A Rufus használatával Windows létrehozása USB-meghajtóhoz

A Windows To Go egy olyan szolgáltatás, amely a felhasználók számára elérhető, amely lehetővé teszi a Windows operációs rendszer, például a Windows 8 vagy 10 telepítését és futtatását USB-ről vagy külső merevlemezről. Számos olyan számítógép-felhasználó, aki olyan operációs rendszert használ, mint a Linux és a macOS, szívesebben használja ezt a funkciót a kívánt Windows operációs rendszer külső USB-meghajtóra való telepítéséhez, nem pedig a belső meghajtókra. A harmadik féltől származó megoldások, például a Rufus lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a Rufus alkalmazás segítségével Windows To Go USB-meghajtót hozzanak létre. Tehát ebből a cikkből megtudhatja, hogyan használhatja a Rufust a Windows To Go USB-meghajtó létrehozásához, részletes lépésekkel.

A Rufus használatával Windows létrehozása USB-meghajtóhoz

A Windows To Go funkció segítségével a felhasználók megtakaríthatják a belső tárhelyet, miközben az operációs rendszer USB-ről vagy külső merevlemezről fut. A Windows To Go funkció által támogatott operációs rendszerek a következők:

 • Windows 8 és 8.1 Enterprise Edition
 • Windows 10 Education Edition
 • Windows 10 Enterprise Edition
 • Windows 10 Professional Edition

A Windows To Go szolgáltatás azonban már nem érhető el a Windows 10 (2004-es és újabb verziói) rendszerben. Tehát, ha használni szeretné ezt a funkciót, harmadik féltől származó szoftvert kell használnia, például a Rufust. A beépített Windows To Go funkció elérhetetlensége miatt a Rufus Windows To Go USB Drive mára az egyik legnépszerűbb szoftverré vált.

  Értesítést kaphat, ha a laptop akkumulátora lemerült vagy megtelt [Windows]

Az alábbiakban felsoroljuk a Windows To Go USB-meghajtó Rufus használatával történő létrehozásának követelményeit:

 • Rufus szoftver
 • Windows 8, Windows 8.1 vagy Windows 10 (minden kiadás) szükséges a Rufus használatához a Windows To Go USB-meghajtó létrehozásához
 • 32 GB vagy több USB vagy HDD méret szükséges
 • Támogatott és kompatibilis Windows OS ISO kép szükséges

Tehát, miután elolvasta és megértette a követelményeket, térjünk rá ennek a cikknek a fő pontjára: Hogyan lehet a Rufus segítségével létrehozni Windows To Go USB-meghajtót? Kövesse a következő lépéseket, hogy ugyanazt a rendszeren hajtsa végre.

1. Ha nem rendelkezik rendszerindító ISO képfájllal, először töltse le a Windows Insider Preview ISO-fájlt a Microsoft-fiókjával.

2. Miután megszerezte a rendszerindító ISO képfájlt, töltse le a Rufus szoftvert a rendszerére. Töltse le a legújabb és normál Rufus verziót, ne a hordozhatót, és telepítse a rendszerére.

  Színezett képernyőképek a Windows 10 rendszeren? Így javíthatja ki a színezett képernyőfelvételeket

3. Csatlakoztassa az USB Flash meghajtót, hogy Windows To Go USB-meghajtóként használja.

Megjegyzés: Készítsen biztonsági másolatot a meghajtóról, mivel ezek az adatok automatikusan törlődnek a folyamat során.

4. Indítsa el a Rufus szoftvert a Windows 10/8/8.1 rendszeren.

5. Válassza ki a kívánt USB-meghajtót az Eszköz legördülő menüből.

6. Most a Partíciós séma és a célrendszer típusa alatt válassza ki a listából az MBR partíciós sémát BIOS vagy UEFI számítógéphez. Így az újonnan létrehozott USB-meghajtó a régebbi BIOS-okkal és az újabb UEFI-rendszerekkel fog működni.

7. Válassza az NTFS lehetőséget a Fájlrendszer alatt.

Megjegyzés: A FAT32 méretkorlátozása miatt nem használható.

8. Válassza a 4096 bájt (alapértelmezett) értéket a Fürtméret alatt.

9. Az Új kötetcímke mező automatikusan megváltozik a mentési lemez létrehozási folyamata során.

10. A Formázási beállítások alatt jelölje be az alábbi opciók jelölőnégyzeteit:

 • Gyors formázás
 • Hozzon létre egy rendszerindító lemezt a következővel: Böngésszen, és válassza ki az ISO-képet a rendszerből.

 • Miután kiválasztotta a rendszerindító ISO-képet, törölje az alapértelmezett szabványos Windows telepítési opció kijelölését, és válassza ki a másik Windows To Go opciót.
 • Hozzon létre kiterjesztett címke- és ikonfájlokat

11. Most kattintson a Start lehetőségre alul a rendszerindító lemez létrehozásának elindításához.

12. Megjelenik a következő üzenet: FIGYELMEZTETÉS: ÖSSZES ADAT A KÉSZÜLÉKEN [USB drive name] MEGSEMMISÍTÉSRE LESZ. A folyamat folytatásához kattintson az OK gombra.

13. Most a Rufus szoftvernek csaknem 1,5-2 órányi időbe telik, mire előkészíti a Windows To Go meghajtót. Tehát futtassa ezt a szoftvert a háttérben.

14. A folyamat befejezése után a KÉSZ üzenet jelenik meg a Rufus szoftver állapotsorában.

15. Végül indítsa újra a számítógépet az újonnan telepített Windows To Go meghajtó teszteléséhez és futtatásához.

Ezzel a módszerrel sikeresen befejezte a Rufus Windows To Go USB-meghajtó folyamatát.

***

Így most már megértette, hogyan kell a Rufus segítségével létrehozni a Windows To Go USB-meghajtót, a részletes lépésekkel. Ha bármilyen kérdése van ezzel a cikkel kapcsolatban, és javaslatokat tehet bármely más témával kapcsolatban, amelyről cikket szeretne készíteni. Dobja be őket az alábbi megjegyzések részbe, hogy tudjuk.