A „Nem lehet csatlakozni az App Store-hoz” hiba kijavítása iPhone vagy iPad készülékén [10 Easy Ways]

Annak ellenére, hogy műszaki eszközeink az idő múlásával egyre okosabbak lesznek, még mindig jó néhány hibával találkozunk naponta.

Ilyen például a „nem tud csatlakozni az App Store-hoz” hibaüzenet iPhone és iPad eszközökön.

Ez frusztráló lehet, mert az App Store állítólag egy hely az alkalmazások egyszerű letöltéséhez, és ha nem tudja megtenni, akkor ez bosszantó problémává válik. És ne is kezdj el azzal a sürgősséggel, hogy frissíteni szeretnél egy alkalmazást, de ezzel az üzenettel kaptál egy pofont.

Szerencsére sok megoldás létezik, és mindegyik könnyen megvalósítható.

Okok, amelyek miatt ez a hiba iOS-eszközökön fordul elő

Számos oka lehet annak, hogy iOS-eszköze nem tud csatlakozni az App Store-hoz. Íme néhány a leggyakoribbak közül:

  • Nem csatlakozik mobiladat-/Wi-Fi-hálózatához
  • Egy szoftverhiba akadályozza a hozzáférést
  • Az App Store szerverei leálltak

Most, hogy tudjuk, miért fordulhat elő ez, azonnal merüljünk bele a megoldásokba.

Zárja be, majd nyissa meg újra az App Store-t

Valószínűleg a probléma megoldásának leggyorsabb módja, ha megpróbálhatja bezárni, majd újra megnyitni az App Store-t. Ezzel kijavíthatja az alkalmazással kapcsolatos kisebb problémákat, és a megjelenő hibaüzenet lehet az egyik ilyen.

  Hogyan lehet deaktiválni a PS3 fiókot

Kezdje azzal, hogy az alkalmazásváltó megnyitásához húzza felfelé az ujját a képernyő aljától felfelé a képernyő közepéig. Ezután húzza felfelé az App Store ablakot, hogy eltávolítsa a listából. Megpróbálhatja ezen a módon bezárni az összes többi alkalmazást is, hogy kizárja az ütközés lehetőségét.

Végül nyissa meg az App Store-t, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

Olvassa el még: A legjobb iPhone Unlocker szoftver a jelszó feloldásához

Törölje az App Store gyorsítótárat

A gyorsítótár törlése szinte mindig megoldja a problémát, és ez az egyik kedvenc módszerem. A többi alkalmazáshoz hasonlóan az App Store-t is szoftver futtatja.

Nagyon sok kódsor van, amelyek alapvetően megmondják az App Store-nak, hogy mit tegyen, és hogyan tegye ezt az adatok fogadásával és küldésével. Mivel ezen a világon semmi sem tökéletes (ahogy én hiszem), a szoftvernek időbe telik, hogy reagáljon és dolgozzon a parancsokon.

A válaszidő javítása érdekében azonban gyorsítótárat használ, és egy előre betöltött oldalt szállít Önnek. Bár ez egy zseniális alkatrész, néha visszaüthet.

A gyorsítótár-fájlok megsérülhetnek, és idővel megtelhetnek hibákkal. A probléma megoldásához érdemes törölni a gyorsítótárat, hogy az alkalmazás újra indulhasson.

Az App Store gyorsítótárának törléséhez kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Nyissa meg az App Store-t.

2. lépés: Érintse meg 10-szer az alsó opciók bármelyikét. Például gyorsan 10-szer megérintheti a Játékok elemet a gyorsítótár törléséhez.

Nem kap értesítést arról, hogy a gyorsítótár kiürült, ezért miután ezt megtette, zárja be, majd nyissa meg újra az alkalmazást, hogy megnézze, megoldódott-e a probléma.

Győződjön meg arról, hogy csatlakozik az internethez

Itt a legfontosabb, hogy működő internetkapcsolathoz csatlakozzon, és ennek nyilvánvalónak kell lennie. Néha azonban nem vagyunk tudatában annak, hogy valóban megszakadt a WiFi-kapcsolatunk.

  Javítás A Microsoft Teams folyamatosan azt mondja, hogy távol vagyok, de nem vagyok hiba

Ha mobiladatot használ, először ellenőrizze a következőket:

  • Ha megfelelő hálózatot kap
  • Ha az adatcsomag aktív
  • Ha a mobiladat-kapcsolat be van kapcsolva

Másrészt, ha WiFi-t használ, ellenőrizheti az útválasztót, hogy minden jól működik-e. Megpróbálhatja kikapcsolni, majd újra bekapcsolni. Végül csatlakoztassa a WiFi-t iPhone-hoz vagy iPad-hez, és ellenőrizze, hogy megoldja-e a problémát.

Győződjön meg arról, hogy a dátum és az idő helyes

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem számított rá, hogy ezt a tippet látja, de bármilyen sokkolóan hangzik is, a dátum és az idő néha zavarhatja eszköze működését.

Ha az adatok és az idő nincs szinkronban, eszköze azt gondolhatja, hogy a jövőben vagy a múltban van, ami megakadályozhatja, hogy csatlakozzon az App Store-hoz.

A dátum és idő helyességének ellenőrzéséhez a Beállítások > Általános > Dátum és idő menüpontban ellenőrizheti. Győződjön meg arról, hogy az Automatikus beállítás opció be van kapcsolva.

Ez biztosítja a legpontosabb időzítést a tartózkodási helye alapján.

Győződjön meg arról, hogy a VPN ki van kapcsolva

Ha VPN-t használ iOS-eszközén, megpróbálhatja kikapcsolni. Ez azért javíthatja a problémát, mert a különböző országokban eltérő alkalmazások találhatók az App Store-ban, és ha a VPN-je egy másik országhoz csatlakozik, az App Store nem tud csatlakozni hozzá.

A VPN-t kikapcsolhatja a hozzá letöltött alkalmazáson keresztül, vagy lépjen a Beállítások > Általános > VPN és eszközkezelés menüpontra. Ha a VPN aktív, egyszerűen kapcsolja ki.

Ellenőrizze az Apple rendszerállapot oldalt

Lehetséges, hogy mindannyian frusztrált vagy, és a hajad kivágása előtt állsz, de az igazi probléma az Apple végéből származik. Sokszor az Apple végéről származó szerverek problémákkal szembesülnek, és emiatt az iOS-eszközökön lévő alkalmazások meghibásodnak.

  Mi az a Google Stadia?

Annak ellenére, hogy ritka eseményről van szó, még mindig van rá lehetőség, ezért érdemes megnézni az Apple rendszerállapot-oldalát.

Mint látható, jelenleg az App Store szerver tökéletesen működik. Ha a mellette lévő pont zöld, akkor tudni fogja, hogy ez nem probléma a szerverekkel.

Frissítse iOS szoftverét

Eszközeink valamilyen okból kapnak szoftverfrissítéseket, és ha iPhone-ja vagy iPadje új frissítést kapott, akkor nyugodtan frissítse azt. Az iOS legújabb verziójára való frissítés számos olyan hibát és hibát javíthat, amelyek az előző verzióban léteztek.

Új szoftverfrissítés kereséséhez lépjen a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontba.

Ha eszköze nincs frissítve a legújabb verzióra, akkor lehetősége van a frissítés letöltésére és telepítésére. Menjen tovább, és tegye ezt a probléma lehetséges megoldása érdekében.

Kijelentkezés az iTunes és az App Store áruházból

Az iTunes és az App Store áruházból való kijelentkezés kiküszöbölheti az apróbb problémákat, így mindenképp érdemes kipróbálni, ha a többi módszer nem vált be.

Menjen a Beállításokhoz, majd érintse meg az azonosítóját.

Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Kijelentkezés felirat.

Koppintson rá, hogy kijelentkezzen az Apple ID-jából. Ezután jelentkezzen be újra, és próbálja meg elérni az App Store-t.

Indítsa újra az eszközt

Univerzális módszer a műszaki problémák megoldására, az iOS-eszköz újraindítása, amely kijavítja a kis problémákat. Nem árt, ha megpróbálja ezt az egyszerű javítást; megoldhatja a problémát az Ön számára.

Jelentse a lehetséges hardverproblémákat

Ha az összes módszert kipróbálta, és továbbra is ugyanazzal a problémával küzd, akkor az utolsó dolog, amit tehet, az az, hogy kapcsolatba lép az Apple támogatási csapatával. Előfordulhat, hogy iPhone vagy iPad hardverproblémái vannak, amelyek figyelmet igényelnek.

Kezdje azzal, hogy időpontot egyeztet a helyi Apple Store-ban, és megnézheti, hová mennek a dolgok onnan.

Végső szavak

Hihetetlenül frusztráló lehet, amikor valami olyan egyszerű dolog, mint az App Store használata, lehetetlenné válik. A fenti megoldásokkal azonban képesnek kell lennie arra, hogy találjon rá egy javítást, és probléma nélkül kezdje el használni.

Ezután megtudhatja, hogyan törölheti az iPhone gyorsítótárát tisztább alkalmazásokkal vagy anélkül.