A Steam játékok összeomlásának elhárítása indításkor (teljes útmutató)

A Steamen lévő játékok bármely Steam által támogatott platformon futhatnak. A játékoknak saját minimális rendszerkövetelményeik lesznek, amelyeket a rendszernek meg kell felelnie. Ha egy rendszer nem felel meg a minimális hardverkövetelményeknek, a játék vagy nem fut, vagy a lehető legalacsonyabb beállításokkal fog futni. július még mindig elmarad.

A Steam játékok összeomlik

Javítsa ki a Steam Games összeomlását indításkor

Bár ritka, Steam játék július zárja be, amikor futtatja. Ha egyáltalán nem fut, vagy jól működött, és hirtelen leállt, próbálkozzon az alábbi javításokkal.

Frissítse a Steam-et

A Steam rendszeresen frissül, és ez minden alkalommal megtörténik, amikor megnyitja az alkalmazást. Ha nem állítja le a rendszert, vagy rendszeresen kilép a Steamből, akkor az július nem tudja telepíteni a frissítéseket. Ha a Steam hosszú ideig nem frissült, a játékaid július végül problémákba ütközik.

Lépjen ki a Steam kliensből.
Nyissa meg újra a Steam klienst.
Engedélyezze a frissítések letöltését és telepítését.
Próbáld meg futtatni a játékot.

Frissítse a játékot

A Steam játékok általában frissülnek, mielőtt elindulnának. Még ha soha nem is léptél ki a Steamből, a játékok akkor is frissülnek, mielőtt megnyitod őket. Ennek ellenére a lassú internetkapcsolat vagy a még folyamatban lévő letöltés megakadályozza a játék futtatását, vagy azonnal bezárja.

Nyissa meg a Steamet.
Menj a könyvtáradba.
Válassza ki a játékot a bal oldali oszlopból.
Kattintson a Frissítés gombra.
Lépjen a Letöltések oldalra, és ellenőrizze, hogy a frissítés befejeződött.
Indítsa el a játékot, és működnie kell.

Megjegyzés: Egyes játékok letiltják a felhasználókat a játékban, ha nincsenek naprakészek, ezért próbálja meg mindig naprakészen tartani a játékait. Ez gyakran igaz az online játékokra.

Ellenőrizze a játékfájlokat

Egy Steam játék fájljai július korrupttá válni. Ez akkor fordulhat elő, ha nemrégiben áthelyezte a játék biztonsági másolatát vagy magát a játékot egyik meghajtóról a másikra. Ebben az esetben ellenőriznie kell a játék fájljait.

Nyissa meg a Steamet, és lépjen a könyvtárba.
A bal oldali oszlopban kattintson jobb gombbal a problémát okozó játékra, és válassza a Tulajdonságok lehetőséget.
Lépjen a Helyi fájlok lapra.
Kattintson a Fájlok integritásának ellenőrzése gombra.
A Steam ellenőrzi a fájlokat, valamint a talált javításokat és problémákat.

Távolítsa el és telepítse újra a játékot

Ha a Steam nem tudja megoldani a játékfájlokkal kapcsolatos problémákat, akkor el kell távolítania, majd újra kell telepítenie a játékot. Először mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a játékról. Nincs garancia arra, hogy a játékfájlok mentésre kerülnek.

Nyissa meg a Steamet, és lépjen a könyvtárba.
Kattintson a jobb gombbal a játékra, és válassza a Kezelés> Eltávolítás lehetőséget.
Töltse le újra a játékot.

Megjegyzés: A játék eltávolítása nem jár vissza a pénzért. Továbbra is az Öné a játék, és anélkül töltheti le, hogy újra meg kellene vásárolnia.

Öblítse ki a Steam DNS-t

A Steam kliens tartalmaz egy webböngészőt, amely képes megjeleníteni a Steam játékoldalakat. Ez a böngésző nem a legokosabb, és problémákat okozhat a játékokkal. A Steam DNS kiürítése megoldhatja ezeket.

Nyissa meg a böngészőt.
Írja be ezt a steam://flushconfig/ címet az URL-sávba, majd koppintson az Enter gombra.
Zárja be és nyissa meg újra a Steamet.

Lépjen ki a többi alkalmazásból

Ha a rendszer alig felel meg egy játék minimális hardverkövetelményeinek, akkor nehezen fog futni, ha más alkalmazások futnak a rendszeren. Lépjen ki az összes alkalmazásból, majd próbálja meg futtatni a játékot.

Következtetés

A Steam játékok általában nagyon stabilak. Még ha a játék sok éves is, mindaddig, amíg elérhető a Steamen, minden olyan rendszeren futni fog, amelyre telepítheti a Steamet. Néhány alapvető hibaelhárítási lépéssel meg kell oldani a problémát.