A ProWidgets az első valódi widget-megvalósítás iPhone és iPad számára

Talán hallottál róla, hogy az Android teljesen megváltoztatta a megjelenését, amikor az Apple 2007-ben bemutatta az iPhone-t, amit az Android-rajongó fiúk nem szívesen ismernének be. Azonban sehol nem célozok arra, hogy az Android ne hordozta volna eredeti elemeit. Valójában a Google ajánlata lehetővé tette bizonyos műveletek végrehajtását, amelyek vagy soha nem érték el az iOS-t (alternatív billentyűzetek, bárki?), vagy túl későn érkeztek, például a háttérképek megváltoztatását vagy a widgetek használatát. Valójában az értesítési központ kütyüinek Apple általi megvalósítása annyira szerencsétlen volt, hogy nem is tartom hasznosnak.

Szerencsére az iOS-felhasználók a jailbreak forgatókönyvhöz fordulhatnak segítségért, és a híres fejlesztő, Alan Yip új Cydia-jailbreakelt iPhone-ok, iPod touch-ok és iPad-ek javítása célja a kütyük hiányának végleges megoldása. Ez a csodálatos csomag a ProWidgets címkét kapta.

  Hogyan kaphat értesítést egy busz- vagy vonatmegállóról iPhone-ján

A fejlesztők pontos szavait idézve: „A ProWidgets forradalmi widgetcsomag és keretrendszer az iOS számára. Áttörő és kényelmes módot kínál a gyors feladatok elvégzésére bárhol, az iPhone és iPad multitasking funkciójával.” A csípés alapvetően egy saját, előre elérhető widget-csomaggal érkezik, miközben utat nyit a külső fejlesztők számára, hogy saját megoldásokat dolgozzanak ki különféle gyakori többfeladatos műveletekhez a ProWidgets keretrendszer használatával. Maguk a widgetek a Sony „kis alkalmazások” koncepciójához hasonlítanak Androidhoz, amely az alkalmazáson belül bárhol előhívható, és a normál munkafolyamat megzavarása nélkül használható.

A ProWidgets telepítésekor rendelkezésre álló widgetek alapértelmezett tömbje az Esemény, Emlékeztető, Jegyzetek, Böngésző, Üzenet (ha lehet, gyorsírás), Levelezés, Szótár, Riasztás és Időzítő, míg számos egyéb beszerezhető a Cydián keresztül. A widgetek meghívásának többféle módja is lehet. Például hozzáadhatók az iOS 7 vezérlőközpontjához a CCLoader segítségével, vagy az események widgetet az Értesítési központ Mai nézetén keresztül hívhatja meg. A lezárási képernyőről előhívhatja a böngésző widgetet, míg az összes többinél az Aktivátor gesztusok használhatók a használati mintától függően. Az egész ötlet az, hogy a felhasználó kezébe helyezzük az irányítást, hogy a ProWidgeteket tetszés szerint konfigurálhassák, ahelyett, hogy bármit erőlködnének.

  Szkriptek és parancsok futtatása felfüggesztés és folytatás esetén Linuxon

A widgeteket bármikor maximalizálhatom/minimalizálhatom, ha folytatni szeretné azt, amit korábban csinált.

Végül, ami a konfigurációt illeti, a ProWidgets hozzáadja saját beállításait a natív iOS Settings alkalmazáshoz, ahol témák segítségével módosíthatja a widgetek megjelenését és hangulatát (mind a készleten, mind a Cydián keresztül harmadik féltől származó ajánlatokon), módosíthatja, hogy mely widgetek legyenek aktívak, aktiválási módszerek meghatározása és néhány egyéb általános paraméter vezérlése, beleértve azt is, hogy melyik widget hova kerüljön.

Összességében a ProWidgets az egyik legjobb és legpraktikusabb jailbreak csomag, amivel valaha találkoztam. Nemcsak az iPhone és iPad készülékek számára biztosít egy nagyon szükséges funkciót, de a funkciókészlet harmadik féltől származó fejlesztők révén történő bővítése is végtelenül hasznosabbá teszi. Adja hozzá a keverékhez a testreszabási lehetőségeket és a változó megjelenést, és máris a kezedben van a győztes. A csomagot (hivatalosan) a BigBoss repón keresztül terjesztik a Cydiában, és 2,99 dollárba kerül (ez egy kereskedelmi csomag), de határozottan megéri a pénzt, ha megnézi, mit kap. Én egyrészt az iOS 7.0.6-nál maradok, amíg egy további jailbreak nem érhető el csak ehhez a Cydiia-beállításhoz.

  A Google Lens használata iPhone-on