobb gombbal a Steam elemre, és válassza ki a Feladat befejezése opciót a helyi menüből. Ezt követően nyissa meg újra a Steamet a keresés menü segítségével.

2. Ellenőrizze újra a játékfájlok sértetlenségét

Miután újraindította a Steamet a számítógépén, érdemes még egyszer ellenőriznie a játékfájlok sértetlenségét, és megnézni, hogy továbbra is megjelenik-e a „Fájlokat nem sikerült érvényesíteni, és újra meg kell szerezni” hibaüzenet.

A játékfájlok sértetlenségének ellenőrzése a Steamen:

 • Indítsa el a Steamet, és kattintson a Könyvtár fülre a tetején.
 • Kattintson a jobb gombbal a problémás játékra, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.
 • A bal oldali ablaktáblában válassza a Helyi fájlok lehetőséget.
 • Kattintson a Játékfájlok integritásának ellenőrzése gombra.
 • 3. Válassza le a játékvezérlőt

  A rendszeredhez csatlakoztatott, harmadik féltől származó játékvezérlők szintén megzavarhatják a Steam folyamatait, és ilyen hibákhoz vezethetnek. Ez általában akkor fordul elő, ha a játékvezérlőd nem kompatibilis a Steammel. Próbálja meg ideiglenesen leválasztani a vezérlőt, és ellenőrizze, hogy ez megszünteti-e a hibát.

    9 legjobb adatmaszkoló eszköz az anonimitás és a biztonság érdekében

  4. Törölje a Steam letöltési gyorsítótárat

  Előfordulhat, hogy a Steam megakad a „Fájlokat nem sikerült érvényesíteni, és újra meg kell szerezni” hibaüzenetben, ha a meglévő letöltési gyorsítótár megsérült vagy elérhetetlenné vált. Ebben az esetben a hiba kijavításához törölnie kell a Steam letöltési gyorsítótárát a számítógépén. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg a Steam szolgáltatást a számítógépén.
 • Kattintson a Steam menüre a bal felső sarokban, és válassza a Beállítások lehetőséget.
 • Válassza a Letöltések lehetőséget a bal oldalsávon.
 • Kattintson a jobb oldalon található Letöltési gyorsítótár törlése gombra.
 • 5. Tiltsa le a játékmódokat

  Bár a harmadik féltől származó modok segíthetnek új funkciókkal bővíteni egy játékot, előfordulhat, hogy nem mindig megbízhatóak. Ha a Steam nem tudja ellenőrizni a játékfájlokat, lehetséges, hogy az egyik mod okozza a problémát. Ennek teszteléséhez ideiglenesen letilthatja az összes modot, majd újraindíthatja a Steamet. Ha ez megoldja a hibát, akkor egyesével újra engedélyezheti a módokat a problémát okozó azonosításához.

  6. Futtasson le egy CHKDSK vizsgálatot

  A Steam játékot tároló meghajtóval kapcsolatos problémák is okozhatnak ilyen hibákat. Megpróbálhat futtatni egy CHKDSK vizsgálatot, hogy ellenőrizze és kijavítsa a meghajtót a hibás szektorok és fájlrendszerhibák szempontjából.

    Javítsa ki a Zoom instabil internetkapcsolati hibáját

  A CHKDSK vizsgálat futtatásához:

 • Nyomja meg a Win + X billentyűkombinációt a Power User menü megnyitásához.
 • Válassza a Terminal (Admin) lehetőséget a listából.
 • Írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
   chkdsk /f /r 

 • A fenti parancsok futtatása után indítsa újra a számítógépet, majd próbálja meg újra használni a Steamet.

  7. Távolítsa el és telepítse újra a Steam alkalmazást

  Lehetséges, hogy a Steam néhány alapvető alkalmazásfájlja megsérült a számítógépén. Ha ez a helyzet, akkor a legjobb megoldás a Steam alkalmazás eltávolítása és újratelepítése. Részletes útmutatónk van a szoftverek Windows rendszerben történő eltávolításának különböző módjairól. Olvassa el, és használja a kívánt módszert a Steam eltávolításához.

  Az eltávolítás után töltse le és telepítse újra a Steam alkalmazást. Ez is a lehetséges javítások egyike, ha a Steam Big Picture módja nem működik.

  Állítsa vissza a Steam-játékokhoz való hozzáférést Windows rendszeren

  Ha a Steam nem tudja érvényesíteni a játékfájljait, gondjai lehetnek kedvenc játékaival. Remélhetőleg ez már nem így van, és a fenti tippek alkalmazása segített megoldani a Steam „A fájlok ellenőrzése sikertelen, és újra be lesz gyűjtve” hibáját a Windows számítógépen.