A nyelvváltó eltávolítása a Windows 11 tálcájáról

A Windows 11 új tervezési nyelvvel érkezik, és nagyon tetszik a legtöbb vizuális változás. De a Windows 11 tálcán lévő idegesítő nyelvváltó tönkreteszi számomra az egész minimális megjelenést. Ezért szeretem inkább elrejteni a tálcát a Windows 11 rendszerben, vagy a TaskbarXI alkalmazást használni egy macOS-szerű Dock beszerzéséhez a Windows 11 rendszerben. Ha Önt is bosszantja ez a kis felhasználói felületi változás, és egyszerűen el szeretné távolítani a nyelvváltót a tálcáról Windows 11 rendszeren kövesse az alábbi útmutatónkat.

Távolítsa el a Nyelvváltót a Windows 11 tálcájáról (2022)

A nyelvváltó opció eltávolításához a Windows 11 tálcájáról néhány egyszerű lépést kell követnie. Az alábbiakban több módszert is hozzáadtunk arra az esetre, ha a kezdeti módszer nem működne. Íme, hogyan kell ezt csinálni.

  A hátralévő akkumulátoridő engedélyezése a Windows 10 rendszerben

Győződjön meg arról, hogy csak egy elsődleges nyelve van

1. Először is győződjön meg arról, hogy csak egy nyelv van hozzáadva a Windows 11 rendszerű számítógéphez. Nyomja meg a „Windows + I” billentyűparancsot a Windows 11 rendszeren a Beállítások megnyitásához. Itt lépjen az „Idő és nyelv” elemre, és nyissa meg a „Nyelv és régió” elemet.

2. Itt győződjön meg arról, hogy csak az elsődleges nyelve érhető el. Ha egynél több nyelve van, kattintson a hárompontos menüre, és távolítsa el. Ezzel letiltja a nyelvváltót a Windows 11 tálcáján.

A gépelési és nyelvi sáv beállításainak módosítása

1. Ha a fenti módszer nem működik, lépjen vissza az „Idő és nyelv” menübe, és nyissa meg a „Gépelés” menüpontot.

  A Windows 10 Creators frissítés beszerzése

2. Ezután kattintson a „Speciális billentyűzetbeállítások” elemre.

3. Ezt követően jelölje be az „Asztali nyelvi sáv használata, ha elérhető” jelölőnégyzetet. Ezzel eltávolítja a nyelvváltót a Windows 11 tálcájáról, de még egy beállítást kell módosítania a lebegő nyelvi sáv letiltásához.

4. Közvetlenül lent találja a „Nyelvsáv beállításai”. Kattintson rá a mini ablak megnyitásához. Itt válassza a „Rejtett” lehetőséget, és kattintson az „OK” gombra. Végül a nyelvváltó eltűnik a Windows 11 tálcájáról.

Szabaduljon meg a nyelvi opciótól a Windows 11 tálcán

Tehát így távolíthatja el a nyelvválasztási lehetőséget a Windows 11 tálcájáról. Általában egy nyelv megtartása megoldja a problémát, de ha nem működik, az asztali nyelvi sáv biztosan eltávolítja a bosszantó nyelvi lehetőséget a tálcáról. Mindenesetre nagyjából ennyi ehhez az oktatóanyaghoz. Továbbá, ha testre szeretné szabni a tálcát a Windows 11 rendszerben, nézze meg a linkelt oktatóanyagunkat. Ezen kívül megváltoztathatja a zárolási képernyő óraformátumát a Windows 11 rendszerben, és a Windows 11 tálcaikonjait „Soha ne kombinálja” értékre állíthatja. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.

  Emlékezzünk a Windows 2000-re, a Microsoft elfeledett remekére