A Shazam használata Linux asztalon a SongRec segítségével

Hallgatsz egy dalt, és nem tudod a címét? Szeretné „Shazam”-ba tenni, de nincs Android vagy iOS telefonja? Nézd meg a SongRec-et! Ez egy nem hivatalos Shazam kliens Linuxhoz. A következőképpen használhatja a „Shazam”-hoz a Linux asztalon.

A SongRec alkalmazás telepítése Linux rendszeren

Mielőtt áttekintené, hogyan használhatja a SongRec alkalmazást „Shazam” dalokhoz a Linux asztalon, először telepítenie kell azt. Hivatalosan a SongRec támogatja az Ubuntut, Debiant, Arch Linuxot, Flatpakot és másokat.

A SongRec telepítésének elindításához a számítógépen el kell indítania egy terminál ablakot a Linux asztalon. A gomb megnyomásával megnyithat egy terminál ablakot a Linux asztalon Ctrl + Alt + T a billentyűzeten vagy a „Terminal” kifejezésre keresve az alkalmazás menüjében.

Ubuntu

Ubuntu rendszeren a SongRec alkalmazás a legjobban PPA-n keresztül telepíthető. Ez a PPA támogatja az Ubuntu 18,04, 20.04 és az Ubuntu újabb verzióit. Működtetéséhez használja a következőket apt-add-repository parancsot lent.

sudo apt-add-repository ppa:marin-m/songrec -y -u

A PPA hozzáadása után frissítse és telepítse a SongRec-et.

sudo apt update

sudo apt install songrec 

Debian

Annak ellenére, hogy van PPA az Ubuntu számára, a Debian felhasználók számára nincs semmi. Ha ezt az alkalmazást Debian Linux PC-jén szeretné használni, akkor a legjobb módja annak, ha követi a Flatpak telepítési utasításait ebben az útmutatóban.

Arch Linux

A SongRec alkalmazás minden Arch Linux-felhasználó számára elérhető az operációs rendszerben alapértelmezés szerint megtalálható hivatalos Arch Linux szoftvertárakból. Ahhoz, hogy működjön a rendszerén, használja a következőket pacman parancs.

sudo pacman -S songrec

Fedora

Ha Ön Fedora Linux felhasználó, használhatja a SongRec alkalmazást a számítógépén, de sajnos nem hivatalos csomagként a Fedora szoftvertárakból. Tehát ehelyett, ha azt szeretné, hogy ez a program működjön a rendszerén, kövesse az útmutatóban található Flatpak telepítési utasításait.

OpenSUSE

Az OpenSUSE-nak, akárcsak a Fedorának és a Debiannak, nincs hivatalos módja a SongRec alkalmazás telepítésének. Sajnos a fejlesztő nem fordított időt arra, hogy hivatalos OpenSUSE RPM-et hozzon létre a SongRec számára. A Flatpakon keresztül azonban továbbra is használhatja az alkalmazást a számítógépén. Kövesse ezeket az utasításokat, hogy az alkalmazást az OpenSUSE rendszeren futtassa.

Flatpak

A SongRec Flatpak alkalmazásként érhető el a Flathub alkalmazásboltban. Ha azonban használni szeretné ezt az alkalmazást a számítógépén, először be kell állítania a Flatpak futtatókörnyezetét. Ahhoz, hogy a futásidő működjön a számítógépén, kövesse a témával kapcsolatos útmutatónkat.

Miután beállította a Flatpak futási környezetet a számítógépén, megkezdődhet a SongRec telepítése. Az alábbi két paranccsal telepítse a SongRec legújabb kiadását Linux asztalára.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.marinm.songrec

A Shazam használata Linux asztalon a SongRec segítségével

Nyissa meg a SongRec alkalmazást a Linux asztalon. Megnyithatja az alkalmazást Linux PC-jén, ha rákeres a „SongRec” kifejezésre az alkalmazás menüjében. Miután megnyílt, kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Keresse meg az „Audio bemenet” részt a SongRecben. Miután megtalálta az alkalmazás ezen részét, keresse meg a legördülő menüt. A legördülő menüben állítsa az „Alapértelmezett” értékre. A „Default” az alapértelmezett hangeszközt jelenti.

2. lépés: Miután beállította alapértelmezett hangeszközét a SongRec alkalmazásban, jelölje be a „Felismerő hangszórókból mikrofon helyett” négyzetet. Ezzel az opcióval a SongRec képes „Shazam”-ra állítani bármit, amit a számítógépén játszik le Ön helyett.

3. lépés: Keresse meg a „Mikrofonfelismerés bekapcsolása” gombot a SongRec belsejében. Kattintson rá. Ha ezt a gombot választja, a SongRec alkalmazás megkezdi a dalfelismerést. Észreveheti, hogy a dalfelismerés működik, amikor az alkalmazás hangerőmérője mozog.

4. lépés: Játssza le a felismerni kívánt dalt a számítógép hangszóróin. Hagyja játszani egy kicsit, amíg a mikrofonfelismerés működni kezd. Amikor észleli a dal lejátszását, megjelenik a „Felismerési előzmények” részben.

5. lépés: Válassza ki a dalt a „Felismerés” előzményei között. Ezután keresse meg a „Keresés a YouTube-on” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ha ezt a gombot választja, a dal megjelenik a YouTube keresési előzményeiben.

Tekintse át a YouTube előzményeit, és keresse meg a hallgatni kívánt dalt. Ezután kattintson rá a keresési eredmények között, hogy betöltse a YouTube lejátszási oldalára. A YouTube ezután elkezdi lejátszani a dalt.

Megjegyzés: Szeretné eltávolítani a SongRec keresési előzményeit? Tudsz. Válassza az „Előzmények törlése” gombot az összes dalelőzmény törléséhez a SongRec alkalmazásból.

Ismételje meg ezt a folyamatot annyiszor, ahányszor több dal felismeréséhez szükséges.