A Regolith Linux 1.6 beállítása

Megérkezett a Regolith Linux 1.6, és tele van új és izgalmas funkciókkal. Ha egy új Linux-disztribúciót szeretne kipróbálni, ez az útmutató az Ön számára készült. Kövesd a Regolith Linux 1.6 beállítását!

Megjegyzés: ha nem akarja a Regolith Linuxot a semmiből beállítani, telepítheti a Regolith Linuxot egy meglévő Ubuntu telepítésre. Ha többet szeretne tudni arról, hogyan frissítheti Ubuntu rendszerét Regolithra, látogasson el a hivatalos honlapjukra.

Regolith Linux 1.6 letöltése

Mielőtt beállíthatná a Regolith Linuxot asztali számítógépén vagy laptopján, le kell töltenie. A Regolith legújabb kiadása (1.6) az Ubuntu 21.04-en alapul, és itt érhető el hivatalos honlapján.

A webhelyen keresse meg a kék „Regolith 1.6 (21.04) letöltése” gombot a letöltés megkezdéséhez. Alternatív megoldásként, ha úgy tetszik, letöltheti a 20.04-es kiadást. Ebben az útmutatóban azonban nem erre összpontosítunk.

Amikor a letöltés gombra kattint, webböngészőjének meg kell kezdenie a Regolith Linux letöltését a számítógépére. Ha a letöltés befejeződött, folytassa az útmutató következő részével.

Az USB telepítő létrehozása

A Regolith Linuxot a hivatalos webhelyről származó ISO-fájlon keresztül juttatják el a felhasználókhoz. Az ISO-fájl telepítésének egyetlen módja egy USB-telepítő létrehozása (vagy az ISO DVD-re írása, bár a modern számítógépek már nem támogatják a DVD-ket). Az USB-telepítő elkészítéséhez le kell töltenie egy egyedi programot a számítógépére.

Ez a speciális program Etcher néven ismert. Segítségével viszonylag egyszerűen létrehozhatja Regolith Linux USB-telepítőjét. A legjobb az egészben, hogy az Etcher többplatformos, és Mac OS, Linux és Windows operációs rendszeren működik. Tehát függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszeren hozza létre a telepítőt, az utasítások ugyanazok.

Ha meg akarja szerezni Etchert, menjen a hivataloshoz Etcher weboldal. Ha ott van, töltse le az alkalmazást, és telepítse az operációs rendszerére a webhely weboldalának utasításai szerint.

Miután letöltötte és telepítette az Etchert a számítógépére, indítsa el az alkalmazás menüjéből. Ezután csatlakoztassa az USB flash meghajtót a számítógéphez. Miután csatlakoztatta, kövesse az alábbi lépéseket.

1. lépés: Keresse meg a „Flash from file” gombot az Etcherben, és kattintson rá az egérrel. Ha erre a gombra kattint, megjelenik egy ablak. Az egérrel válassza ki a Regolith Linux ISO fájlt.

2. lépés: Keresse meg a „Cél kiválasztása” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ezután válassza ki az USB flash meghajtót a felhasználói felületen, és mondja meg az Etchernek, hogy telepítse rá a Regolith ISO fájlt.

3. lépés: Válassza ki a „Flash!” gombot az egérrel a Etcher villogási folyamat elindításához. Ez a folyamat elég sokáig fog tartani, ezért légy türelmes. Amikor a folyamat befejeződött, csatlakoztassa az USB-t ahhoz a számítógéphez, amelyre telepíteni szeretné a Regolith-ot, és folytassa az útmutató következő lépésével.

Regolith Linux 1.6 telepítése

A Regolith Linux 1.6 telepítésének megkezdéséhez töltse be a számítógép BIOS-át. Miután belépett a BIOS-ba, konfigurálja úgy, hogy az USB flash meghajtóról induljon. Amikor a Regolith Linux telepítő elindult, kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: A Regolith rendszerbetöltőben válassza ki az „Install Regolith” opciót a nyílbillentyűkkel, és nyomja meg az Enter billentyűt a folytatáshoz.

2. lépés: Amikor a Regolith Linux elindul, megjelenik egy ablak, amely azt mondja: „Telepítés (szuperfelhasználóként).” Ebben az ablakban válassza ki a beszélt nyelvet, és nyomja meg a „Folytatás” gombot.

3. lépés: A nyelv kiválasztása után ki kell választania a billentyűzetkiosztást. A felhasználói felület segítségével válassza ki a kívánt billentyűzetkiosztást, vagy hagyja azt alapértelmezettként. Ezután nyomja meg a „Tovább” gombot a továbblépéshez.

4. lépés: Most be kell jelölnie a „Harmadik féltől származó szoftver telepítése grafikához és Wi-Fi hardverhez és további médiaformátumokhoz” négyzetet. A négyzet bejelölése után nyomja meg a „Folytatás” gombot a következő oldalra lépéshez.

5. lépés: A wifi-illesztőprogram mezőjének kiválasztása után ki kell választania a telepítés típusát. Ebben a példában a „Lemez törlése és a Regolith telepítése” opciót választjuk, de ügyeljen arra, hogy az Ön számára megfelelő telepítési típust válassza ki.

Válassza a „Telepítés most” gombot, ha kiválasztotta a telepítés típusát.

6. lépés: Most ki kell választania a lakóhelyét a térképen, hogy a Regolith 1.6 tudja, hol kell beállítani az időzónát. Az egér segítségével válassza ki az időzónát. Kattintson a „Tovább” gombra a továbblépéshez, ha kész.

7. lépés: A „Ki vagy te” oldalon adja meg a nevét, a számítógépe nevét. Ezenkívül ki kell választania egy felhasználónevet, egy jelszót, és meg kell erősítenie jelszavát. Ha végzett, nyomja meg a „Folytatás” gombot.

8. lépés: Most, hogy beállította felhasználónevét, a Regolith befejezi az összes telepítését a számítógépére. Ha a folyamat befejeződött, indítsa újra a Regolith Linux 1.6 használatához!