A Nokia X rootolása, a Play Áruház és a Google Asszisztens Indító telepítése

A Nokia bejelentése az MWC-n az új Android készülékekkel kapcsolatban nem okozott akkora meglepetést, mint az, amit a vállalat tett az Androiddal az eszközein. Ez olyan, mintha a finn cég – amely jelenleg a Microsoft tulajdona – a Google nélkül próbálna Androidot létrehozni, a Mountain View cég ajánlatait a Microsoft termékeivel helyettesítve. Valójában a Nokia X okostelefon, bár AOSP alapú, teljesen nélkülözi a Google Apps szolgáltatást, a készülékre nézve nehéz lesz megmondani, hogy Androidról van szó. Azonban nincs veszve minden remény, hiszen az aktív Android fejlesztői közösségnek köszönhetően nem csak rootolható a Nokia X, hanem a Google Play Áruház és a Google Now Launcher is telepíthető a készülékre. Részletek az ugrás után.

  Szöveg körbefűzése képek köré a Google Dokumentumokban

Mielőtt rátérnénk a részletekre, hogyan módosíthatja a Nokia X-et ezeknek a dolgoknak a végrehajtására, értse meg, hogy az eszköz még nem elérhető a gyártási piacokon. A feltörés az XDA Developers vezető tagja, Kashamalaga jóvoltából történt, aki Nokia X-et kapott az MWC-n, és jó hasznát vette. Köszönet tehát neki, hogy ezt a csodálatos megoldást hozta a korai alkalmazók számára.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a módszer eltér a hagyományos rootolástól, mivel úgy tűnik, hogy a Nokia X rendszerbetöltő részben le van zárva, és nincs működő egyéni helyreállítás sem az eszközhöz.

Felelősség kizárása: Az itt található utasításokat saját felelősségére kell követnie, mivel a wdzwdz semmilyen felelősséget nem vállal az eszközben okozott károkért.

  Az alapértelmezett shell megváltoztatása Linuxon a chsh segítségével

Követelmények

Mielőtt elkezdené, nézzük meg, mire lesz szüksége

Framaroot alkalmazás
Gyökér szintű fájlkezelő (például Root Explorer vagy ES File Explorer)
Nokia GApps csomag (elérhető a forrás hivatkozáson a végén)
NokiaX_SomeGoogleApps.zip (elérhető a forrás linkjén a végén)

Utasítás

1. Először rootolnod kell a Nokia X-et. Mivel nincs működő helyreállítás, a root csak a Framaroot alkalmazáson keresztül érhető el. Töltse be oldalra a Framaroot APK-t, és szerezzen root szintű hozzáférést ezekkel az egyszerű lépésekkel.

2. Ezután töltse be a választott gyökérfájlkezelőt, hogy engedélyezze a rendszerfájlok engedélyeinek módosítását.

3. Töltse le és bontsa ki a NokiaX GApps ZIP-fájl tartalmát, és másolja a csomagban található összes APK-t a Nokia X /system/app könyvtárába az imént telepített fájlkezelővel.

  A Google Drive csatlakoztatása a Slackhez

4. Állítsd be az APK-k jogosultságait úgy, hogy az összesnél „olvasás”, felülről pedig csak az elsőnél „írás” legyen az alábbi képernyőkép szerint.

5. Indítsa újra az eszközt, és telepítse az összes APK-t a második ZIP-fájlból (NokiaX_SomeGoogleApps), ahogyan bármely alkalmazás esetében.

Nagyjából ennyi – Nokia X okostelefonja immár nemcsak rootolt, hanem képes futtatni a Google Now Launchert és a Play Áruházat is. Indítsa el az utóbbit, hogy megadja Google-fiókja adatait, és letöltse az összes hiányzó alkalmazást!

További információért és támogatásért keresse fel az XDA fejlesztői fórum alábbi témakörét.

[via XDA-Developers]