A nyitott ablakok bezárása iPhone 11-en

A mobil operációs rendszereket azután fejlesztették ki, hogy az asztali számítógépek általánossá váltak. Addigra a legtöbb felhasználó megtanult bizonyos fogalmakat, például az alkalmazások megnyitását és bezárását, amelyek általánosak az asztali operációs rendszeren. Ugyanezek a műveletek nem feltétlenül ugyanúgy fordíthatók le mobil operációs rendszeren.

iphone

Zárja be a nyitott ablakokat iPhone 11-en

Mobil operációs rendszereken az alkalmazások saját „ablakban” futnak, de az operációs rendszer nem ablakként jeleníti meg őket. Az alkalmazás saját tárolója. Az olyan alkalmazásokban, mint a Chrome, több lapot is megnyithat, de mindegyik a Chrome alkalmazásban nyílik meg, nem pedig különböző ablakokban. Még az iOS-hez készült Chrome inkognitólapjai is ugyanabban az alkalmazásban nyílnak meg, nem pedig külön ablakként.

  Hangos hangjelzés javítása a telefonhívások végén Androidon

A nyitott ablakok bezárása iPhone 11-en

Megnyithat egy alkalmazást az iPhone 11-en, és e logika alapján magától értetődő, hogy be kell zárnia. Ez valamelyest közel áll ahhoz, amit megtehetsz. Amikor egyik alkalmazásról a másikra vált, a másik alkalmazás valamelyest felfüggesztett állapotba kerül. Továbbra is frissül, ha ez az alkalmazás, de a háttérben fog futni.

A megnyitott alkalmazás „bezárásához” ki kell lépnie. Az iPhone 11-en kiléphet vagy bezárhat egy alkalmazást;

Csúsztassa felfelé, és tartsa lenyomva a kezdősávot.
Többfeladatos módba lép.
Pöccintsen végig a megnyitott alkalmazások között, amíg meg nem találja a bezárni kívánt alkalmazást.
Húzza felfelé az alkalmazás ablakát a kilépéshez/bezáráshoz.

Megjegyzés: Ez a módszer minden olyan iPhone modellen működik, amelyen nincs Home gomb. A Kezdőlap gombbal rendelkező iPhone-modelleknél a többfeladatos módba való belépéshez gyorsan kétszer kell megnyomnia a Kezdőlap gombot. Ez a módszer iPadOS-en is működik.

  Speciális karakterek keresése és cseréje a Microsoft Wordben

Mi történik, ha bezárok egy alkalmazást iPhone 11-en?

Amikor bezár egy alkalmazás ablakot iPhone-on, az alkalmazás;

Bejelentkezve marad, kivéve, ha olyan biztonsági funkcióval rendelkezik, amely kijelentkezteti a felhasználót, pl. banki vagy fizetéssel kapcsolatos alkalmazások.
Továbbra is kap értesítéseket az alkalmazástól.
Nem veszít el semmilyen „nem mentett” adatot, például ha fájlt ír vagy szerkeszt a Numbers vagy Excel programban.
Az alkalmazás újratölti és frissíti az adatokat, amikor legközelebb megnyitja, például a Facebook alkalmazás frissíti a hírfolyamot, ha kilép, és újra megnyitja.
Az alkalmazás leállíthatja az adatok szinkronizálását. az alkalmazás típusától függ. A Google Térkép és a YouTube felfüggesztheti a letöltést, de a Google Drive és a Dropbox továbbra is feltölti a fájlokat.

  Miért néznek ki másképp a fotók, amikor kinyomtatom őket?

Következtetés

A mobil operációs rendszereket nem úgy tervezték, hogy az asztali operációs rendszerekhez hasonlóan működjenek. A különbség nem csak kozmetikai. Ez alapvető különbség az alkalmazások és folyamatok futtatásában. Ha néhány napig mobileszközt használ, gyorsan megtanulja a kettő közötti különbséget, és azt, hogy általában miért nem tudja bezárni az ablakokat mobil operációs rendszeren.