A MySQL Workbench telepítése Ubuntun

A MySQL Workbench egy többplatformos vizuális eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az SQL-adatbázisok kezelését és az SQL-fejlesztést. Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan állíthatja be és futtassa a MySQL Workbench eszközt Ubuntu Linux rendszeren.

A MySQL Workbench letöltése Ubuntun

A MySQL Workbench az Ubuntu összes legújabb verziójához elérhető. A szoftver elsősorban az LTS kiadásokat célozza meg. Azonban az Ubuntu bármelyik kiadásán működőképessé tehető, mivel a csomagok rendszeresen frissülnek.

Az Ubuntu legújabb MySQL Workbench szoftverének letöltéséhez meg kell látogatnia a webhelyüket. Sajnos a MySQL webhely miatt nem lehet közvetlenül letölteni a parancssorból.

A legújabb MySQL Workbench letöltéséhez Ubuntu számítógépére kövesse az alábbi utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Ubuntu kiadásának.

Megjegyzés: A MySQL Workbenchnek és az Ubuntun való munkavégzésnek minden Ubuntu alapú Linux operációs rendszeren is működnie kell. A felhasználóknak képesnek kell lenniük arra is, hogy az alkalmazás Debianon és Debianon alapuló operációs rendszeren működjön.

  Hogyan szerezheti be a Google fordított képkeresőt iPhone-ján bármilyen alkalmazásban

Ubuntu 20.10

A MySQL Workbench letöltéséhez Ubuntu 20.10-re, menjen a workbench webhelyére. A webhelyen keresse meg az „Operációs rendszer kiválasztása” legördülő menüt. Állítsa ezt a menüt „Ubuntu Linux” értékre.

Miután beállította a menüt Ubuntu Linuxra, keresse meg az „Ubuntu Linux 20.10 (x86, 64-bit), DEB csomag” elemet, és kattintson a mellette lévő letöltés gombra a csomag legújabb kiadásának megszerzéséhez.

Ubuntu 20.04

Ha szeretné letölteni a MySQL Workbench-et az Ubuntu 20.04-re, kezdje el irány a workbench webhely. A webhelyen keresse meg az „Operációs rendszer kiválasztása” legördülő menüt, és állítsa be „Ubuntu Linux” értékre.

Ha a menü „Ubuntu Linux” értékre van állítva, letöltési hivatkozások jelennek meg. Keresse meg az „Ubuntu Linux 20.04 (x86, 64-bit), DEB-csomag” elemet, és válassza ki a mellette lévő letöltés gombot a csomag megragadásához.

Ubuntu 18.04

Ha még mindig Ubuntu 18.04-et használ, és telepítenie kell a MySQL Workbench alkalmazást, a következőképpen járhat el. Első, menjen a weboldalra és keresse meg az „Operációs rendszer kiválasztása” legördülő menüt. Állítsa az „Ubuntu Linux” értékre.

A menü beállítása után letöltési hivatkozások jelennek meg az oldalon. Keresse meg az „Ubuntu Linux 18.04 (x86, 64 bites), DEB-csomag” lehetőséget, és kattintson a mellette lévő letöltési hivatkozásra a legújabb csomag megszerzéséhez.

  A Stringify öt év után leáll

A letöltés ellenőrzése

Célszerű ellenőrizni a MySQL webhelyről letöltött csomagot. A fájlok sértetlenségének ellenőrzése biztosítja, hogy olyan szoftvereket telepítsen, amelyek biztonságosak és nem manipulálhatók.

A MySQL Workbench DEB-csomagok integritásának ellenőrzéséhez lépjen a következőre: a hivatalos MySQL Workbench dokumentációt. A dokumentumok pontosan leírják, hogyan ellenőrizheti a csomagon lévő aláírásokat, hogy megállapítsa, biztonságos-e a használata.

A MySQL Workbench telepítése Ubuntu terminálra

A MySQL Workbench alkalmazás telepítéséhez az Ubuntu terminálon keresztül, tegye a következőket. Először indítson el egy terminál ablakot. Terminálablak elindításához az Ubuntu asztalon nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminál” kifejezést az alkalmazás menüjében.

Miután megnyitotta a terminál ablakot, a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” mappába. Ebben a mappában van a MySQL DEB csomag.

cd ~/Downloads

Innen telepítheti a MySQL DEB csomagot. Ehhez használja az alábbi apt install parancsot.

sudo apt install ./mysql-workbench-community_*_amd64.deb

A fenti parancs beírásakor az Ubuntu észleli a csomagot a „Letöltések” mappában, és automatikusan észleli a mellé telepítendő függőségeket és könyvtárakat.

  A Google Asszisztens engedélyezése a Chromebookon

Amikor az Ubuntu mindent összegyűjtött, megjelenik egy kérdés, amely megkérdezi, hogy szeretné-e telepíteni a szoftvert. Innentől nyomja meg az Y gombot a megerősítéshez. A megerősítés után az Ubuntu telepíti a MySQL Workbench programot a rendszerére.

A telepítés befejezése után zárja be a terminál ablakát.

A MySQL Workbench telepítése Ubuntu – GUI-ra

A MySQL Workbench DEB csomag GUI módban történő telepítéséhez tegye a következőket. Először nyissa meg az Ubuntu fájlkezelőt. Miután megnyílt, keresse meg a „Letöltések” mappát, és válassza ki a letöltések eléréséhez.

A „Letöltések” mappában keresse meg a MySQL DEB csomagot, és kattintson rá jobb gombbal az egérrel. A jobb gombbal megjelenő menüben válassza a „Megnyitás szoftvertelepítéssel” lehetőséget, és kattintson rá. Ha ezt a lehetőséget választja, az Ubuntu Software alkalmazás elindul.

Az Ubuntu szoftveren belül keresse meg az „Install” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ezután a rendszer felkéri a jelszó megadására. Tehát csináld meg.

A jelszó megadása után a szoftver települ az Ubuntura. A telepítés nem tart sokáig. Amikor a folyamat befejeződött, szabadon használhatja a szoftvert, ahogy jónak látja.

Most, hogy a MySQL Workbench telepítve van az Ubuntun, a telepítési folyamat befejeződött. Nyugodtan zárja be az Ubuntu szoftver ablakát, mert már nincs rá szükség.