A Spotify hangereje túl alacsony számodra? Módosítsa ezeket a beállításokat, hogy hangosabb legyen

Nehezen hallja Spotify lejátszási listáit vagy podcastjait? Még ha már ellenőrizted is a hangerősávot, és maximumra állítottad, előfordulhat, hogy nem lesz elég. Szerencsére van néhány lejátszási beállítás a Spotify-ban, amelyeket módosíthat, hogy a Spotify hangosabban játsszon.

1. Állítsa a Spotify hangerőt Hangos értékre

A Spotify számos hangbeállítást tartalmaz, amelyek jobbá teszik a Spotify hangját, hogy a lehető legjobb streamelési élményt nyújtsák. A legjobb elérhető streamelési minőség kiválasztása vagy a keresztfakó effektus engedélyezése mellett a lejátszási beállítások módosításával is hangosabbá teheti a Spotify-t.

A Spotify hangerejének beállításához az asztali alkalmazásban kattintson a profil ikonjára, és lépjen a Beállítások elemre. Ezután görgessen le a Hangminőség szakaszhoz, és nyissa meg a Hangerőszint melletti legördülő menüt. Válassza a Hangos opciót.

  Mit, hogyan, mikor – minden értesítési időszakra vonatkozó kérdésre válaszoltunk

Ugyanez a lehetőség elérhető a Spotify-nál mobilon. Az engedélyezéséhez érintse meg profilja ikonját, és lépjen a Beállítások és adatvédelem menüpontra. Ezután érintse meg a Normál elemet a Hangerő mellett, és válassza a Hangos lehetőséget. Ha előfizetett a Spotify ingyenes előfizetésére, akkor nem fogja tudni használni a Hangos opciót a Spotify mobilon szolgáltatásban.

Ezenkívül a Spotify-előfizetéstől függetlenül nem módosíthatja a webes Spotify hangerejének beállításait.

Tudnia kell, hogy a Spotify hangerő szintjének Hangos értékre állítása növeli a hangszintet, de ez negatívan befolyásolhatja a hangminőséget. Ideiglenes megoldásként használhatja, ha zajos helyen tartózkodik. Ha hazaért, térjen vissza a Spotify alapértelmezett hangbeállításaira, hogy a lehető legtisztább lejátszást élvezhesse.

2. Kapcsolja ki a hangnormalizálást

A Spotify hangosabbá tételének másik módja a hangnormalizálás kikapcsolása. De mi ez a funkció, és hogyan befolyásolja a Spotify hangszintjét?

A Spotifyon vagy más streaming platformokon az Audio Normalization funkciót úgy alakították ki, hogy kiegyenlítse a lejátszási listákon belüli különböző zeneszámok hangszintjét. Így a Spotify minden számot állandó hangerőn játszik le, így nem ér meglepetés a hangerő hirtelen változásain.

  Feliratok beillesztése a Microsoft Excel grafikonjaiba

Miközben zökkenőmentesen tartja a hallgatási élményt, a hangnormalizálás elveszítheti egyes dalok hangerejét és dinamikatartományát.

Ebben az esetben le kell tiltania a hangnormalizálást az asztali alkalmazásban. Ehhez kattintson a profil ikonjára, és válassza a Beállítások és adatvédelem lehetőséget. Ezután lépjen a Hangminőség beállításaihoz, és kapcsolja ki a Hangerő normalizálása melletti kapcsolót.

Ki is kapcsolhatja a hangnormalizálást a Spotify for Mobile alkalmazásban. Koppintson a profil ikonra, és válassza a Beállítások és adatvédelem lehetőséget. Lépjen a Lejátszás szakaszba, és kapcsolja ki a Hangnormalizálás engedélyezése melletti kapcsolót.

3. Engedélyezze a hardveres gyorsítást

A Spotify hangosabbá tételének utolsó módja a hardver előnyeinek kihasználása. Ha jó minőségű hangkártyával vagy más csúcskategóriás hardverrel rendelkezik, engedélyeznie kell a Hardveres gyorsítást a Spotify-ban.

Ahogy az várható volt, a Spotify hardveres gyorsítási funkcióját csak az asztali Spotify alkalmazásban engedélyezheti. Ehhez kattintson a profiljára, és lépjen a Beállítások menübe. Ezután görgessen le az ablak aljára, és kapcsolja be a Hardveres gyorsítás engedélyezése melletti kapcsolót.

  Mi az internetes troll? (és hogyan kell kezelni a trollokat)

Ha régebbi számítógépe van, és úgy dönt, hogy engedélyezi a funkciót, tartsa szemmel a Spotify teljesítményét. Ha a Spotify továbbra is véletlenszerűen összeomlik, akkor kapcsolja ki a hardveres gyorsítás funkciót.

A Spotify elég hangos?

A Spotify beállításainak módosításával hangosabb streamelési élményben lesz része. A hanghardverre való összpontosítás nélkül azonban csak annyit tehet meg.

Ha még hangosabbá szeretné tenni a Spotify-t, akkor a minőségi hardverre kell összpontosítania. A telefon vagy a számítógép Bluetooth fejhallgatóhoz vagy hangszóróhoz való csatlakoztatása lehet a legjobb módja annak, hogy nagyobb hangerőn hallgathassa zenéit.