A Pale Moon böngésző használata Linuxon

A Pale Moon a Mozilla Firefox egyik villája. Nyílt forráskódú, és válaszként létezik a tulajdonosi szokásokba való további csúszásra. Ennek eredményeként nem olyan modern, mint a Firefox, de sokkal jobban tiszteletben tartja Linux-felhasználói szabadságát. Ez az útmutató bemutatja, hogyan telepítheti és használhatja az alkalmazást Linux rendszerén.

Pale Moon böngésző telepítése Linuxra

A Pale Moon egyik mainstream Linux disztribúcióban sem található meg. Ehelyett, ha a Pale Moont működésbe szeretné hozni, le kell töltenie az általános Linux Tar kiadást, ki kell csomagolnia, és futtassa a végrehajtható fájlt. A telepítési folyamat elindításához nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon.

Terminálablak megnyitásához a Linux asztalon nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy. Ezután a terminál telepítése után kövesse az alábbi utasításokat.

  Alkalmazások küldése a Chrome-ból az iPhone-ra való telepítéshez

Általános Linux

Először is le kell töltenie a Pale Moon Tar kiadását a Linux PC-re. Ehhez használja az alábbi wget download parancsot. Megragadja a Pale Moon Tar archívumot, és közvetlenül az otthoni mappájába helyezi.

wget https://linux.palemoon.org/datastore/release/palemoon-29.4.0.2.linux-x86_64-gtk3.tar.xz

Miután letöltötte a Tar archívumot a számítógépére, csomagolja ki a tar xvf paranccsal.

tar xvf palemoon-29.4.0.2.linux-x86_64-gtk3.tar.xz

Ha mindent kibontott, megjelenik egy „palemoon” mappa a saját könyvtárában. Ha meg szeretné tekinteni, mi található ebben a mappában, hajtsa végre az alábbi ls parancsot.

ls ~/palemoon

A benne lévő fájlok megtekintése után a cd paranccsal lépjen be a kezdőkönyvtár „palemoon” mappájába.

cd ~/palemoon

Innen a ./palemoon paranccsal megnyithatja a Pale Moon webböngészőt Linux asztalán.

./palemoon

Ha nem akarja elindítani a Pale Moon webböngészőt a terminálról, akkor azt is elindíthatja úgy is, hogy elindítja a Linux fájlkezelőben a „palemoon” mappát, és duplán kattint a „palemoon” fájlra.

Arch Linux AUR

A telepítés megkezdéséhez telepítenie kell a Trizen AUR segédprogramot. Ez a program automatizálja a Pale Moon böngésző telepítését az Arch Linux rendszerére, ahelyett, hogy le kellene töltenie az alkalmazást a webhelyről és kézzel kellene telepítenie.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Végül a Trizen alkalmazás telepítése után telepítheti a Pale Moon webböngészőt Linux PC-jére a trizen -S paranccsal.

trizen -S palemoon-gtk3-bin

A Pale Moon használata Linuxon

A Pale Moon böngésző telepítése után nyissa meg. A böngészőt a telepítési részben ismertetett indítási utasításokkal indíthatja el. Miután a Pale Moon alkalmazás megnyílt és használatra kész, kövesse az alábbi lépéseket a böngésző alapjainak megismeréséhez.

  Keressen olcsó laptopokat kifejezetten játékra, programozásra vagy általános használatra

Böngészés

A Pale Moon böngészése nagyon hasonlít a többi webböngészőhöz. A kereséshez be kell írnia egy URL-t a címsorba. Például a YouTube.com eléréséhez kattintson az URL-sávra.

Az URL-sáv kiválasztása után írja be a „youtube.com” címet. Ezután nyomja meg az Enter gombot a billentyűzeten az URL betöltéséhez. Alternatív megoldásként kattintson a zöld lejátszás ikonra az URL-sávban, hogy betöltse az URL-t a Pale Moon-ban.

Keresés a weben

Keresned kell a weben? Íme, hogyan kell ezt megtenni Sápadt Holdon. Először keresse meg az URL-sáv melletti keresőmezőt. Ezután kattintson a legördülő menüre, és tekintse meg a keresőmotor beállításait.

A keresés legördülő menü megnyitása után kattintson arra a keresőmotorra, amellyel keresni szeretne. Amikor kiválasztja a keresést, kattintson még egyszer a keresőmezőre. Ezután írja be a keresési lekérdezést, és nyomja meg az Enter billentyűt.

  A Clang telepítése Ubuntu-ra

Nem szeretne a billentyűzettel keresni a Sápadt Hold keresőmezőjében? Írja be a lekérdezést, és kattintson a nagyító ikonra az eredmények megtekintéséhez.

Könyvjelzők létrehozása

A könyvjelzők létrehozása a Pale Moon alkalmazásban nagyon hasonlít a Firefoxhoz. Ehhez először keresse fel kedvenc webhelyét az URL-sávon vagy a Pale Moon keresőmezőn keresztül. Ezután, amikor feltöltötte a webhelyet, tegye a következőket.

Lépjen az URL-sávra a Pale Moon alkalmazásban. Ezután keresse meg a csillag ikont az URL után, és kattintson rá. Ha kiválasztja a csillag ikont, a Pale Moon hozzáadja a könyvjelzőt a böngészőhöz.

Ismételje meg ezt a folyamatot, ha annyi webhelyet szeretne felvenni a könyvjelzők közé, amennyire szüksége van.

Kiegészítők

A Pale Moon támogatja a böngészőbővítményeket. Így telepítheti őket. Először keresse meg az „Eszközök” menügombot, és kattintson rá az egérrel. Az „Eszközök” gomb kiválasztásakor nézze át a menüt, és válassza a „Kiegészítők” gombot.

A „Kiegészítők” menüben keresse meg a „Kiegészítők beszerzése” elemet, és válassza ki. Ezután böngésszen az elérhető bővítmények között, és telepítse, amit szeretne.