A Spotify Song Psychic egy varázslatos 8 labda, amely zenével válaszol

Kulcs elvitelek

 • A Spotify Song Psychic funkciója a Spotify újdonsága, amely „varázslatos nyolcgolyóként” működik a zeneválasztáshoz.
 • Miután a funkciót a hivatalos portálon keresztül használja, bármikor elérheti, ha rákeres a „song psychic” kifejezésre az alkalmazásban.
 • Jó móka, de lehet, hogy jobban vonzanak a hasonló, de robusztusabb újdonságok, mint például a Spotify fantasztikus AI DJ-je.

A Spotify mostantól egyfajta pszichikusként működhet, és dalokkal választ ad a vizsgáló kérdésekre. Akár kíváncsi, hogy a Spotify azt gondolja-e, hogy egy szimulációban élünk, vagy ha még egy dolgot kell a kosarába tennie, hogy ingyenes kiszállítást kapjon, van egy dal, amelyet megoszthat kérdésére.

A Spotify mostantól bármilyen kérdésre válaszol egy dallal

2024. február 29-én, egy bejegyzésben részletezve A rekordhoz, a Spotify új funkciót mutatott be Song Psychic néven. Ahogy a neve is sugallja, ez azt mutatja, hogy a Spotify pszichikusként viselkedik (valahogy).

Az ötlet az, hogy kérdéseket tesz fel a Spotify-nak olyan változatos témákról, mint a szerelem, az ebéd, az iskola és a stílus, és a Spotify dalok formájában választ ad. Ha valaha is játszottál egy varázslatos 8-labdával gyerekként, az nagyon hasonló élmény. Ahelyett, hogy olyan válaszokat kapna, mint „a forrásaim nemet mondanak”, a Black Eyed Peas „Kezdjük el” szöveget kaphat válaszként.

A Song Psychic csak egy kis móka, és más nagyszerű alkalmazáson belüli élmények nyomdokaiba lép, mint például a Playlists for Pets és a Supergrouper. Maga a Spotify egyértelművé teszi, hogy ezt csak „szórakoztatásra” és „szórakoztató élményként” hozták létre. Ezt tovább figyelmezteti azzal a figyelmeztetéssel, hogy „a Song Psychic semmilyen kérdésben nem tekinthető komoly tanácsforrásnak”, és hogy „valójában semmiképpen sem mágikus”.

Hogyan tedd fel a Spotify Song Psychic-nek égető kérdéseidet

A Spotify Song Psychic eléréséhez csak keresse fel spotify.com/songpsychic mobileszközén. Vagy keresse fel ugyanazt az URL-t a számítógépén, és olvassa be a QR-kódot mobileszközével. Akárhogy is, a Spotify alkalmazásnak meg kell nyílnia, és közvetlenül a Song Psychic élményhez kell juttatnia.

Miután egyszer elérte a Song Psychic alkalmazást, képesnek kell lennie arra, hogy rákeressen a „song psychic” kifejezésre az alkalmazásban, és megtekinthesse műfajként.

A Spotify Song Psychic használatához:

 • Kattintson a Kezdés gombra, és a rendszer megkérdezi: „Milyen válaszokat keres?”
 • Válasszon egyet a kilenc kategória közül: Iskola, Stílus, Ebéd, Szerelem, Karrier, Önmagam, Jövőm, Barátok és család, vagy Az élet legnagyobb titkai. Másik megoldásként kattintson a Kérdezzen a folyamat parancsikonjára.
 • Miután kiválasztotta a kategóriát, felteheti kérdését. Egyszerűen kattintson a Koppintásra a gépeléshez, és kezdje el a gépelést, és a Spotify megjeleníti azon kérdések listáját, amelyek szerinte leginkább megfelelnek a lekérdezésének.
 • Válasszon ki egy kérdést a listából, majd kattintson a Küldés gombra.
 • Miután a hüvelykujját az „ujjlenyomat-szkennerre” helyezte, a Spotify egy dallal válaszol kérdésére.
 • Mit kérdezz a Spotify Song Psychic című dalától?

  Bármit kérdezhetsz a Dalszellemtől, ha beírod a kérdésedet a szövegmezőbe. A Spotify azonban előre feltöltötte a funkciót véges számú kérdéssel. Tehát vagy ki kell választania egyet ezen alapértelmezett kérdések közül, vagy véletlenszerűen kell hozzárendelnie egyet. Ami bosszantó, de teljesen érthető, ha rájössz, hogy mennyi lehetséges kérdés van.

  Példaként rákattintottam az Élet legnagyobb titkaira, és megkérdeztem: „Mi az élet értelme?”. Ezen a kérdésen időről időre mindannyian elgondolkodunk, és bizonyára sokan felteszik a Spotify Song Psychic című dalát. Amikor megérintettem a „Kérdezzen engem”, a Spotify átváltotta ezt a „Küldjek először SMS-t?”-re, és a „Ne” választ adta Ed Sheerantól. (Az irodában többen is feltettünk ugyanarra a kérdésre, hogy lássuk, mindannyian megkaptuk-e Ed Sheerant, ha kíváncsi vagy, és mindannyian különböző válaszokat kaptunk, hogy ez mit ér.)

  Végső soron tehát jobban jársz, ha ragaszkodsz a Spotify által felkínált kérdésekhez, lefelé görgeted a listát a kiválasztott téma alatt, és felteszed az Önt leginkább érdeklő(ke)t. Csak érintse meg a „koppintson a gépeléshez”, és a Spotify feltölti a kész kérdések listáját. Példák a következőkre:

  • Én vagyok a dráma?
  • Megmutathatom a dolgokat?
  • Boldog a kedvencem?
  • Van titkos ikertestvérem?
  • UFO-t fogok látni?
  • Változtassam meg a nevemet?
  • Aranyos ez a ruha?
  • Le kell vágnom az összes hajam?
  • Jó szakács vagyok?
  • A robotok átveszik az uralmat a világ felett?

  A Spotify Song Psychic funkcióját nem szabad túl komolyan venni, de minden bizonnyal szórakoztató kis elterelés. Ha azonban tartósabb Spotify-újdonságot keres, akkor határozottan ajánljuk a Spotify AI DJ-jét. A 2023-ban bevezetett mesterséges intelligencia DJ funkció jóval túlmutat azon az újdonságon túl, hogy megkérdezi, melyik dal inspirálja a mai ebédválasztást.