A párhuzamos környezetben függő Windows javítása

A Parallels az egyik legjobb virtuálisgép-alkalmazás a Windows operációs rendszer futtatásához bármely operációs rendszer tetején. Gyors, hatékonyan integrált, és egyszerű felhasználói felületet kínál. De ez nem tévedhetetlen, és a Windows időnként lefagyhat a Parallels-on.

Nézzük meg a felakasztott Windows párhuzamos javításának legjobb módjait.

Elakadt a párhuzamosan akasztott ablakokkal? Íme, miért

A Virtuálisgép-alkalmazások piaca változatos. A világ legnépszerűbb operációs rendszere, a Windows esetében még kiélezettebb a verseny. Tele van minőségi eszközökkel, és véleményünk szerint a Parallels mindegyiket felülmúlja.

De még minden fényes funkciójával és dizájnjával együtt is minden alkalommal bajba sodorja a kék holdon – a lefagyott Windows is egy ilyen hiba. Bár a Windows különféle okok miatt lefagyhat a Parallels-on, már az elején ki kell jelentenünk, hogy egyetlen ok sem lesz igaz mindenkire, aki ezzel a hibával találkozik. Ennek ellenére itt van néhány ok:

 • Elégtelen memória: Amikor először állítja be a Parallels alkalmazást a Mac számítógépen, hozzá kell rendelnie egy minimális memóriamennyiséget, amely ahhoz szükséges, hogy a Windows minden nehézség nélkül futhasson a virtuális gép tetején. Tehát ha nem állítja be a memóriát a minimális szükségletnek megfelelő (vagy bizonyos esetekben még nagyobb) memóriaig, akkor váratlan hibákkal találkozhat, mint például a számítógép lefagyása stb.
 • Hardverproblémák: A hardverproblémák, például a hibás RAM és a túlmelegedés néha a Parallels virtuálisgép alkalmazás lefagyásához vezethetnek.
 • Corrupt Parallels App: Ritka esetekben maga a Parallels alkalmazás megsérülhet. Ennek számos oka lehet – a Mac vagy a Parallels alkalmazás legutóbbi hirtelen leállása, rosszindulatú programok támadása vagy akár a Parallels elavult verziója. A lefagyott Windows javításához először meg kell tennie a megfelelő lépéseket, és javítania kell a Parallels alkalmazást.
 •   Frissül a Windows 10, ha a számítógépem alvó módban van?

  Bármi is legyen az ok, összegyűjtöttünk néhány trükköt, amelyek segítségével kijavíthatja alkalmazását, és mindent a régi kerékvágásba állíthat.

  1. Indítsa újra a Parallels programot

  Legyen szó okostelefonról vagy személyi számítógépről, a legtöbb hirtelen hiba esetén a számítógép újraindítása volt és marad az az ajánlott tipp, amely először eszébe jut. És ez nem ok nélkül – egy egyszerű újraindítás felszabadítja a memóriát, megszabadítja számítógépét minden korábbi feladattól vagy folyamattól, így ismét újrakezdheti.

  Akkor csináld. Menjen a gazdagép operációs rendszerének tetejére, kattintson a Parallels ikonra, és válassza a Műveletek > Újraindítás lehetőséget. Kattintson az Igen gombra a számítógép azonnali újraindításához. Amikor újraindítja a rendszert, a Windows többé nem fagy le.

  2. Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban

  Egyes esetekben a szokásos függő Windows helyett, ahol nem tud semmit mozgatni, előfordulhat, hogy elakad olyan esetekben, amikor fekete képernyőt kap.

  Itt meg kell ismételnie egy másik híres Windows hibaelhárítási tippet: a Windows indítása csökkentett módban. Mivel a Windows párhuzamosan fut, a lépések kissé eltérnek, de a mögöttes logika ugyanaz marad.

  Természetesen ehhez először hozzá kell férnie a Beállítások Windowshoz. Bizonyos esetekben ezt megteheti; másoknál valószínűleg nem. Ennek ellenére megér egy próbát így is. Így kezdheti el:

  • Kattintson a jobb gombbal a Start menüre, és válassza a Beállítások menüpontot.
  • Menjen a Rendszer> Helyreállítás menüpontra.
  • A Speciális indítás alatt kattintson az Újraindítás most lehetőségre.
  • Az újraindításkor kattintson a Válasszon opciót képernyőre, és válassza a Hibaelhárítás > Speciális beállítások > Indítási beállítások lehetőséget.
  • Válassza az Újraindítás lehetőséget.
    Hogyan lehet távolról kijelentkezni a Windows 10 rendszerből

  A következő újraindításkor kattintson a 4-es (F4) vagy az 5-ös (F5) gombra a lehetőségek listájában a Windows csökkentett módba történő újraindításához. Miután először lépett be a Windows csökkentett módban, megpróbálhatja megtalálni a problémákat (majd kijavítani őket), ugyanúgy, mint egy Windows számítógépen.

  3. Kényszerített kilépés a Parallels alkalmazásból

  Ha a fenti két lépés nem tudja megjavítani a nem reagáló Windowst a Parallels rendszeren, válassza a nukleáris lehetőséget: kényszerítse ki a Parallels alkalmazást Mac rendszeren.

  A legtöbb emberhez hasonlóan, ha a Parallels funkciót használja a Windows futtatásához Mac számítógépen, erre a legjobb megoldás az Activity Monitor. Gondoljon az Activity Monitorra az Apple saját Feladatkezelőjeként. Ez az, amihez fordul, ha egy folyamat vagy alkalmazás rosszul vagy lomhán kezd el működni. Ebben az esetben leállíthatja a Parallels alkalmazást az Activity Monitorból. Itt van, hogyan:

 • Nyissa meg a Finder > Applications > Utilities menüpontot.
 • Kattintson az Activity Monitor elemre.
 • Az Activity Monitoron válassza ki a folyamat nevét, és kattintson felül a Stop (X) menüre.
 • Válassza a Kilépés kényszerítése lehetőséget a megszüntetés folytatásához.
 • Ez az – a felakasztott Windows megszűnik. Most indítsa újra a Parallels alkalmazást, és indítsa újra a Windows rendszert.

  4. Használja a Feladatkezelőt

  A Feladatkezelő népszerű Windows rendszeren, és valószínűleg Ön is sokszor használta. A Feladatkezelő néha virtuális Windowson is használható, hogy visszahozza a fagyos szendergésből. A következőképpen érheti el a Feladatkezelőt Windowson párhuzamosan:

    Webkamera teszt elvégzése Windows 10/11 rendszeren
 • Nyomja meg a Control + Option + Delete parancsikont Mac számítógépén.
 • Most válassza a Feladatkezelőt a rendelkezésre álló lehetőségek listájából.
 • Innen válassza ki az összes feladatot egyenként, majd kattintson a Feladat befejezése gombra.
 • Ennyi – állítsa le az összes folyamatot, amíg már nem marad, majd nézze meg, hogy tudja-e normálisan használni a Windows rendszert. Ha nem tudja, folytassa az alábbi módszerrel.

  Alternatív megoldásként a fent említett első lépést követően a főmenüben a Felhasználóváltás lehetőségre is kattinthat. Innen kattintson a Power> Restart elemre a számítógép újraindításához.

  5. Frissítse vagy telepítse újra a Parallels-t

  Akár azért, mert elfelejtette frissíteni a Parallels alkalmazást, egy hirtelen leállás miatti hibaüzenetet kapott, vagy valami más miatt – a Parallels alkalmazással kapcsolatos probléma természetesen különféle problémákhoz vezethet a virtuális gépben. Ezek közé tartozik a lassú Windows, amely időnként lefagy.

  Bár a Parallels automatikus frissítéssel érkezik, az alkalmazást manuálisan is frissítheti. Menjen a tetejére, kattintson a Párhuzamok ikonra, és válassza a Frissítések keresése… lehetőséget.

  Az alkalmazás ellenőrzi az új frissítéseket, és telepíti azokat, ha talál.

  Alternatív megoldásként, ha minden sikertelen, újratelepítheti a Parallels alkalmazást, és mindent újrakezdhet. Itt van, hogyan:

  • Zárja le az alkalmazást.
  • Mac számítógépén lépjen a Finder > Applications menüpontra.
  • Most húzza a Parallels Desktop ikont a Kukába.
  • Ürítse ki a szemetet, majd indítsa újra a Mac-et.

  Végül töltse le újra a Parallels alkalmazást, állítsa be rajta a Windows rendszert, és kezdjen mindent tiszta lappal.

  Használja a fenti tippeket a függő ablakok párhuzamos javításához

  A Parallels egy kiváló alkalmazás a Windows számítógép futtatásához Mac rendszeren. A legtöbb esetben jól működik, de ritka esetekben hibákat okozhat. Egy ilyen hiba következtében eltalálja a nem reagáló Windows rendszerindítást a Parallels rendszeren. Próbálja ki a fenti módszereket, hogy újra működjön a Windows, és ha más praktikus trükkjei vannak, ne felejtse el meghagyni ezeket a megjegyzésekben.