A Spotify Connect használata a lejátszás távoli vezérlésére

A Spotify egyik legfontosabb funkciója a Spotify Connect. De mi az? Íme, mit érdemes tudni a Spotify Connectről, és arról, hogyan használhatod a funkciót a lejátszás távoli vezérlésére és a zenei kimenetek közötti váltáshoz a különböző eszközök között.

Mi az a Spotify Connect?

A Spotify Connect egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy távolról vezérelje a lejátszást egyik eszközről a másikról Wi-Fi-n keresztül. Úgy működik, hogy a készülék helyett a Spotify szervereiről játszik le zenét.

A Spotify Connect segítségével zenét játszhat le Xbox konzolján, intelligens hangszóróján vagy tévéjén, miközben mobileszközét használja a lejátszás vezérlésére. Intelligens hangszórók esetén a Connect lehetővé teszi a zenelejátszást a Bluetooth párosítással járó gond nélkül.

  Mi az a naplófájl-elemzés, és miért fontos a SEO számára?

Ezenkívül a Connect segítségével menet közben is átadhatja a lejátszást egyik eszközről a másikra, például átkapcsolhatja a lejátszást a telefonról az asztali számítógépre. Ha még nem ismeri a szolgáltatást, sok más rejtett Spotify-funkciót érdemes kipróbálnia.

A Spotify Connect használata

A Spotify Connect használatához olyan eszközre van szüksége, amely hozzáfér a funkcióhoz. A legtöbb Spotify szolgáltatással rendelkező eszköz rendelkezik Spotify Connecttel. Másodszor, mindkét eszközt ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz kell csatlakoztatnia.

Ezenkívül előfordulhat, hogy Spotify Premium-előfizetésre van szüksége a Connect használatához bizonyos eszközökön. Végül töltse le és telepítse a Spotify-t eszközeire, majd jelentkezzen be fiókjába.

Ezt követően kövesse az alábbi lépéseket a Spotify Connect használatához:

 • Nyissa meg a Spotify-t, és érintse meg bármelyik dalt a lejátszáshoz.
 • Érintse meg a lejátszási sávot alul a Now Playing View képernyő megnyitásához.
 • Koppintson a Hangszóró ikonra a bal alsó sarokban. Ha iOS rendszert használ, engedélyt kell adnia a Spotify-nak a helyi hálózat eléréséhez és az eszközök megtalálásához. Ezt manuálisan is megteheti a Beállítások > Spotify megnyitásával, majd a Helyi hálózat bekapcsolásával.
 • Ezzel megnyílik a lehetőségek menüje azon eszközök listájával, amelyekről hallgathat. Az Eszköz kiválasztása alatt érintse meg azt az eszközt, amelyről zenét szeretne lejátszani. Erről az oldalról Spotify jam-t is indíthat.
 • A Spotify csatlakozik az eszközhöz, és a Hangszóró ikon eltűnik, helyébe a zenét játszó eszköz neve lép. A zenei kimenet átkapcsol a kiválasztott eszközre.
 •   9 legjobb tartalomvázlat-generátor bloggerek és marketingszakemberek számára

  Ha a Spotify Connect aktív, akkor az aktuális eszközről vezérelheti a lejátszást a távoli eszközön. Megismételheti a Spotify-dalokat, szüneteltetheti, módosíthatja a dalokat stb. Még a hangot is visszakapcsolhatja elsődleges eszközére.

  Távolról vezérelheti a Spotify lejátszását különböző eszközökön

  A Spotify Connect funkciója növeli a hallgatási élményt a streaming szolgáltatásban, lehetővé téve, hogy néhány érintéssel átadhassa a hangot egyik eszközről a másikra. Különböző eszközökön működik, így még akkor is, ha van intelligens hangszórója vagy zenestreamelő eszköze, valószínűleg csatlakoztatható.