A nontech startupok milliókat gyűjtöttek, és az Apple M3 Mac gépek 2023 októberében

Helló! 🙋 A következő frissítésekkel várjuk Önt ma! 📣

Nem technológiai startupok milliókat gyűjtöttek

A közelmúltban egyre több hír jelent meg a technológiai cégek által biztosított jelentős finanszírozásról. Mindazonáltal fontos tudomásul venni, hogy jelentős támogatást is kapott nem technológiai cégek. Nézzünk meg néhány ilyen figyelemre méltó befektetést.

  • Septerna: 150 millió dollárt gyűjtött össze. A Septerna olyan kis molekulájú gyógyszereket fejleszt, amelyek a G-fehérjéhez kapcsolt receptorokat célozzák meg, amelyek létfontosságúak a sejtjelek szabályozásában, és kulcsfontosságúak a gyógyszerkutatásban.
  • Hyperice: 100 millió dollárt gyűjtött össze. Ez egy wellness márka, amelyet olyan NBA-játékosok támogatnak, mint Chris Paul és Anthony Davis, és 700 millió dollárra értékeli a céget.
  • SpyGlass Pharma: 90 millió dollárt gyűjtött össze. A vállalat a szemészeti üzletágban tevékenykedik, és szürkehályog-műtéthez kifejlesztett készüléket a glaukóma és más krónikus szembetegségek kezelésére.
  • Avnos: 80 millió dollárt gyűjtött össze. A vállalat egy hibrid, közvetlen légbefogó gépet hozott létre a szén-dioxid környezetből való eltávolítására.
  • Crossbow Therapeutics: 80 millió dollárt gyűjtött össze. A vállalat antitestterápiákat fejleszt a rákos megbetegedések széles körének kezelésére.
  • Arthrosi Therapeutics: 75 millió dollárt gyűjtött össze. Ez egy biotechnológiai cég.
  • Bobbie: 70 millió dollárt gyűjtött össze. Ez egy gyermektáplálkozási cég.
  • HawkEye 360: 58 millió dollárt gyűjtött. Ez egy védelmi vállalkozás, amely űralapú rádiófrekvenciás adatokra és elemzésekre szakosodott.
  • CurvaFix: 39 millió dollár gyűlt össze. A cég törések javítására szolgáló orvosi eszközöket fejleszt.
  A qTox kliens telepítése Linuxra

A kollektív 50 millió dollárt gyűjt az AI-alapú pénzügyi platformjára

Kollektív egy olyan platform, amely teljes körű pénzügyi tevékenységeket végez, például könyvelést, bérszámfejtést, adótanácsadást stb., az önálló vállalkozók számára.

A vállalat bejelentette, hogy 50 millió dollárt gyűjtött össze az Innovius Capitaltól, a Gradient Ventures-től, a General Partnershiptől és sok mástól. Az összes eddig összegyűjtött támogatás 82 millió dollár.

A vállalat az alapokat az alapplatform fejlesztésére és az AI megvalósításának kiterjesztésére kívánja felhasználni termékcsaládjában.

A vállalat által végzett felmérés szerint az önálló vállalkozók 40%-a számít arra, hogy az AI-megoldások növelik termelékenységüket és jövedelmezőségüket.

Az Apple M3-mal hajtott Mac gépek megjelenése októberben várható

Mint a Bloomberg A jelentés szerint az Apple várhatóan 2023 októberében dobja piacra az M3-motoros iMac-et, a 13 hüvelykes MacBook Air-t és a MacBook Pro-t.

  10 legjobb játékra alkalmas laptop, amely hordozható erőművekkel uralja őket

2023 szeptemberében az Apple azt tervezi, hogy kiadja az iPhone 15 sorozatot és az Apple Watch-ot, ezt követi az M3-as Mac-ek októberi bevezetése. Emellett 2024-ben várhatóan bemutatják az OLED-kijelzővel ellátott M3-hajtású iPad Pro-t.

Az új M3 lapkakészlet célja a teljesítmény fokozása az 5 nanométeres szilíciumgyártási technikáról egy fejlettebb 3 nanométeres eljárásra való átállással. A TSMC N3E technológiáját fogják felhasználni az M3 lapkakészlet felépítésében.

Figyelemre méltó, hogy miközben ugyanazokat a magokat kapja, mint elődje (az M2 lapkakészlet), az M3 lapkakészlet teljesítményjavulást eredményez, és új AI-képességeket vezet be.

További frissítésekért tekintse meg a Legújabb technológia kategóriát.