A Nokia X rootolása, a Play Áruház és a Google Asszisztens Indító telepítése

A Nokia bejelentése az MWC-n az új Android készülékekkel kapcsolatban nem okozott akkora meglepetést, mint az, amit a vállalat tett az Androiddal az eszközein. Ez olyan, mintha a finn cég – amely jelenleg a Microsoft tulajdona – a Google nélkül próbálna Androidot létrehozni, a Mountain View cég ajánlatait a Microsoft termékeivel helyettesítve. Valójában a Nokia X okostelefon, bár AOSP alapú, teljesen nélkülözi a Google Apps szolgáltatást, a készülékre nézve nehéz lesz megmondani, hogy Androidról van szó. Azonban nincs veszve minden remény, hiszen az aktív Android fejlesztői közösségnek köszönhetően nem csak rootolható a Nokia X, hanem a Google Play Áruház és a Google Now Launcher is telepíthető a készülékre. Részletek az ugrás után.

Mielőtt rátérnénk a részletekre, hogyan módosíthatja a Nokia X-et ezeknek a dolgoknak a végrehajtására, értse meg, hogy az eszköz még nem elérhető a gyártási piacokon. A feltörés az XDA Developers vezető tagja, Kashamalaga jóvoltából történt, aki Nokia X-et kapott az MWC-n, és jó hasznát vette. Köszönet tehát neki, hogy ezt a csodálatos megoldást hozta a korai alkalmazók számára.

  Szöveg körbefűzése képek köré a Google Dokumentumokban

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a módszer eltér a hagyományos rootolástól, mivel úgy tűnik, hogy a Nokia X rendszerbetöltő részben le van zárva, és nincs működő egyéni helyreállítás sem az eszközhöz.

Felelősség kizárása: Az itt található utasításokat saját felelősségére kell követnie, mivel a wdzwdz semmilyen felelősséget nem vállal az eszközben okozott károkért.

Követelmények

Mielőtt elkezdené, nézzük meg, mire lesz szüksége

Framaroot alkalmazás
Gyökér szintű fájlkezelő (például Root Explorer vagy ES File Explorer)
Nokia GApps csomag (elérhető a forrás hivatkozáson a végén)
NokiaX_SomeGoogleApps.zip (elérhető a forrás linkjén a végén)

Utasítás

1. Először rootolnod kell a Nokia X-et. Mivel nincs működő helyreállítás, a root csak a Framaroot alkalmazáson keresztül érhető el. Töltse be oldalra a Framaroot APK-t, és szerezzen root szintű hozzáférést ezekkel az egyszerű lépésekkel.

  Az alapértelmezett shell megváltoztatása Linuxon a chsh segítségével

2. Ezután töltse be a választott gyökérfájlkezelőt, hogy engedélyezze a rendszerfájlok engedélyeinek módosítását.

3. Töltse le és bontsa ki a NokiaX GApps ZIP-fájl tartalmát, és másolja a csomagban található összes APK-t a Nokia X /system/app könyvtárába az imént telepített fájlkezelővel.

4. Állítsd be az APK-k jogosultságait úgy, hogy az összesnél „olvasás”, felülről pedig csak az elsőnél „írás” legyen az alábbi képernyőkép szerint.

5. Indítsa újra az eszközt, és telepítse az összes APK-t a második ZIP-fájlból (NokiaX_SomeGoogleApps), ahogyan bármely alkalmazás esetében.

Nagyjából ennyi – Nokia X okostelefonja immár nemcsak rootolt, hanem képes futtatni a Google Now Launchert és a Play Áruházat is. Indítsa el az utóbbit, hogy megadja Google-fiókja adatait, és letöltse az összes hiányzó alkalmazást!

  A Google Drive csatlakoztatása a Slackhez

További információért és támogatásért keresse fel az XDA fejlesztői fórum alábbi témakörét.

[via XDA-Developers]