A Neo-to GTK téma telepítése Linuxon

A Neo-to egy divatos, neonszerű GTK-téma Linux asztali számítógépekhez. Elbűvölő ránézni, és biztosan feldobja az unalmas Linux asztali gépedet! Így telepítheti Linux számítógépére!

Neo-to letöltése

A Neo-to GTK téma minden Linux-felhasználó számára letölthető a Gnome-look.org tematikus weboldal. A Neo-to GTK témának több különböző változata is letölthető.

A téma bármelyik verziójának letöltéséhez lépjen a Neo-to Gnome-look oldalra. Az oldalon kattintson a „Fájlok” fülre a különböző letölthető témacsomagok megtekintéséhez.

A „Fájlok” területen kattintson a kék letöltés ikonra a „DL” oszlopban a letöltés elindításához. A Neo-to téma letöltése nem tart sokáig. Ha elkészült, folytassa az útmutató következő részével.

Neo-to kibontása

A Neo-to GTK témát TarXZ archívum formájában terjesztik a Linux felhasználók számára. Ezt az archívumot ki kell bontani a téma telepítése előtt, mivel a Linux-témák nem aktiválhatók archív formátumban.

A kibontás elindításához nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon. A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációt. Ezután a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” könyvtárba, ahová a témafájlt letöltötte.

cd ~/Downloads

A „Letöltések” mappába kerülve megkezdődhet a kicsomagolás. A tar paranccsal csomagolja ki a No-to téma fájlokat a számítógépére.

  Nem tudja csatlakoztatni az Xbox 360 vezérlőt a számítógéphez? Íme, mit kell tennie

Ha letöltötte a „neo-to.tar.xz” témacsomagot, a következő paranccsal könnyedén kibonthatja.

tar xvf neo-to.tar.xz

Megragadta a „neo-to-white.tar.xz” témát, hogy Linux PC-jén használja? Bontsa ki a következő paranccsal.

tar xvf neo-to-white.tar.xz

Telepíteni szeretné a „neo-to-lighter-headerbar.tar.xz” témacsomagot a számítógépére? Ha igen, akkor be kell írnia az alábbi parancsot.

tar xvf neo-to-lighter-headerbar.tar.xz

Ha a Neo-to témacsomagokat teljesen kibontotta, kezdődhet a telepítés. Lépjen tovább az útmutató következő szakaszára a Neo-to beállításához Linuxos számítógépén!

A Neo-to telepítése

Kétféleképpen telepítheti a Neo-to GTK témát Linuxra. A téma telepítésének első módja egyfelhasználós, így csak a témát telepítő személy férhet hozzá. A Neo-to telepítésének második módja az egész rendszerre kiterjedő, amely lehetővé teszi, hogy bármely Linux-felhasználó hozzáférjen a témához a telepítés után.

  A Discord megfelelő az Ön vállalkozásának?

A Neo-to telepítésének elindításához Linuxon nyisson meg egy terminálablakot. Miután megnyílt a terminálablak, kövesse az alábbiakban a kívánt telepítési módot.

Egyfelhasználós

A Neo-to egyfelhasználósként történő telepítéséhez először az mkdir paranccsal hozzon létre egy új témamappát a saját könyvtárában. Ez a témamappa lehetővé teszi felhasználói fiókjának, hogy hozzáférjen a Neo-to GTK témához.

mkdir -p ~/.themes

Egy új ~/.themes mappa létrehozása után helyileg telepíthet témákat a számítógépére, így csak a Linux felhasználói fiókja férhet hozzá. Ezután a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” könyvtárba. A „Letöltések” könyvtárban található a Neo-to témacsomag korábban kibontása.

cd ~/Downloads/

A „Letöltések” könyvtáron belül az mv paranccsal helyezze át a Neo-to téma fájlokat az újonnan létrehozott ~/.themes könyvtárba.

mv  neo-to*/ ~/.themes/

Miután mindent áthelyezett, a Neo-to témafájl egyfelhasználós módban települ. Erősítse meg a telepítés sikerességét az alábbi ls parancs futtatásával.

ls ~/.themes

Rendszerszintű

A Neo-to rendszerszintű módban történő telepítéséhez először nyissa meg a „Letöltések” könyvtárat, amelybe a témacsomagot korábban kicsomagolta. Ezt a mappát az alábbi CD paranccsal érheti el.

cd ~/Downloads

A „Letöltések” könyvtáron belül a sudo -s paranccsal a terminál munkamenetét „root”-ra emelheti anélkül, hogy elhagyná a könyvtárat, amelyben éppen tartózkodik.

sudo -s

Miután a terminál munkamenet root hozzáféréssel rendelkezik, megkezdődhet a Neo-to telepítése rendszerszintű módban. Az mv paranccsal telepítse a Neo-to-t a /usr/share/themes/ könyvtárba.

mv neo-to*/ /usr/share/themes/

A telepítés befejezése után a Neo-to rendszerszintű módban be van állítva Linux PC-jén. A telepítés sikerességének ellenőrzéséhez futtassa az alábbi ls parancsot.

ls /usr/share/themes/

A Neo-to aktiválása

A Neo-to GTK téma telepítve van a Linux PC-re, de telepítése nem aktiválja a témát. Ahhoz, hogy a Linux PC-jén a Neo-to GTK témát kezdje használni alapértelmezett GTK-témaként, módosítania kell az alapértelmezett GTK-témát „Neo-to”-ra.

  Az Apple ID országának vagy régiójának megváltoztatása

Nem biztos abban, hogyan módosíthatja az alapértelmezett GTK témát Linux számítógépén? Tekintse meg az alábbi linkek listáját, és válassza ki a Linuxon használt asztali környezetet, hogy megtanulja, hogyan módosíthatja a GTK-témákat!