A No-Fluff ütemterv az etikus hackerré váláshoz [2023]

Nincs megállás a kiberbiztonsági támadásoknak és a kiberbűnözői tevékenységeknek az egyének és szervezetek felhőtől és online szolgáltatásoktól való növekvő függősége mellett.

A virágzó digitalizáció és a főbb szolgáltatások, az e-kereskedelmi termékek és az online pénzügyi tranzakciók során a hackerek mindig keresik a biztonsági réseket és a sebezhetőséget, hogy lehetőséget találjanak a vállalat hálózatának és rendszereinek feltörésére és rosszindulatú tevékenységek végrehajtására.

Minden alkalommal megtörténik egy hackertámadás 39 másodperc és körülötte 300 000 rosszindulatú program minden nap létrehozzák – növelte az online biztonság és a szakképzett személyek jelentőségét, akik segíthetnek minimalizálni a kiberbiztonsági kockázatokat és az online jogsértések esélyét.

Itt ragyog az etikus hacker fontossága. Az etikus hacker szerepe az, hogy biztosítsa a szervezet online kiberbiztonságát azáltal, hogy megtalálja és kijavítja a biztonsági réseket, mielőtt a hackerek kihasználhatnák azokat.

Ha szeretne etikus hackerré válni, és szeretné felfedezni és többet megtudni erről a területről, ez a tökéletes cikk. Ebben a cikkben megnézzük, mit csinál egy etikus hacker, milyen kulcsfontosságú készségeket és felelősségeket kell vállalni, karrierlehetőségeket, valamint egy lépésről lépésre bemutatjuk az etikus hackerré válásról, hogy jövedelmező karriert építhessen.

Az etikus hacker értelmezése és mit csinál egy etikus hacker?

Az etikus hackelés, más néven white-hat hacker, az az eset, amikor egy etikus hacker különböző hackelési technikákat, eszközöket és programozási készségeket használ a hálózat vagy rendszer biztonságának tesztelésére és javítására.

Az etikus hacker szerepe az, hogy azonosítsa és kezelje a rendszer sebezhetőségeit és gyengeségeit, amelyeket a hacker kihasználva rosszindulatú célokra illetéktelen hozzáférésre tesz szert, például adatszivárgás végrehajtására, valamint a szervezet hírnevének és márkaimázsának rontására.

Így az etikus hacker segít a szervezeteknek megtalálni a biztonsági réseket, és kijavítani azokat, mielőtt a hacker kihasználná. Ez a helyzet mindkét fél számára előnyös – mivel a szervezetek a lehető legnagyobb kiberbiztonságot tudják biztosítani, a hackerek pedig ezért fizetnek.

Az etikus hackerek dolgozhatnak házon belüli biztonsági szakemberekként, szimulált támadó kiberbiztonsági szakértőként vagy független vállalkozóként.

A kiberbûnözõkkel és a rosszindulatú hackerekkel ellentétben az etikus hackerek vállalatokkal és szervezetekkel dolgoznak együtt, hogy hatékony programozási ismeretek és eszközök segítségével megtalálják a sebezhetõségeket, és megoldásokat kínáljanak ezek kijavítására, mielõtt a hackerek felfedeznék õket.

Olvassa el még: Ethical Hacker Online Training Grounds

Az etikus hackelés jövedelmező szakma?

Tekintettel a növekvő biztonsági fenyegetésekre, valamint a biztonság biztosításának és a kockázatok mérséklésének fontosságára – az etikus hackelés a mai kor egyik legjövedelmezőbb és legkeresettebb szakmája.

Kiváló képességekkel és jó végzettséggel hat számjegyű vagy annál magasabb fizetést kereshet etikus hackerként. Valójában Glassdoor szerint egy etikus hacker átlagos fizetése az 117 752 dollár éventeévi 9418 dolláros kiegészítő fizetéssel.

Etikus hacker fizetését számos tényező határozza meg, például a kiberbiztonsággal, hálózatokkal, programozással és sok mással kapcsolatos ismeretei, valamint általános tapasztalata és minősítései.

Bár kezdetben kihívást jelenthet, amikor belépő szintű etikus hackerként kezdi karrierjét, következetes erőfeszítésekkel, minőségi tapasztalattal és jó minősítésekkel fejlődhet, és jövedelmező karriert építhet magának.

Milyen készségekkel kell rendelkeznie egy etikus hackernek?

Ahhoz, hogy kitűnjön az etikus hacker karrierjében, alapvető készségkészleteket kell kifejlesztenie. Íme a legfontosabb készségek, amelyeket el kell sajátítania ahhoz, hogy professzionális, etikus hackerré váljon:

 • A Linux alapjai: A Linux egy domináns és széles körben használt operációs rendszer, amely a legtöbb webhelyet és szervert működteti. Számos felhőkiszolgáló, például az Azure és az AWS, a Linux operációs rendszeren van telepítve; ezért a Linux alapjainak és alapjainak ismerete előnyt jelent egy képzett, etikus hacker számára. Kipróbálhatja a tanúsítványokat, mint pl Linux Essentials vagy a Red Hat minősítés tanulni és felfrissíteni Linux-készségeit.
 • Technikai készségek: A számítógépes hálózatok és működésük alapos ismerete, beleértve az Ethernet és a TCP/IP protokollok megértését, elengedhetetlen egy etikus hacker számára. Az is elengedhetetlen, hogy megismerkedjen a hálózati hardverek típusaival, például a kapcsolókkal, útválasztókkal és tűzfalakkal.
 • Programozási ismeretek: Bár a hardcore programozás ismerete nem szükséges, a népszerű nyelvek, például a C, C++, Python vagy Java programozási alapjainak ismerete előnyös, különösen a számítógépes rendszerek működésének ismeretében. Az etikus hackelés szerepe gyakran egyéni kódolást vagy szkriptet igényel a biztonságos szoftverek létrehozásához vagy a rosszindulatú kód elemzéséhez vagy visszafejtéséhez. Ezért egy etikus hacker számára előnyt jelent az alapvető programozási ismeretek ismerete.
 • Hálózati alapok: A kiberbiztonság hálózati alapjainak megértése, valamint a protokollok, topológia és architektúra megismerése segít hatékony biztonsági intézkedések és stratégiák kidolgozásában a kibertámadások ellen, valamint az incidensekre adott válaszok és kriminalisztika végrehajtásában.
 • Kommunikációs készségek: Etikus hackerként nem elég a sebezhetőségek megtalálása. Erről hatékonyan kell kommunikálnia az idősekkel, ami magában foglalja az egyértelmű jelentéstételt és a szóbeli prezentációk készítését a sérülékenységek mielőbbi kijavítása érdekében.
  10 módszer az Xbox One-vezérlő véletlenszerű leválasztásának javítására

Így az etikus hackelés kemény készségeket és puha készségeket, valamint következetes tanulást igényel, hogy naprakészen tarthassa magát a legújabb trendekkel, eszközökkel és technológiákkal – hogy sziklaszilárd alapot építsen fel, és etikus hackerként fejlődjön karrierjében.

Az etikus hacker fő feladatai

Az etikus hackereknek hivatalos képzésen kell keresztülmenniük, a Certified Ethical Hacking (CEH v11) neves képzőintézetektől, hogy kitűnjenek az etikus hackelésben.

Az egyéneket számos készségre és eszközre tanítják, és tudatosítják azokat a kritikus felelősségeket, amelyeket etikus hackerként kell viselniük.

Íme az etikus hacker legfontosabb feladatai:

 • Vizsgálja meg és törje fel a szervezet hálózatait és rendszereit, hogy ellenőrizze a kiskapukat és a sebezhetőséget.
 • A visszaélések elkerülése érdekében ellenőrizze a biztonsági javítások beállításait és telepítéseit.
 • Segítsen elkerülni a behatolásjelző és -megelőzési rendszereket.
 • Keressen hiányosságokat a vezeték nélküli titkosításokban, hogy megakadályozza a webszerverek és alkalmazások elleni kibertámadásokat.
 • Kezelje a laptopok eszközlopásából és a rendszerekkel való csalásból eredő kockázatokat.
 • Írjon alá titoktartási vagy bizalmas megállapodásokat a szervezet kritikus adatainak és információinak védelme érdekében.

Az etikus hacker előfeltételei

Mielőtt egy etikus hacker karrierjét választanák, sokan elgondolkodnak azon, hogy milyen készségek vagy ismeretek szükségesek ahhoz, hogy etikus hacker lehessen.

Bár az etikus hackelés területén szerzett szakmai végzettség nem feltétel, ez mindenképpen egy plusz bónusz – ezáltal megbízhatóbbá, megbízhatóbbá és megbízhatóbbá válik. Az etikus hackerré váláshoz kritikus készségekre van szükség, amint azt fentebb említettük, és hivatalos végzettség nélkül nagy tapasztalattal, tudással és képzettséggel kell rendelkeznie ahhoz, hogy jó munkát találjon etikus hackerként.

Lépésről lépésre az etikus hackerré váláshoz

Kövesse ezt a lépésről lépésre részletezett etikus hackelési ütemtervet, hogy egyengesse az utat az etikus hackerré válás felé.

#1. Ismerkedjen meg a LINUX/UNIX rendszerrel

Etikus hackerként rendkívül fontos a LINUX és UNIX operációs rendszerek ismerete, mivel a LINUX a hackeléshez széles körben használt és népszerű operációs rendszerek közé tartozik.

A LINUX intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, számos eszközt biztosít a hackerek számára, és nagyobb biztonságot nyújt a számítógépes rendszerek számára. Néhány népszerű Linux-disztribúció közé tartozik az Ubuntu, a Red Hat Linux, a BackTrack Linux és még sok más, valamint a Kali Linux – kifejezetten a hackelés céljára szabva.

#2. Tanulj C programozást

A C programozási nyelv az egyik legkorábbi és legprimitívebb programozási nyelv, amely a LINUX/UNIX tanulásának is alapot képez, mivel teljes egészében C nyelven íródott.

Így a Linux operációs rendszer használatához, valamint a kódok egyszerű kiértékeléséhez és dekonstruálásához a C elsajátítása előnyt jelent az etikus hackerek számára. Ugyanakkor megtanulhat más legnépszerűbb programozási nyelveket is, mint például a Python, a PHP, a Javascript és az SQL, hogy etikus hackerré váljon.

#3. Ismerje meg, hogyan maradhat névtelen

Az online személyazonosság elrejtése és a bizonyítékok nyomának megőrzése az etikus hackerek egyik legkritikusabb készsége, amely segít abban, hogy senki ne tudja követni azt az utat, amelyen keresztül behatol vagy feltöri a rendszert.

  Hogyan lehet csatlakozni egy csoporthoz a Line Chat alkalmazásban

A Proxychains, az Anonsurf és a MacChanger a legjobb eszközök, amelyek segítenek az anonimitás biztosításában és online személyazonosságának megőrzésében.

Ellenkező esetben a feketekalapos hackerek és kiberbűnözők jogosulatlanul kihasználhatják, ha felfedezik azt a folyamatot, amelyet Ön a rendszer feltörésekor követett – ami adatszivárgásokat, rosszindulatú programfertőzést és egyéb kiberbiztonsági kockázatokat eredményez. Ezért az anonimitás biztosítása rendkívül fontos.

#4. Mester hálózati fogalmak

A hálózati fogalmak és protokollok megértése és elsajátítása segít a sebezhetőségek etikus hackerként való kihasználásában, és a hálózati kihívások között is eligazodni, különösen az olyan eszközökről való mélyreható ismeretekkel, mint az Nmap, Burp Suite, Wireshark, Metasploit stb.

Néhány kritikus hálózati fogalom, amelyet meg kell tanulnia, többek között az alhálózat, a TCP/IP-hálózat, a tartománynév-szolgáltatás (DNS), a szerver üzenetblokkja, a Bluetooth-hálózatok, a vezeték nélküli hálózatok, a hálózati maszkok és a CIDR, az autóhálózatok, a SCADA-hálózatok és az egyszerű hálózatkezelési protokoll. .

#5. Böngésszen a rejtett weben

Etikus hackerként az internet rejtett és sötét hálójához való hozzáférés, amely általában nem látható a keresőmotorokban, kulcsfontosságú a bűncselekmények és az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében.

A sötét web eléréséhez használhatja a Tort, egy anonimizáló böngészőt, mivel a sötét web speciális engedélyt vagy szoftvert igényel a hozzáféréshez. Noha a sötét web nem minden aspektusa vagy minden benne található illegális, egy etikus hacker számára kritikus fontosságú, hogy ismerje a csínját-bínját, és gondoskodjon arról, hogyan tarthatja távol a kiberbűnözőket.

#6. Használjon kriptográfiát vagy titkos írást

A titkosítás és visszafejtés kriptográfiával vagy titkos írással való elsajátítása kulcsfontosságú készség egy etikus hacker számára.

A szervezetek és a vállalkozások sok értékes és érzékeny adatot titkosítanak a hálózatokon olyan technikák segítségével, mint a hitelesítés és az engedélyezés.

Ezen biztonsági fogalmak, például a bizalmasság és az adatintegritás megértése, valamint az adattitkosítás azonosításának és az áttörésnek a megtanulása az egyik legfontosabb tanulság egy képzett, etikus hacker számára.

#7. Merüljön el mélyebben a hacking fogalmaiban

Miután elsajátította készségeit a fent említett területeken és témákban, elengedhetetlen az etikus hackelés és a tanulási koncepciók, például az SQL-befecskendezés, a sebezhetőség felmérése és a behatolási tesztelés mélyére merülése.

Ugyanakkor az is kulcsfontosságú, hogy tájékozódjon a legújabb biztonsági eszközökről, hírekről és trendekről, hogy új hackelési technikákat találjon, és biztosítsa a további hálózat- és rendszerbiztonságot.

#8. Ismerje meg a rendszer sebezhetőségeinek felfedezését

A hálózatok átvizsgálásának, valamint a hálózati kiskapuk és sérülékenységek azonosításának elsajátítása olyan készség, amelyet sok jártas etikus hacker szeretne elsajátítani. A sebezhetőségek megtalálása mellett az etikus hackerek szabadon létrehozhatják és tesztelhetik saját sebezhetőségeiket a rendszer feltöréséhez.

A Kali Linux kritikus sérülékenység-azonosító eszközei közé tartozik a Nessus Vulnerability Scanner, Nikto Vulnerability Scanner, Nmap Vulnerability Scanner, OpenVAS Vulnerability Scanner és Wapiti Vulnerability Scanner.

#9. Vegyen részt fórumokon és szakértői megbeszéléseken

Bár fontos a fent említett készségek elsajátítása és a következetes gyakorlat, az etikus hacker karrierjének döntő része a beszélgetéseken és webináriumokon való részvétel, a hacker fórumokhoz és közösségekhez való csatlakozás, a szakértő hackerekkel való találkozás és az erős kapcsolatok kiépítése.

Az ilyen közösségek és megbeszélések létrehozása és részévé válás elősegíti a több tudás és együttműködés előmozdítását és megosztását. Csatlakozhat hacker közösségekhez több közösségi platformon, például Facebookon, Discordon, Telegramon stb.

Karrier szakaszok és lehetőségek egy etikus hacker számára

Mint minden más munkaprofil, az etikus hacker karrierjét is fokozatosan, minőségi készségekkel és tapasztalattal kell felépíteni, mielőtt szakértő etikus hackerré válhatnánk.

Íme az etikus hackerkarrier szakaszai és karrierlehetőségei.

1. szakasz: A kezdő szakasz

Az etikus hackerek pályafutásukat általában informatikai diploma megszerzésével kezdik, vagy etikus hacker tanfolyamokra és tanúsítványokra jelentkeznek, mint pl. CompTIA.

A tanfolyam elvégzésekor meg kell szereznie A+ minősítést, és le kell tennie két külön vizsgát, hogy az elején évi 44 000 dolláros átlagos fizetésre számítson. Ezenkívül alapos ismereteket kell szereznie a hálózatokról és alkalmazásokról a Network+ és a CCNA képesítések.

2. szakasz: Hálózati támogatás

Amint megszerzi az alapvető ismereteket és képesítéseket, etikus hacker karrierjének következő szakasza a hálózati támogatással kapcsolatos munka lesz – ahol olyan feladatokat várnak el, mint a hálózat frissítése és felügyelete, a sebezhetőségek tesztelése és a biztonsági programok telepítése.

  A 10 legjobb WordPress CRM beépülő modul az üzleti hatékonyság növelésére

3. szakasz: Hálózatmérnök

Ha elegendő tapasztalatot szerzett a hálózattámogatás terén, elkezdhet jelentkezni és megszerezni egy jó hírű hálózatmérnöki állást, ahol 60 000-65 000 dollár átlagos fizetéssel lesz felelős a hálózatok tervezéséért és tervezéséért.

Itt az Ön feladata a hálózat és a rendszer biztonságának vizsgálata, valamint a kiberbiztonsági kockázatok és incidensek kezelése – erőteljes biztonsági intézkedések érvényesítése révén. Ebben a szakaszban biztonsági tanúsítványokat kell beszereznie, például Security+, TICSA, CISSP stb.

4. szakasz: Információbiztonság

Az információbiztonság területén végzett munka az etikus hacker karrierjének egyik legkritikusabb szakasza, ahol átlagosan 69 000 dolláros fizetéssel dolgozhat.

Információbiztonsági elemzőként elsősorban a penetrációs tesztelésre fog koncentrálni, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzen a biztonsági eszközökkel és szoftverekkel.

Ebben a szakaszban arra is összpontosítania kell, hogy a Certified Ethical Hacker (CEH) tanúsítvány az Elektronikus Kereskedelmi Tanácsadók Nemzetközi Tanácsától (EIC Council), hogy professzionális, etikus hackerként népszerűsítse magát.

Miben különbözik az etikus hacker a behatolásvizsgálótól?

Egy bizonyos pontig az etikus hackerek és a penetrációtesztelők hasonló célt tűznek ki maguk elé: a rendszerbiztonság biztosítása; azonban mindkettő sajátos szerepe jelentősen eltér egymástól.

Az etikus hackerek megpróbálják kitalálni és előre jelezni a hackerek viselkedését, hogy felfedjék a rendszer sebezhetőségeit, hogy kijavítsák azokat és a kiskapukat, mielőtt hatalmas problémákká válnának. Az etikus hackerek széles körű ismereteket igényelnek, és szélesebb érdeklődési körük is van.

Másrészt a penetrációs tesztelők speciális módszerekre és rendszerekre összpontosítanak a hálózat megfelelőségének és biztonságának biztosítása érdekében. A behatolási tesztelés egy olyan technika, amely egy adott információs rendszer feltörését jelenti a biztonsági rések kijavítására irányuló rosszindulatú cél nélkül.

A penetrációs tesztelők egy adott rendszer elleni támadást szimulálnak, és kifejezetten a hálózati penetráció iránt érdeklődnek. Ugyanakkor az etikus hackerek többféle technikát alkalmaznak, és bármit megtehetnek a rendszer elérése érdekében.

A penetrációs tesztelőknek csak egy adott információs rendszerhez kell hozzáférniük, amelyet a toll teszteléséhez fognak használni. Másrészt az etikus hackereknek az informatikai infrastruktúrán belül a számítógépes és információs rendszerek szélesebb köréhez kell hozzáférniük, hogy megtalálják és kijavítsák a biztonsági réseket.

Így, míg a penetrációtesztelőknek konkrét céljaik és célrendszereik vannak, az etikus hackereknek sokkal szélesebb szerepük van, több időt, erőfeszítést, készségeket és tudást igényelnek.

Etikus hacker online könyvek és források

Felsoroltam néhány legjobb online könyvet és forrást, hogy beindítsam a tanulást és az etikus hackerré válás felé vezető utat.

#1. Etikus hackelés: gyakorlati bevezető a betöréshez

Ez a Daniel G. Graham által készített gyakorlati útmutató a számítógépes rendszerek feltöréséről szól a helyszínről, a forgalom rögzítésétől egészen a alattomos trójaiak elkészítéséig.

Ez egy kiváló kezdő útmutató az etikus hackelési ismeretek elsajátításához a törekvő biztonsági kutatók, penetrációtesztelők és rosszindulatú programok elemzői számára. Emellett megtanulja a különböző penetrációtesztelő eszközök és eszközök használatát, amelyek segítenek kódot írni Pythonban.

#2. Gray Hat Hacking: The Ethical Hacker’s Handbook, hatodik kiadás

Ez az átfogó etikus hackelési kézikönyv a legújabb és naprakész stratégiákat kínálja a legújabb és leginkább rosszindulatú hálózati kiberbiztonsági támadások megelőzésére.

Ez megvalósítható tervezési és elemzési stratégiákból, valamint gyakorlati lépésekből áll a kiberbiztonsági támadások azonosítására és leküzdésére. Ezenkívül teljes körű lefedettséget biztosít az IoT-re, a rosszindulatú programok elemzésére, valamint a mobil- és felhőbiztonságra penetrációs teszteléssel, zsarolóprogramokkal és visszafejtési technikákkal.

Így ez egy tökéletes könyv, ha mélyebben szeretne belemerülni a hackerek trükkös fegyvereinek, taktikáinak és készségeinek fogalmába, és keresni szeretne gyógymódokat és tesztelő laboratóriumokat a kiberbiztonsági támadások leküzdésére.

#2. Etikus hackelés: 3 az 1-ben – Útmutató kezdőknek+ Tippek és trükkök+ Fejlett és hatékony intézkedések az etikus hackeléshez

Ez a teljes, etikus hackelési útmutató kezdőknek teljes ütemtervet tartalmaz a rosszindulatú programok és a social engineering támadások azonosításához és leküzdéséhez, valamint a váratlan számítógépes sebezhetőségek megtalálásához, mielőtt a hackerek megtalálnák és rosszindulatú célokra kihasználnák azokat.

Ezenkívül lépésről lépésre részletesen bemutatja a Windows operációs rendszer feltörésének folyamatát, és a szerző, Elijah Lewis hatékony és használható tippeket és trükköket ad, amelyeket egy etikus hackernek alkalmaznia kell ahhoz, hogy jártasságot szerezzen a munkájában.

GYIK

Milyen eszközöket kell használnod etikus hackerként?

Különféle eszközöket használhat, mint például a Wireshark, a Kali Linux, az Nmap, a Burp Suite és a Metasploit a webalkalmazások biztonságához és a behatolási teszteléshez.

Következtetés

Az etikus hackelés jövedelmező karrierlehetőség ebben a digitális korban, és a szervezetek és a globális vállalatok nagyra értékelik a hatékony és képzett etikus hackereket, hogy erősítsék hálózatuk és rendszerük biztonságát.

Tehát tegyük fel, hogy Ön egy kiberbiztonsági rajongó, aki az etikus hackelés felé akarja kikövezni az utat. Ebben az esetben reméljük, hogy ez a cikk segített megérteni, hol kezdje el, mennyit kereshet, milyen készségeket kell fejlesztenie, és hogyan válhat rövid időn belül kiváló professzionális, etikus hackerré.

Habár kezdetben kihívást jelent majd az etikus hacker szakértőként való megjelölés, az eszközök gyakorlása, tanfolyamok és minősítések elvégzése, valamint a cikkben említett kritikus hálózati és programozási ismeretek elsajátítása mindenképpen segít a karrierjének felgyorsításában.

Sok sikert és jó hackelést!

Ezután tekintse meg az etikus hackelési tanfolyamokat, hogy biztonsági szakértővé válhasson.