A Snapdragon Glance egy használat-tudatos képernyőzár-alkalmazás Androidra

Az Android páratlan a testreszabás terén. Felejtsd el a ROM-okat és az indítókat, a lezárási képernyő önmagában testreszabható a Cover és a hordozott Galaxy S4 vagy Note 3 zárképernyőkkel. Ebben a szellemben egy másik zárképernyő-segédprogram nem tűnik úttörőnek. A forrás azonban változtat. A tavalyi Snapdragon Battery Guru után a Qualcomm Xiam idén megjelent a Snapdragon Glance-szel, amely egy ingyenes, intelligens zárképernyő-helyettesítő a Snapdragon-alapú eszközökhöz, amely azonnali hozzáférést biztosít az értesítésekhez, a lényeges információkhoz és a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz.

A hivatalos közlemény azt ígéri, hogy ezzel az alkalmazással „egy pillantással gyorsan láthatja, hogy mi újság azóta, hogy utoljára megpillantotta készülékét: megtekintheti a fontos értesítéseket, megtekintheti a következő találkozó időpontját, ellenőrizheti az időjárást, elindíthat megfelelő alkalmazásokat és kapcsolatba léphet másokkal. gyorsan.”

A Glance használatához telepítve kell lennie a Snapdragon’s Battery Gurunak, mivel az az alkalmazás használati statisztikáit használja fel az élmény optimalizálására. A Battery Guru maga egy nagyszerű alkalmazás. Ha még nem telepítette, javasoljuk, hogy próbálja ki. Valamivel több mint három napba telik, amíg megtanulja a használati viselkedését, és ennek megfelelően konfigurálja magát.

Amikor elindítja az alkalmazást, egy gyors (és pompás) oktatóanyagon keresztül vezeti végig, hogyan használhatja a legjobban, majd megjeleníti a beállítási képernyőt. A Glance minden alkalommal megjelenik, amikor megnyomja a bekapcsológombot a képernyő felébresztéséhez, és egyszerűen kiléphet a Kezdőlap vagy a Vissza gomb megnyomásával. Ha valaha is használta a Symbian Touch series 60-at (például a Nokia N8-at), azonnal felismeri a Glance zár képernyőjének elrendezését. Az értesítések a képernyő közepén láthatók. Itt jelennek meg az SMS-ek, e-mailek, naptári események vagy közösségi média figyelmeztetések.

Ezeken felül a Glance megjeleníti az időt, a riasztásokat és a megfelelő időjárási információkat, mindezt még a képernyő feloldása előtt. Természetesnek tűnik, hogy a legfontosabb frissítések egy érintéssel elérhetők; minden bizonnyal megkímél minket attól a fáradságtól, hogy több alkalmazáson kell átmenni. Ha el szeretné vetni az értesítéseket, egyszerűen csúsztassa végig őket egyenként, vagy koppintson a fenti „X” ikonra, hogy egyszerre törölje az összeset.

Miután megtanulta használati szokásait a Battery Gurutól, a Glance ismeri az Ön által használt alkalmazásokat és azokat a névjegyeket, akikkel a legtöbbet kommunikál egy adott napszakban, és automatikusan megjeleníti ezek parancsikonjait a képernyő alján. Ezek azonban nincsenek kőbe vésve; saját parancsikonokat adhat hozzá ehhez a területhez.

Ha felfelé csúsztatja a parancsikonsávot, megjelenik egy további „kedvencek” terület az egyéni alkalmazás- és kapcsolatspecifikus hívás-/üzenet-billentyűparancsokhoz. Lenyomva tarthatja az alkalmazás által javasolt alkalmazást, és kizárhatja a jövőbeni javaslatokból, vagy hozzáadhatja a kedvencek területéhez.

Ha aggódik a biztonság miatt, ne aggódjon. A Glance alapértelmezés szerint megkerüli a lezárási képernyőt és a jelszót, de ezt a funkciót kikapcsolhatja a beállítások képernyőjén. Ha ez megtörtént, a Glance az alapértelmezett zárolási képernyőre lép ki a kezdőképernyő helyett.

Mivel még béta fázisban van, néhány gyűrődést ki kell vasalni, például, hogy néha az alapértelmezett zárolási képernyő a Glance előtt jelenik meg, amikor a képernyő be van kapcsolva. Ilyen esetekben többnyire egy másodpercbe telik, amíg a Glance átveszi az alapértelmezett lezárási képernyő helyét.

A Snapdragon Glance még a béta szakaszában is remekül indul, az egyetlen korlátozás az, hogy kifejezetten Qualcomm eszközökhöz készült. Ha már a legjobb, úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon elegáns megoldás lesz. Alig várom.

Telepítse a Snapdragon Glance alkalmazást a Play Áruházból