A ragadós billentyűk kikapcsolása

Ha valaha is elégszer lenyomta a Shift billentyűt, akkor találkozott a bosszantó Sticky Keys előugró ablakkal, amely megkérdezi, hogy be szeretné-e kapcsolni. Szóval, hogyan kapcsolhatod ki, és mit csinál a Sticky Keys, hogy bosszantson a játék közben?

Vizsgáljuk meg, hogyan kapcsolhatjuk ki a Sticky Keys funkciót, valamint azt, hogy miért létezik.

A ragadós billentyűk kikapcsolása

A Sticky Keys letiltásának folyamatát kétféleképpen kezdheti meg. Bármelyik módon a Könnyű hozzáférés ablakba kerül, ahol megtalálhatja a Sticky Keys letiltásának lehetőségét.

Az első lehetőséghez a Shift billentyűt ötször gyorsan megérintheti. Ennek hatására megjelenik a Sticky Keys értesítés. Az értesítés alján kattintson A billentyűparancs letiltása lehetőségre a Könnyű hozzáférés billentyűzet beállításainál.

  Régi e-mail fiók importálása a Gmailbe

Ha ez működik, vagy ha szeretné tudni, hogyan térhet vissza erre a képernyőre a Sticky Keys visszakapcsolásához, nyissa meg a Start menüt, írja be a „ragadó billentyűk” kifejezést, és kattintson a Ragadó billentyűk módosító zárolása lehetőségre, ha kétszer megnyomja. sor.

Függetlenül attól, hogy melyik útvonalat választja, a Könnyű hozzáférés részben találja magát, ahol személyre szabhatja billentyűzetét.

A Sticky Keys használata alatt állítsa a kapcsolót Off állásba. Ezután törölje a jelet a jelölőnégyzetből, amely azt mondja, Engedélyezze a gyorsbillentyűt a Sticky Keys elindításához.

Ha most ötször megnyomja a Shift billentyűt, az ablak nem jelenik meg.

Mi a Sticky Keys funkció és miért létezik?

Könnyen feltételezhető, hogy a Sticky Keys csak arra van programozva, hogy idegesítse azokat, akik gyakran használják a Shift billentyűt. Ez azonban egy fontos könnyű hozzáférési eszköz, amely segít a csökkent motoros képességekkel rendelkező embereknek.

  Hogyan viheti át Netflix-profilját egy másik fiókba

Valószínűleg meg sem gondolod, ha lenyomva tart egy billentyűt, miközben megnyom egy másikat. Például, ha nagybetűt ír be a mondat elejére, az ujjai valószínűleg a Shift és egy betűbillentyűn villognak gépelés közben.

Egyesek számára azonban a Shift és egy betű lenyomása túlságosan megerőltető a kezében. Ezeknek az embereknek a Sticky Keys segít.

Ha engedélyezi a Sticky Keys funkciót, megmondhatja a számítógépnek, hogy tegyen úgy, mintha lenyomna egy billentyűt, még akkor is, ha nem. Ezért „ragadósak”; úgy viselkednek, mintha leragadnának, miután megnyomtad őket.

A Shift billentyűhöz különböző beállítások használhatók, ha a Sticky Keys be van kapcsolva. A Shift billentyű megnyomásakor hallható hangjelzés alapján megállapíthatja, hogy melyik módban van.

A Shift billentyűnek három beállítása van; úgy működhet, mintha nem nyomták volna meg, ha lenyomva tartják (nagybetűk vagy sok szimbólum beírásához a számsorba), és ha csak az első gombnyomásra van lenyomva (nagybetűk hozzáadásához a mondat elejéhez) .

  Az MS Paint még nem halt Jöjjön az őszi Creators frissítés

Ha érdekli, tekintse meg a Windows akadálymentesítési eszközeinek kezdőknek szóló útmutatóját, ahol további információkat talál a számítógép egyszerűbb használatáról. Vagy nézze meg, hogyan állíthatja be a kisegítő lehetőségeket a Windows 11 rendszerben, ahol lépésről lépésre olvashat.

Finomhangolja számítógépét a kívánt módon

A ragadós kulcsok bosszantóak lehetnek, de fontos szerepet játszanak abban, hogy segítsenek másoknak a számítógépük használatában. Ha azonban nincs rájuk szüksége, egyszerűen kikapcsolhatja őket, és visszatérhet ahhoz, amit csinált.