A műveleti és megosztási bővítmények használata iPhone-on és iPaden

Ha iPhone vagy iPad tulajdonosa, valószínűleg találkozott már megosztási és műveleti bővítményekkel, de mik ezek, és hogyan használja őket? Mindkettő teljesítményt és képességeket ad az alkalmazásokhoz, és megváltoztathatja az eszközhasználat módját.

A megosztási bővítmény segítségével gyorsan és egyszerűen oszthat meg tartalmat másokkal vagy bizonyos esetekben más alkalmazásokkal. Képzeld el, hogy egy nagyszerű útmutatót olvasol a How-to Geekről, de el kell indulnod, hogy vonatra szállj. Egy megosztási bővítmény használatával elmentheti az útmutatót kedvenc, később olvasható szolgáltatásába. El szeretné küldeni egy barátjának? Erre is van megosztási bővítmény. Gondoljon a megosztási bővítményekre úgy, mint arra, hogy valamilyen módon kinyerje az adatokat az alkalmazásokból, és máris a helyén lesz.

  Vezérlőközpont modulok rögzítése a Mac menüsorához

A műveletbővítmények nagyjából ugyanúgy működnek, de lehetővé teszik más alkalmazások funkcióinak használatát anélkül, hogy kifejezetten meg kellene nyitniuk azokat. Nagyszerű példa erre az új feladatok és projektek létrehozása kedvenc feladatkezelőjében, a forrás mellékletként való használatával. Az iOS 12 megjelenése és a jelszavak automatikus kitöltésének továbbfejlesztett támogatása előtt a jelszavakhoz való hozzáférés a jelszókezelőkből is nagyszerű példa volt a műveletbővítmények hatékony használatára.

A művelet- és megosztásbővítmények ugyanúgy működnek, ami azt jelenti, hogy ha tudja, hogyan kell használni az egyiket, akkor tudja, hogyan kell mindkettőt használni. Itt fogjuk elmagyarázni, hogyan engedélyezheti a bővítményeket, hogyan rendezheti át őket, és hogyan használhatja őket.

Műveleti vagy megosztási bővítmény engedélyezése

Művelet vagy megosztási bővítmény engedélyezéséhez nyisson meg egy alkalmazást, amely lehetővé teszi a tartalom megosztását. A Safari jó példa, mert mindenkinek megvan, és általában a kezdőképernyőn van. Megnyitás után látogasson el egy webhelyre, és érintse meg a „Megosztás” gombot a képernyő alján található navigációs sávban.

  Hogyan válasszuk ki a mikrofont Mac számítógépen

Ekkor megjelenik a Megosztási munkalap, amely a felső sorban a megosztási bővítményeket, alul pedig a műveletbővítményeket jeleníti meg. Attól függően, hogy milyen típusú bővítményt szeretne engedélyezni, görgessen egészen a jobb szélig, és érintse meg a „Továbbiak” gombot.

A következő képernyőn minden elérhető művelet vagy megosztási bővítmény látható, a kiválasztott sortól függően. A bővítmény engedélyezéséhez kapcsolja át a mellette lévő kapcsolót.

A műveletek átrendezése vagy a bővítmények megosztása

A bővítmények újrarendelése létfontosságú, ha sok közülük engedélyezve van, így könnyebben megtalálhatja a leggyakrabban használt bővítményeket. Kezdésként ismét a Safarit használjuk kiindulási pontként. Egy webhely meglátogatása után ismét érintse meg a „Megosztás” gombot. Látni fogja a korábban említett megosztási lapot, a felső sorban a megosztási bővítményekkel, alul pedig a műveletbővítményekkel. A bővítmények átrendezéséhez görgessen ismét a lista jobb szélére, és koppintson a „továbbiak” gombra. Most, amikor megjelenik a bővítmények listája, érintse meg hosszan az egyik melletti három vízszintes vonalat, majd húzza fel vagy le a listán az átrendezéshez.

  Hogyan segített a 23andMe DNS-tesztje egy titkos család megfejtésében?

A műveleti vagy megosztási bővítmények használata

Miután az összes bővítményt engedélyezte és rendelte, használatuk egyszerű, ha megérinti a „Megosztás” gombot, majd megérinti a használni kívánt bővítmény ikonját. Emlékeztetni kell arra, hogy ebben a nézetben csak azok a bővítmények jelennek meg, amelyek az adott tartalommal működnek. Ez azt jelenti, hogy azok a bővítmények, amelyek csak képeket fogadnak vagy működnek együtt, nem jelennek meg, ha például megoszt egy webhelyet.