A sötét webes nyomozás egyszerű ezzel a 7 eszközzel

A Sötét Web az internet kimondhatatlan része, amelyhez bárki hozzáférhet, nemcsak Ön, hanem bűnözők, pedofilok és terroristák is.

Sokan hallottatok már a sötét webes bűncselekményekről és a személyazonosság-lopásról, amellyel a vállalkozások és a fogyasztók szembesülnek.

De mi is az a Dark Web pontosan, és hogyan hathat rád?

Valójában a nyilvánosság elől rejtett webhelyekből áll. És ha az Ön adatai sérülnek, előfordulhat, hogy egy számítógépes bûnözõ lopta el, aki esetleg személyes haszonszerzésre használ fel.

Ebben a cikkben a Sötét Webről, arról, hogy mi az a Sötét Webes vizsgálat, miért kulcsfontosságú, és a legjobb sötét webes vizsgálati eszközökről fogok beszélni.

Mi az a Sötét Web?

Az 1990-es évek végén két kutatással foglalkozó szervezet az Egyesült Államok védelmi minisztériumában kifejlesztett egy titkosított és anonimizált hálózatot, amely védi az amerikai kémek bizalmas információit és kommunikációját.

De ehhez a hálózathoz a rendszeres internetezők nem fértek hozzá. Ezt a titkos hálózatot manapság Sötét Webnek hívják.

A Dark Web, más néven Darknet, a Deep Web része, amely tartalmazza az összes olyan webhelyoldalt, amelyet nem találhat meg a Google-on és más keresőmotorok eredményei között. Csak akkor férhet hozzá a Sötét Webhez, ha hozzáfér e-mailjeihez, bejelentkezik a Netflixbe, bejelentkezik e-banki fiókjába stb.

Amikor először hallja a „Sötét Web” kifejezést, először azt gondolhatja, hogy ez valami illegális. Sokan azonban tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy ez a különféle vállalatok számára szükséges fenyegetési hírszerzési forrás.

A Sötét Web megtartása és megnyerése azonban költséges és nehézkes lehet a tartalomhoz való hozzáférés fokozott adatvédelme miatt.

Ehhez használhat egy jó Sötét Web megfigyelő eszközt, amellyel könnyen kivizsgálhatja a Sötét Webet, és megbizonyosodhat arról, hogy adatait nem lopják el és nem töltik fel oda. Ezzel elkerülhető a kézi munka, és időt, erőfeszítést és erőforrásokat takaríthat meg, nem is beszélve az esetlegesen felmerülő kockázatokról.

Mi az a Dark Web Investigation?

A Deep Web és/vagy a Dark Web vizsgálatakor vagy figyelésekor figyelnie kell a szervezetével kapcsolatos adatokra. Ezt a Dark Web megfigyelésén keresztül lehet megtenni. Különböző megfigyelő és nyomozóeszközök segítenek feltárni az ellopott vagy kiszivárgott információkat, például hitelesítő adatokat, jelszavakat, szellemi tulajdont és minősített dokumentumokat, amelyeket bűnözők és támadók osztanak meg.

Manapság az adatszivárgás a leggyakoribb probléma. A kiberbűnözők több millió információt adnak el vagy osztanak meg a sötét weben. Mivel ez egy új fogalom, sok szervezet még mindig nem ismeri. Emiatt a bűnözők könnyen ellophatják az információkat, és továbbra is visszaélnek velük, miközben a szervezetnek fogalma sincs arról, hogy mi történik.

Az információk kézi keresése a darknet-en összetett feladat. Számos lépést megtehet adatai védelmére, a jelszavak védelmére stb. De ha újra megvizsgálja a Sötét Webet, azt fogja találni, hogy az információk egy része még mindig ott van.

Az ilyen problémák megoldásához szükség van egy vizsgálóeszközre, amely a Sötét Web millióiból származó adatok feltérképezésével, keresésével és adatok kinyerésével észleli az Ön adatait.

Lássunk néhányat a legjobb sötét webes nyomozóeszközök közül, és hogyan segíthetnek megtalálni és megvédeni adatait.

Közösségi linkek

Végezzen adatvezérelt vizsgálatokat a Social Links segítségével, és maradjon a biztonságosabb oldalon. Hatalmas adatmennyiséget gyűjt össze nyílt internetes forrásokból, például a közösségi médiából, a sötét webből, a hírnökökből és a blokkláncokból, hogy elemezze, és teljes képet kapjon a vizsgálatok elvégzéséhez és egyszerűsítéséhez.

A Social Links több mint 80 ország kiberbiztonsági szakembereinek, vállalatoknak, kormányoknak és magánnyomozóknak, valamint bűnüldöző szerveknek nyújt segítséget.

  Használja az Új lap oldalt irányítópultként a feladatkezelési szolgáltatásokhoz

Jellemzők:

 • Szerezzen naprakész, pontos betekintést és élő információkat több mint 500 adatforrásból, például WhatsApp, Facebook, Instagram, Telegram stb.
 • Névtelenül hozzáférhet a Dark Web piacterekhez, mint például a Hydra, 8chan, Dread, Raddle stb.
 • Keressen 2000 nyilvános forrás között 1 milliárd identitásadatkészlettel.
 • Használja ki az olyan mesterséges intelligencia technológiákat, mint az arcfelismerés, a DNS-profilalkotás, a tárgyfelismerés és a mélyhamisítás.
 • Használjon több mint 1000 beépített keresési módszert.
 • Tekintse meg a főbb kriptovaluta blokkláncokból származó tranzakciókat, célállomásokat, címeket, tokeneket és feladókat.
 • Szerezzen adatokat több forrásból egy helyen.
 • Használja a vezető adatelemzést, mint például a Spiderfoot HX, i2, Maltego stb.
 • Az adatok egyszerű exportálása lehetővé teszi a részletes jelentéseket, a keresztellenőrzést és az újraintegrálást.

A Social Links nyílt forráskódú intelligencia (OSINT) eszközöket és közösségi média vizsgálati megoldásokat kínál szervezetek és magánszemélyek számára. Biztonsági termékeik a következők:

 • SL Professional: Ez az all-in-one OSINT megoldás lehetővé teszi, hogy mélyebb vizsgálatokat végezzen a sötét weben, a közösségi médiában stb. Maltego és i2 platformokon érhető el. Felgyorsítja a vizsgálatokat azáltal, hogy teljes ciklusú adatelemzést végez, az adatkinyeréstől a megjelenítésig.
 • SL Private Platform: Ez egy helyszíni, vállalati szintű platform számos testreszabási lehetőséggel, keresési módszerrel és privát adattárolással. Lehetővé teszi a Sötét Web mélyreható vizsgálatát, miközben az adatokat biztonságban és magánéletben tartja.
 • SL API: Számos adatelemzési és -kinyerési módszerrel rendelkezik, és az API-n keresztül közvetlenül kapcsolódik a felhasználók házon belüli platformjához.

Skurio

A Skurio egy átfogó Sötét Web megfigyelő szoftver, amely lehetővé teszi a tevékenységek biztonságos megfigyelését és annak ellenőrzését, hogy adatai sérülnek-e vagy sem. Nem számít, hol tárolják adatait, ezzel az eszközzel megvédheti azokat.

Jellemzők:

 • Automatizált sötét webes megfigyelés: A Skurio automatizált sötét webes megfigyelő eszköze fokozott védelmet kínál a digitális kockázatokkal szemben. Éjjel-nappal keresi az adatokat a Dark Web, a Deep Web és a Surface Web számára. Kiterjedt forráshírcsatornáiban IRC-csevegőszobák, adatkiíratások, közösségi források, bin-webhelyek és sötét webhelyek találhatók az érzékeny információk hatékony észleléséhez.
 • Riasztásfigyelés: Könnyen beállíthat egy riasztásfigyelőt e-mailjeihez, tartományaihoz, termékeihez, szolgáltatásaihoz, márkáihoz és egyéb keresni kívánt adattípusaihoz. Ezt megteheti mintaegyeztetéssel és kulcsszavas kereséssel. Ezen túlmenően a Skurio speciális megfigyelést kínál a felhasználói adatok megsértésére és az elírások miatti domainregisztrációkra, hogy megvédje a felhasználókat a csalással és csalással szemben.
 • Együttműködési eszközök: Vizsgálatok kezelése, megjegyzések hozzáadása, jelentések létrehozása és eredmények megosztása a Skurio együttműködési eszközeivel. Ráadásul az API-integrációs eszközeik segítségével feedeket is integrálhat SOC-rendszerekbe.
 • Értesítések: Azonnali értesítéseket kaphat szöveges üzenetben, e-mailben vagy a Slackben. Abban a pillanatban, amikor a Skurio észleli az Ön adatait a Dark Weben vagy az internet bármely más helyén, azonnal értesíti Önt.

Ezenkívül a Skurio folyamatosan új forrásokat ad a megfigyelési platformhoz, és az Ön iparága és vállalkozása számára érdekes webhelyeket is tartalmaz. Tehát ahelyett, hogy időt pazarolna a kutatásra, a hamis pozitívumok szűrésére és az információk összegyűjtésére, a Skurio segítségével a pontos, releváns eredményekből származó információszerzésre összpontosíthat.

Rapid7

Tartsa biztonságban szervezetét a külső fenyegetésekkel szemben a Rapid7 segítségével. Lehetővé teszi, hogy mélyebb rálátást nyerjen az összes külső online fenyegetésre, és segít ügyfelei és alkalmazottai biztonságban maradni a proaktív Sötét Web figyeléssel.

A Rapid7 olyan funkciókkal segíti az online fenyegetések mérséklését, mint a kontextus szerinti riasztások, amelyek gyors választ kínálnak. Azt is lehetővé teszi, hogy könnyen rangsorolhassa a mérséklő erőfeszítéseit, hogy csökkentse a vizsgálati időt és felgyorsítsa a riasztások besorolását.

Jellemzők:

 • Az automatizált riasztási válaszokkal és a környezeti gyorsabb észlelésekkel a ragyogást gyorsan tettekké tudja változtatni. Ennek oka a plug-and-play integrálása a meglévő technológiáival, beleértve az EDR-t, SOAR-t, SIEM-et, tűzfalat és még sok mást.
 • Kezelheti SecOps munkafolyamatait, és egyszerűsítheti azokat fejlett leképezési és vizsgálati képességekkel, amelyek kontextus szerinti riasztásokat biztosítanak alacsony jel-zaj aránnyal. Ezenkívül korlátlan hozzáférést kap a szakértői elemzésekhez, hogy csökkentse a vizsgálati időt, valamint felgyorsítsa a válaszadást és a riasztást.
 • Intuitív műszerfala és gyorsított beépítése lehetővé teszi, hogy elinduljon és futhasson. Segítségével gyors megtérülést érhet el a digitális kockázatok elleni védelemmel együtt, amelyet szervezete lábnyomának megfelelően alakítanak ki.
 • A Rapid7 számos szolgáltatást kínál, például digitális kockázatvédelmet, sötét webes védelmet, IOC-kezelést, fenyegetésvédelmet, zökkenőmentes automatizálást, gyors helyreállítást és eltávolítást, kiterjedt fenyegetéskönyvtárat, fejlett nyomozást, fenyegetés-térképezést és még sok mást.
  Hogyan lehet priváttá tenni egy Twitter-fiókot

Távolítsa el a haszontalan, kívülről érkező fenyegetéseket, mielőtt problémákat okozna az Ön vállalkozásában, ha beszél a szakértőkkel. Szerezze be az ingyenes bemutatót, amely lefedi a láthatóságot, a kockázatokat és a válaszautomatizálást.

Silo Web Isolation Platform

A Silo Web Isolation Platform by Authentic8 a webes kockázatokat egy elszigetelt felhőalapú natív környezetre helyezi át, amelyet könnyen kezelhet. Az igényes követelmények teljesítése érdekében a Silót igényei szerint konfigurálhatja.

A Silo platform biztonságos végrehajtási környezetet kínál webalapú tevékenységeihez. Úgy készült, hogy az összes kritikus adatot és webkódot elkülönítse a végponttól. Követi a böngészési képességek alapelveit is, amelyeknek auditálhatónak és konfigurálhatónak kell lenniük, mint egy vállalati munkafolyamatnak.

Jellemzők:

 • A Silo felhő alapú megoldást kínál, amely másodpercek alatt telepíthető. Nem igényel infrastrukturális beruházást; inkább a méretezésre összpontosít, amely lehetővé teszi az IT számára, hogy gyorsabban oldja meg az üzleti problémákat.
 • A Silo képes integrálni a böngészőkkel és a munkafolyamatokkal olyan API-k segítségével, amelyek lehetővé teszik az IT számára, hogy egy adott élményt határozzon meg a felhasználók számára.
 • A hagyományos biztonsági megoldásokkal ellentétben a Silo egyetlen kattintással lehetővé teszi a szoftverek telepítését a felhasználói populációk között. A Silo a változtatásoktól függően skálázható fel és le, lehetővé téve, hogy a megfelelő megoldásokat időben biztosítsa a felhasználóknak.
 • A Silo lehetővé teszi a hozzáférés meghatározását, a helyek, webes erőforrások és helyek közötti házirendek használatát, valamint a hitelesítést. Akár eldobható böngészőre, akár zárolt környezetre van szüksége, a Silo a weben precedenssel rendelkező informatika irányítását biztosítja.
 • A Silo intelligensen játszik az IT-technológiával, a címtárszolgáltatásoktól a biztonságos webes átjárókig, a SIEM-megoldásokig és az identitáskezelési platformokig.
 • A Silo megfelel az összes szabályozott szabványnak, a szövetségi ügynökségektől az egészségügyi szolgáltatókig és a svájci bankokig. Minden adat a legmagasabb szabványoknak megfelelően védett és titkosított.

Akár online nyomozást folytat, akár érzékeny adatokhoz fér hozzá, a Silo segíti Önt küldetésében azáltal, hogy folyamatosan névtelen és biztonságos böngészési környezetet hoz létre.

Skopenow

Engedje szabadjára a nyílt forráskódú hírszerzésben rejlő lehetőségeket a Skopenow segítségével, és végezzen OSINT vizsgálatokat szervezeteiben. Bíróságra kész, átfogó és digitális jelentéseket készít azonnal az emberekről és a vállalkozásokról.

A Skopenow elemzi és összegyűjti az elérhető információkat az adatforrásokból, például a Dark Web-ről, a kapcsolati adatokat, a bírósági nyilvántartásokat, a kapcsolódó járműveket és a közösségi médiát.

Jellemzők:

 • Határozzon meg digitális lábnyomot a releváns metaadatok és információk automatikus jelentésbe gyűjtése és összegyűjtése révén, amely lehetővé teszi a vizsgálat megkezdését a jelentés betöltése után.
 • A Skopenow egy ingyenesen kipróbálható alkalmazás, amely olyan alapvető funkciókkal rendelkezik, mint a viselkedés- és objektumfelismerés, a hőtérképezés, az automatizált jelentések és a közösségi média elemzése.
 • Valós idejű intelligenciát kap, mint például a nyílt forráskódú adatok gyűjtése, elemzése és válogatása.
 • Használhat piros zászlókat, beleértve a kulcsszavakat és a viselkedésmódokat. Tartsa névtelenül és biztonságban a személyes adatokat és a nyomozásokat az érdeklődő személyek azonosítása és keresése során.
 • Vizualizálja és azonosítsa egyszerűen a helyadatokat digitális jelenléte során, így frekvenciaalapú idővonalat és hőtérképet biztosít.
 • Készítsen jelentéseket, amelyek minden lényeges és releváns metaadatot tartalmaznak, így biztosítva a könnyű áramlást a számítógépről a tárgyalóterembe.

Foglaljon le egy bemutatót a befektetés megkezdéséhez és adatainak biztosításához.

Webz.io

A Webz.io az egyik legrobusztusabb Dark Web vizsgálati eszköz, amely lehetővé teszi, hogy gépei könnyedén és hatékonyan figyeljék a kockázatokat. Feltérképezéssel, indexeléssel és a Dark Web hálózatokból származó adatok gyűjtésével keresi a fenyegetéseket. Ezenkívül a szükséges kontextusban adatokkal látja el a gépet.

  Hogyan állítsuk be a WinRAR-t az archívum automatikus törlésére a kibontás után

A Webz.io feltérképezi a fórumokat, webhelyeket, piactereket stb. a Sötét Webben, hogy a webes adatokat strukturált és szabványosított adatfolyamokká alakítsa. Jelszóval védett vagy titkosított illegális tartalmat, kulcsszavakat, webhelyeket, entitásokat és egyebeket is kivonhat.

Jellemzők:

 • A Webz.io adatfolyamot biztosít a csoportok, fenyegetési ügynökök és releváns platformok profilozásával.
 • Összegyűjti és karbantartja a kritikus információkat, amelyek segítenek a gépeknek azonosítani és osztályozni a gyors cselekvés érdekében.
 • Szerezzen valós idejű betekintést, hogy megvédje szervezeteit az olyan kiberkockázatoktól, mint az adathalászat, a zsarolóprogramok és a számítógépes támadások.
 • Készítsen olyan riasztórendszert, amely automatikusan észleli a csalást a kiszivárgott kártyaszámok miatt, figyeli a blokklánc-címeket, személyazonosításra alkalmas adatokat stb.
 • A biztonsági válság elkerülése érdekében szüntesse meg a kockázati tényezőket, beleértve az engedély nélküli használatot, a kiszivárgott információkat, a hamisítási kísérleteket és még sok mást.
 • Keressen tranzakciókat és kriptovaluta-címeket, hogy nyomon kövesse a lábnyomokat, és kövesse a pénzt a megfelelés, a pénzmosás elleni küzdelem és egyebek részeként.

Tekintse meg a Webz.io-t valódi gyakorlatban, beszéljen egy szakértővel, és tapasztalja meg a valódi erőt.

DarkIQ

Figyelemmel kísérheti és megelőzheti a beszállítóit, az embereket és a márkát érintő biztonsági incidenseket a Sötét Webről érkező, végrehajtható riasztásokkal. A DarkIQ segít azonosítani a számítógépes bûnözõket, mielõtt megtámadnák, így eleve megakadályozhatja a biztonság megsértését.

Jellemzők:

 • A DarkIQ az a titkos fegyver, amely folyamatosan figyeli a sötét webet a kiberbűnözők tevékenysége miatt. Kategorizálja, észleli és figyelmezteti Önt a fenyegetésekre, így valós időben megteheti a szükséges lépéseket.
 • Dúsított Dark Web-adatokat és információkat biztosít a használható intelligencia érdekében. Ez csökkenti a szükségtelen riasztásokat és a hamis pozitív üzeneteket, így Ön a fenyegetésekre összpontosíthat.
 • Hozzáférést biztosít szervezete számára a sötét és mély webes piacterekhez, hagymás webhelyekhez, fórumokhoz, közösségi csevegésekhez, adathalász webhelyekhez, tartományokhoz, CVE-khez, kódtárolókhoz és sok máshoz.
 • A DarkIQ teljes rálátást biztosít a hálózatról érkező sötét webes forgalomra, amely a nem kívánt tevékenységek kulcsfontosságú mutatója.
 • A DarkIQ a sötét webes intelligencia alapján rangsorolja a riasztásokat, így képes azonosítani és jelezni a valódi fenyegetést.
 • Megkeresi a Sötét Webes jelzőket az előző incidensről, amely kiszolgáltathatta a következő támadásoknak.
 • Teljes rálátást biztosít a kiberbűnözők és beszállítók mély és sötét webes megjelenésére, amely harmadik feleket céloz meg az ellátási lánc biztonságának fokozása érdekében.
 • Lehetőségeivel, szándékaival és fenyegetettségi csoportok képességeivel segít a sötét web intelligenciáján alapuló fenyegetési modellek felépítésében.
 • A DarkIQ megvizsgálja az események láncolatát, hogy tájékozódjon a válaszadásról és a mérséklésről, hogy megelőzze a támadást.

Világítson rá a fenyegetésekre és akadályozza meg a támadásokat a DarkIQ segítségével. Tekintse meg működés közben egy demó lefoglalásával.

Következtetés

A kiberbűnözők vagy hackerek könnyebben ellophatják bizalmas adatait, és az Ön tudta nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz. Személyes előnyök érdekében személyes vagy szervezeti adatait is feltölthetik a Sötét Webre.

Egy megbízható és hatékony Sötét Web vizsgálóeszközzel megkeresheti adatait a Sötét Weben, és fenntarthatja az online biztonságot. Az eszköz a jövőbeni kockázatok mérséklésében is segíthet azáltal, hogy mélyebb biztonsági láthatóságot biztosít a gyors figyeléssel.

Felfedezheti azt is, hogy miről is szól a sötét adatok, és a legjobb sötét webes megfigyelési eszközöket.