A Siri parancsikonok nem működnek: 8 javítási módszer!

Ami az automatizálást illeti, a legtöbb iPhone-felhasználó a Siri parancsikonokra esküszik. Rendkívül hasznosak, és néhány érintéssel gyorsan elvégezhetik a bonyolult feladatokat. Használhatja őket akár alkalmazások lezárására is az iPhone készüléken, vagy vizet engedhet ki iPhone készülékéből. Sőt, a Mac, az Apple Watch és az Apple TV integrációjával mostantól a Siri parancsikonokkal válthat felhasználókat az Apple TV-n, vagy akár automatikusan megváltoztathatja az Apple Watch előlapját is. Azonban sok iPhone-felhasználó szembesül azzal, hogy a parancsikonjai nem futnak, vagy nem tudják használni a „Hey Siri” parancsikonokkal. Ha Ön is hasonló problémával szembesül, itt van 8 megoldás a nem működő Siri-parancsikonok javítására.

A nem működő Siri parancsikonok javítása (2022)

1. Force Quit Shortcuts App, és indítsa újra

Ha a Siri parancsikonok nem működnek az Ön számára, az első dolog, amit meg kell próbálnia, egyszerűen kényszerítse ki az alkalmazást, és indítsa újra. Sokszor ennyi kell a véletlenszerű hibák kijavításához.

  Hogyan lehet törölni a Spotify-sort

Kezdőlap gomb nélküli iPhone készüléken (iPhone X, iPhone XS/XR, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13)

 • Húzza felfelé az ujját a képernyő aljáról, és tartsa az ujját a képernyő közepén. Ezzel megnyílik a legutóbbi alkalmazások képernyője iPhone-ján.
 • Keresse meg a Parancsikonok alkalmazást, és csúsztassa felfelé a kártyát az elvetéséhez és az alkalmazásból való kilépéshez.

Kezdőlap gombbal rendelkező iPhone készülékeken (iPhone SE, iPhone 8, iPhone 7 stb.)

 • Nyomja meg duplán a kezdőlap gombot a legutóbbi alkalmazások képernyőjének megnyitásához iPhone-ján.
 • Csúsztassa felfelé az ujját a „Parancsikonok” alkalmazáskártyán az alkalmazás elvetéséhez, és kényszerítse ki a kilépést.

2. Ha a parancsikonok nem működnek a Hey Siri funkcióval

Ha nem tudja használni a „hey Siri” parancsot a Siri-parancsikonok meghívásához, próbálja meg letiltani a „Hey Siri figyelése” funkciót, és újra engedélyezni a probléma megoldásához. Ezt a következőképpen teheti meg:

 • Lépjen a Beállítások -> Siri és keresés menüpontra

 • Most kapcsolja ki a Listen for Hey Siri kapcsolóit, a Sirihez nyomja meg a Kezdőlap/Oldal gombot, és a Siri engedélyezése zárolva.

 • Ezután indítsa újra az eszközt. Miután újraindult, lépjen be a Siri & Search beállításaiba, és állítsa be újra a Siri-t.

3. Indítsa újra az iPhone készüléket

A következő dolog, amit megpróbálunk megoldani a nem működő Siri-parancsikonokat, az iPhone kényszerített újraindítása. Ez meglehetősen egyszerű, és nem kell aggódnia az adatok elvesztése miatt. Egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

Az iPhone 8 vagy újabb (beleértve az iPhone X, iPhone XS/XR, iPhone 11/12 és iPhone 13) újraindításának kényszerítése

 • Nyomja meg és gyorsan engedje fel a hangerőnövelő gombot.
 • Ezután nyomja meg és gyorsan engedje fel a hangerő csökkentő gombot.
 • Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Amint megjelenik a logó, engedje el a bekapcsológombot.
  A Razer Gaming perifériák konfigurálása Linuxon polikromatikus rendszerrel

Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus kényszerített újraindítása

 • Nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre a hangerőcsökkentő gombot és a bekapcsológombot. Amikor megjelenik az Apple logó, engedje el mindkét gombot.

Kényszerített újraindítás iPhone 6s vagy korábbi

 • Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot (oldalt vagy felül) és a Home gombot egyszerre. Miután megjelenik az Apple logó, engedje el mindkét gombot.

4. Törölje a Siri parancsikonokat, és indítsa újra

Ha csak néhány Siri-parancsikonnal találkozik problémákkal, és a többi jól működik, akkor valószínűleg ezekkel a specifikus parancsikonokkal van probléma. Ennek kijavításához vagy a probléma kizárásához kövesse az alábbi lépéseket.

 • Nyissa meg a Parancsikonok alkalmazást eszközén, majd érintse meg a Kiválasztás lehetőséget a képernyő jobb felső sarkában.

 • Most válassza ki az összes törölni kívánt parancsikont, majd nyomja meg a Törlés gombot a képernyő jobb alsó sarkában.

 • Ezután érintse meg a Galéria lapot, majd adja hozzá újra a parancsikonokat. Ha letöltötte a parancsikonokat egy webhelyről, újra le kell töltenie őket. Sőt, ha nem megbízható parancsikonok, fordítsanak különös figyelmet arra, amit a színfalak mögött csinálnak.

5. Törölje a Shortcuts alkalmazást, és telepítse újra

Ha az előző lépések nem oldották meg a problémát, a következő lépés a Parancsikonok alkalmazás teljes újratelepítése. Egyszerűen törölje az alkalmazást iPhone-járól, majd telepítse újra a Shortcuts alkalmazást (ingyenes) az App Store-ból.

6. Frissítse iPhone vagy iPad készülékét

Következő lépésként győződjön meg arról, hogy frissített szoftvert használ. Néha olyan hibákkal és problémákkal találkozhat, amelyeket egy új szoftverfrissítés javított ki, ezért mindig jó ötlet frissíteni iPhone-ját.

 • Lépjen a Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés menüpontra
  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Budgie asztali beállításokról Linuxon

 • Az iPhone ellenőrzi az új frissítéseket. Ha elérhető új iOS-frissítés, telepítse azt, majd ellenőrizze, hogy a Siri parancsikonok újra működnek-e.

7. Állítsa vissza az összes beállítást

Néha az olyan problémák, mint például a Siri parancsikonok nem működnek, az iPhone különböző beállításainak kombinációjából adódhatnak, amelyek esetleg nem játszanak túl jól egymással. Szerencsére van egy egyszerű módja annak, hogy iPhone beállításait visszaállítsa az adatok elvesztése nélkül. Ezt a következőképpen teheti meg:

 • Lépjen a Beállítások -> Általános -> iPhone átvitele vagy visszaállítása menüpontra.

 • Érintse meg a „Visszaállítás”, majd a „Minden beállítás visszaállítása” elemet.

8. Teljesen alaphelyzetbe állítja iPhone-ját

Ez inkább az utolsó lehetőség, ha semmi más nem oldotta meg a problémát. Az iPhone teljes visszaállítása alapvetően visszaállítja a gyári állapotát. Vegye figyelembe, hogy ez azt jelenti, hogy elveszíti az összes adatát, ezért érdemes biztonsági másolatot készíteni a dolgokról, mielőtt elkezdené.

 • Lépjen a Beállítások -> Általános -> iPhone átvitele vagy visszaállítása menüpontra

 • Érintse meg az „Összes tartalom és beállítás törlése”, majd a „Folytatás” elemet.

Ezzel törli az összes adatot az iPhone-járól, visszaállítja az összes beállítást a gyári alapértékekre, és újraindítja az iPhone-t. Ezután újra beállíthatja, vagy visszaállíthatja a biztonsági másolatot.

Javítva a Siri parancsikonokkal kapcsolatos problémák iPhone és iPad készülékeken

Nos, ez volt a 8 módja annak, hogy kijavítsuk, hogy a Siri parancsikonok nem működnek iPhone-on és iPaden. Remélhetőleg újra működésbe tudta hozni a Parancsikonokat anélkül, hogy vissza kellett volna állítania iPhone-ját és adatvesztést kellett volna végeznie. Ossza meg velünk, melyik módszer javította ki a problémát, és ha van más mód a Siri parancsikonok nem működő problémájának megoldására, tudassa velünk a megjegyzésekben is.