A Moodies for iPhone elemzi a hangulatot és az érzelmeket az Ön hangjából

Mindannyian tudjuk, hogy a tényleges „szavak” milyen kis szerepet játszanak, amikor hangosan kommunikálunk másokkal. A testbeszédbe foglalt, nem verbális jelzések és a hangod pontos tónusa sokkal többet számít! Ezt azonban mi emberként ismerjük, mivel ez a funkció lényegében mindannyiunkban be van építve. Mi lenne, ha a számítógépek a hangunk alapján elemeznék hangulatunkat?

A Beyond Verbal, a nyers hangbevitelen alapuló érzelemelemző szoftver fejlesztésével foglalkozó cég által kifejlesztett „Moodies” egy új iOS-alkalmazás, amely azt állítja, hogy csupán a beszédmódja alapján érzékeli a hangulatát, ráadásul kevesebb mint 20 másodperc alatt! A Moodies a Beyond Verbal szabadalmaztatott, felhő alapú érzelemelemző motorján múlik minden kemény munka elvégzéséhez; maga az alkalmazás egyfajta csatornaként működik.

Az alkalmazás megfelelő teszteléséhez hagytam, hogy elemezzen két különböző monológot két különböző filmből.

  Hogyan lehet élesíteni egy képet az MS Word-ben

Az első az, amikor Tom Cruise megtörik, és részeg állapotban dühösen kiabálni kezd, miután rájön, hogy nem tudja megnyerni a bírósági pert az Egy pár jó ember című filmben. Moodies észlelte, hogy karakterében a dominancia és a felsőbbrendűség érzése volt, nem szeret másokat, és erősen ítélkező.

A második esetben meghallgattam Morgan Freeman monológját a „The Shawshank Redemption” végén, amelyben arról beszél, hogy a főszereplő hogyan szökik meg a Shawshank börtönből, és ejti csapdába annak korrupt őrét. Moodie szerint Freeman karaktere magányos, tehetetlennek érzi magát, és lelkiismeret-furdalása van.

A Moodies két különböző módot kínál. Az egyszeri „Gyorselemzés” opciót a piros „hallgatás” gomb megérintésével hívhatja elő, majd ott van a „Folyamatos elemzés”, amellyel folyamatosan felmérheti egy személy hangulatát, miközben folytatja a beszédet. A Moodies egy magától értetődő „elsődleges hangulatot” mutat, a „Másodlagos hangulat” mellett egy kevésbé kifejezett, de még mindig észlelt hangulatért. Az összes rögzített hangulatot a Vault tárolja, így láthatja előzményeit az alkalmazással. Moodies-eredményét megoszthatja a Facebookon, a Twitteren és e-mailben.

  A kezdőlap megváltoztatása a Microsoft Edge-ben

Bár nem volt 100%-ban pontos (Cruise karaktere alsóbbrendűnek érezte magát a helyzetben, nem jobbnak), helyesen érzékelte Freeman karakterének hangulatát. Freeman karaktere maga mondja, hogy a Shawshank börtön üresnek érezte magát a főszereplő nélkül, azaz magányosnak érezte magát.

A Beyond Verbal számára a Moodies a koncepció bizonyítéka, amely megmutatja a potenciális ügyfeleknek, milyen jól teljesítenek az érzelemelemzéssel. A többiek számára ez egy szórakoztató, de nem teljesen hasznos ingyenes alkalmazás, amellyel játszhatunk.

Feltétlenül ossza meg velünk, mit gondol a Moodies-ról, ha megjegyzést hagy az alábbi megjegyzések részben.

Telepítse a Moodies alkalmazást az App Store-ból