A profil betöltésekor elakadt Outlook javítása Windows 10 rendszeren

Az e-mail a modern világban a vállalkozások interakciójának szokásos módja. Manapság mindenkinek van e-mail címe, és naponta több ezer levelet váltanak ki. Az Outlook a Microsoft által az e-mailek kezelésére tervezett program. Ez egy e-mail kliens, amely számos funkciót kínál, például naptárat, e-mail ütemezést, fájlmegosztást stb. Hibátlan szoftver, de néha problémákba ütközik. A közelmúltban sok felhasználó arról számolt be, hogy úgy találta, hogy Outlookjuk elakadt a profil betöltésekor, és hosszú várakozás után sem nyílik meg. Bosszantó lehet, ha a betöltési képernyőn megakadt az Outlook, mert megakadályozhatja, hogy hozzáférjen fontos e-mailjeihez. Ha Ön a profil betöltése közben elakadt Outlook 2016 problémájával is küzd, akkor jó helyen jár. Tökéletes útmutatót nyújtunk Önnek, amely segít a Windows 10 profil betöltésekor elakadt Outlook probléma megoldásában.

A profil betöltésekor elakadt Outlook elhárítása a Windows 10 rendszeren

Számos oka lehet annak, hogy az Outlook beragadt a képernyő betöltésénél, és ezek közül néhányat az alábbiakban említünk.

  • Az Outlook nem rendelkezik megfelelő hozzáféréssel és jogosultságokkal
  • Az Outlook LocalAppData fájlja sérült
  • Az Outlook nem megfelelő kompatibilitási beállításokat tartalmaz
  • Problémák a PST vagy OST fájlokkal
  • Az Outlook navigációs ablaktáblája nem működik megfelelően
  • Az Outlook profil sérült

Miután megértette, mi okozza, hogy az Outlook elakadt a Windows 10 profil betöltésekor, nézzünk meg néhány módszert a javításra. Először az alapvető hibaelhárítási módszerekkel kezdjük, mivel a legtöbb esetben megoldják a problémákat, például a profil betöltésekor elakadt Outlookot.

1. módszer: Alapvető hibaelhárítási módszerek

Mielőtt más összetett módszerekre térne át, végre kell hajtania az alábbi módszereket. Lehet, hogy megoldják a problémát.

1. Indítsa újra a számítógépet: A számítógép újraindítása számos rendszerhibát és egyéb kisebb problémát javíthat. Gyakran ez az első dolog, amit tanácsolnak, ha bármilyen számítógéppel kapcsolatos problémával szembesül. Ez megoldhatja a problémát. A számítógép újraindításához kövesse a Windows PC újraindítása vagy újraindítása című útmutatónkat.

2. A Microsoft-folyamatok leállítása: Sok felhasználó arról számolt be, hogy meg tudták oldani ezt a problémát a Microsoft-folyamatok, például a Word, az Excel stb. bezárásával. Próbálja meg bezárni az összes Microsoft-alkalmazást és -folyamatot, beleértve az Outlookot, majd nyissa meg újra az Outlookot, hogy ellenőrizze, nem ragadt-e be az Outlook 2016 a betöltési profilban probléma továbbra is fennáll. A Microsofttal kapcsolatos feladatok befejezéséhez kövesse a Feladat befejezése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

3. Repülőgép mód engedélyezése: Lehetséges, hogy valamilyen jel vagy hálózat zavarja az Outlook működését, és okozza a problémát. Ennek megoldásához engedélyezheti a Repülőgép módot. Lépjen a képernyő jobb alsó sarkába, és kattintson az értesítési ikonra vagy mezőre, az Értesítések kezelése ablaktáblában megjelenik a Repülőgép mód csempe. Kattintson rá az engedélyezéséhez, majd ellenőrizze, hogy meg tudja-e nyitni az Outlookot.

2. módszer: Futtassa az Outlookot rendszergazdaként

Egyes esetekben az olyan programok, mint az Outlook, további jogosultságokat igényelhetnek a megfelelő működéshez. Előfordulhat, hogy az Outlook egyes funkciói csak akkor működnek, ha a rendszergazdai hozzáférés biztosított. Megfelelő engedélyek nélkül előfordulhat, hogy az Outlook elakadt a profil betöltésekor. A probléma megoldásához futtathatja az Outlookot rendszergazdaként. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

  Javítsa ki a Steam elakadt az indításra való felkészülés során a Windows 10 rendszerben

1. Keresse meg az Outlook parancsikont a számítógépén vagy bárhol, ahol telepítette az Outlookot, és kattintson jobb gombbal az outlook.exe fájlra.

Megjegyzés: Az Outlook alapértelmezés szerint erre a C:Program FilesMicrosoft OfficerootOfficeX útvonalra kerül telepítésre, ahol az X az MS Office verzióját jelöli.

2. Válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.

3. módszer: Futtassa a Programkompatibilitási hibaelhárítót

Ha olyan Outlook-verziót használ, amely nem kompatibilis a Windows PC-vel, akkor előfordulhat, hogy az Outlook elakadt a profil betöltésével kapcsolatos probléma. Ennek kijavításához futtassa az Outlookot kompatibilitási módban, és futtassa a kompatibilitási hibaelhárítót a további problémák ellenőrzéséhez. Kijavíthatja az Outlook 2016 profil betöltésekor elakadt problémáját. Ezt úgy teheti meg, hogy kövesse a megadott lépéseket a programkompatibilitási hibaelhárító futtatásához az Outlookban.

1. Kattintson jobb gombbal az Outlook parancsikonra, és válassza ki a Tulajdonságok opciót az alábbiak szerint.

2. Váltson a Kompatibilitás lapra az Outlook tulajdonságai ablakban.

3. Törölje a jelölést a Program futtatása kompatibilitási módban jelölőnégyzetből, majd kattintson az Alkalmaz > OK gombra.

4. Kattintson a jobb gombbal az Outlook alkalmazásra, és válassza a Kompatibilitási hibaelhárítás lehetőséget, az ábrán látható módon.

5. Most a programkompatibilitási hibaelhárító megpróbálja észlelni a lehetséges problémákat.

6. Kattintson a Javasolt beállítások kipróbálása lehetőségre

4. módszer: Indítsa el az Outlookot csökkentett módban, és tiltsa le a bővítményeket

Az Outlook sokféle bővítményt kínál a felhasználói élmény és a termelékenység fokozása érdekében. Ezek a bővítmények azonban az Outlook hibás működését okozhatják, ami olyan problémákhoz vezethet, mint például az Outlook elakadása a profil betöltésekor. Az Outlook csökkentett módban történő futtatásával ellenőrizheti, hogy a bővítmények okozzák-e ezt a problémát. Ez megnyitja az Outlookot bővítmények nélkül. Ha működik, később letilthatja a problémás bővítményeket. Az alábbiakban bemutatjuk az Outlook csökkentett módban való indításának és a bővítmények letiltásának lépéseit.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows billentyű + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be az outlook.exe /safe parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt az Outlook csökkentett módban történő elindításához.

3. Megjelenik egy előugró ablak, amely profil kiválasztását kéri. Nyissa meg a legördülő listát, válassza az Outlook lehetőséget, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy egyes felhasználók nem tudják elindítani az Outlook csökkentett módban a fenti módszerrel. Ebben az esetben olvassa el az Outlook indítása csökkentett módban című útmutatónkat.

Ha sikeresen elindította az Outlookot csökkentett módban, biztos lehet benne, hogy a probléma valóban az egyik bővítményben van. Ezért távolítsa el vagy tiltsa le ezeket az alábbiak szerint:

4. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Outlook parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

5. Kattintson a Fájl fülre.

6. Válassza az Opciók lehetőséget az alábbiak szerint.

7. Lépjen a Bővítmények fülre a bal oldalon, majd kattintson a GO… gombra a Kezelés: COM-bővítmények mellett, az ábra szerint.

8A. Itt kattintson az Eltávolítás gombra a kívánt bővítmények eltávolításához.

8B. Alternatív megoldásként jelölje be a Kívánt bővítmény négyzetet, és kattintson az OK gombra a letiltásához.

5. módszer: Törölje a LocalAppData mappát

A legtöbb alkalmazás ideiglenes fájlokat tárol az AppData mappában. Néha ez a mappa megsérülhet, és problémákat okozhat az alkalmazásban. Ha az Outlook AppData mappája megsérült, akkor előfordulhat, hogy a jelen problémával szembesül. A probléma megoldásához egyszerűen törölheti az Outlook AppData mappát az alábbi lépések végrehajtásával.

1. Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt a Windows + R billentyűk egyidejű lenyomásával.

2. Írja be: %localappdata%, és nyomja meg az Enter billentyűt a kívánt mappa megnyitásához.

  A Windows 10 Hírek alkalmazásának testreszabása

Megjegyzés: Alternatív megoldásként kövesse a C:UsersusernameAppDataLocal mappa elérési útját a File Explorerben.

3. Lépjen a Microsoft mappába. Kattintson a jobb gombbal az Outlook mappára, és válassza a Törlés parancsot az alábbiak szerint.

4. Végül indítsa újra a számítógépet, majd próbálja meg megnyitni az Outlook programot.

6. módszer: Állítsa vissza az Outlook navigációs ablaktábláját

Az Outlook navigációs ablaktáblája az e-mailek, névjegyek, feladatok stb. gyors elérésére szolgál. Azonban valamilyen hiba vagy egyéb probléma miatt meghibásodhat. Emiatt az Outlook elakadhat. Ezt az Oulook Navigation Pane alaphelyzetbe állításával oldhatja meg. Lehetséges, hogy megoldja az Outlook 2016-ot, amely a profil betöltésekor elakadt. Íme az Outlook navigációs ablaktáblájának visszaállításának lépései.

1. Indítsa el a Futtatás párbeszédpanelt.

2. Írja be az outlook.exe /resetnavpane parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt az Outlook navigációs ablaktáblájának visszaállításához.

7. módszer: Az MS Outlook javítása

Ha az Outlook sérült, előfordulhat, hogy az Outlook elakadt a profil betöltésekor. Ennek oka lehet bármilyen rendszerhiba, vírustámadás vagy elmulasztott frissítés. A probléma megoldásához javíthatja az Outlook alkalmazást. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Állítsa be a Nézet > Nagy ikonok lehetőséget, majd kattintson a Programok és szolgáltatások elemre a megadott lehetőségek közül.

3. Keresse meg a számítógépére telepített MS Office Suite-ot, kattintson rá jobb gombbal, majd kattintson a Módosítás gombra, ahogy az ábra mutatja.

4. Válassza a Gyorsjavítás lehetőséget, és kattintson a Javítás gombra a folytatáshoz, ahogy a kiemelten látható.

5. Kattintson az Igen gombra a megjelenő User Account Control előugró ablakban.

6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a javítási folyamat befejezéséhez.

8. módszer: Az Outlook-profil javítása

Egyes esetekben az Outlook-profil kisebb hibák vagy hibák miatt megsérülhet. Ennek eredményeként az Outlook elakadhat. Az Outlook beépített javítási opcióval rendelkezik, amellyel javíthatja profilját. Az Outlook-profil javításához kövesse az alábbi lépéseket.

1. Indítsa el az Outlookot csökkentett módban.

Megjegyzés: Ha több fiókba van bejelentkezve, először válassza ki a problémás fiókot a legördülő listából.

2. Lépjen a Fájl > Fiókbeállítások menüpontra, és válassza a Fiókbeállítások… menüpontot a menüből, ahogy az ábra mutatja.

3. Ezután az E-mail lapon kattintson a Javítás… lehetőségre az ábra szerint.

4. Megjelenik egy javítási ablak. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a fiókja javításához.

9. módszer: PST- és OST-fájlok javítása

Az Outlook PST és OST fájlokat használ az adatok tárolására. A PST az adatokat az ügyfél helyi lemezére menti, míg az OST kezeli az adatokat offline használatra. Néha ezek az adatfájlok megsérülhetnek, aminek következtében az Outlook elakad. A sérült Outlook .ost és .pst adatfájlok kijavítása című útmutatónk követésével azonban kijavíthatja őket, és megoldhatja a problémát.

10. módszer: Távolítsa el a Microsoft NET Framework frissítéseit

Egyes felhasználói jelentések azt sugallják, hogy a Microsoft .NET-keretrendszer legújabb frissítései akadályozzák az Outlookot, és hibás működést okoznak. A frissítések eltávolítása megoldhatja a profil betöltésekor elakadt Outlook problémát, és ezt az alábbi lépések végrehajtásával teheti meg.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a vezérlőpult parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

2. Állítsa be a Nézet > Kategória lehetőséget, majd válassza a Program eltávolítása lehetőséget.

3. Most válassza a Microsoft .NET Framework lehetőséget.

4. Kattintson a jobb gombbal a programra, és válassza az Eltávolítás lehetőséget.

Az összes frissítés eltávolítása után ellenőrizze, hogy az Outlook 2016 a profil betöltésekor elakadt problémája megoldódott-e.

11. módszer: Az Outlook-profil törlése

Lehetséges, hogy az Outlook elakadásának oka az Outlook korrupt felhasználói profilja. Megakadályozhatják az Outlook megfelelő betöltését. Eltávolíthatja ezeket a profilokat, és ez megoldhatja a problémát. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

  Fájlok, mappák vagy folyamatok kizárása a Windows Defenderből a Windows 10 rendszerben

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a vezérlőpult szót, és nyomja meg az Enter billentyűt.

2. Állítsa be a Nézet > Nagy ikonok lehetőséget, és kattintson a Levelezés lehetőségre.

3. Most kattintson a Profilok megjelenítése… opcióra, amely kiemelve látható.

4. Egyenként válassza ki az összes profilt, és kattintson az Eltávolítás gombra. Miután végzett, kattintson az OK gombra.

7. Nyomja meg együtt a Window + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

8. Írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő megnyitásához.

9. Menjen a következő elérési útra a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben.

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftOfficeXProfiles

Megjegyzés: Itt az X az Ön által használt MS Office verziótól függően változik.

10. Most törölje az összes itt található profilt.

Nyissa meg az Outlookot, és ellenőrizze, hogy a profil betöltésekor elakadt Outlook 2016 probléma továbbra is fennáll-e.

12. módszer: Az ipconfig módosítása

Egyes felhasználók felfedeztek egy trükköt, amellyel a profil betöltésekor elakadt Outlook probléma megoldódott. Ez magában foglalja az IP-cím kiadását a probléma előfordulásakor, majd megújítását. Lehet, hogy megoldja a problémát. Ezt az alábbi lépések követésével teheti meg.

1. Nyissa meg az Outlook programot, és várja meg, amíg megjelenik a betöltési képernyő üzenet.

2. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a parancssor parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

3. Írja be az ipconfig/release parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt. Tegye ezt, amíg az Outlook elakad a betöltési képernyőn.

4. Ha az Outlook képernyő elkezd működni, írja be az ipconfig/renew parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

6. Válassza az Összes mappa küldése/fogadása opciót az Outlookban.

13. módszer: Az Office Key törlése

Ha nemrégiben frissítette az Outlookot, akkor lehetséges, hogy néhány kulcs megmaradt az előző verzióból. Ezek a kulcsok néha problémákat okozhatnak az Outlookban, és akár le is állíthatják a betöltődést. A kulcsok eltávolítása megoldhatja a profil betöltésekor elakadt Outlook 2016 problémáját, és ezt az alábbi lépések végrehajtásával teheti meg.

8. Indítsa el a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt a Futtatás párbeszédpanelen keresztül.

3. Keresse meg a megadott kulcsmappa elérési útját a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben.

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftOffice

4. Keresse meg az Office előző verziójának kulcsait, és törölje őket a jobb gombbal, majd válassza a Törlés lehetőséget.

14. módszer: Hozzon létre új profilt

Ez a módszer az utolsó lehetőség, ha egyik módszer sem működik, akkor megpróbálhat új profilt létrehozni az Outlookban, és ez biztosan megoldja a problémát. Új profilt a megadott lépések követésével hozhat létre.

1. Indítsa el a Vezérlőpultot a Start menüből.

2. Állítsa be a Nézet > Nagy ikonok lehetőséget, és kattintson a Levelezés (Microsoft Outlook) elemre.

3. Most kattintson a Profilok megjelenítése… opcióra, amely kiemelve látható.

4. Ezután kattintson a Hozzáadás gombra az Általános lapon.

5. Ezután írja be a Profil nevet, és kattintson az OK gombra.

6. Ezután adja meg a kívánt adatokat (az Ön neve, e-mail címe, jelszó és írja be újra a jelszót). Email fiók szakasz. Ezután kattintson a Tovább > Befejezés gombra.

7. Ismételje meg az 1–4. lépéseket, és kattintson az Új fiókra a listában.

8. Ezután jelölje be a Mindig használja ezt a profilt opciót.

9. A módosítások mentéséhez kattintson az Alkalmaz > OK gombra.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a profilbetöltésnél elakadt Outlookot. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.