A MongoDB Compass telepítése Ubuntun

A Mongo DB Compass egy grafikus felhasználói felület a Mongo Database szoftverhez. Ubuntu, valamint Mac OS, Windows és RedHat operációs rendszeren fut. Hasznos szoftver azok számára, akik jobb grafikus felhasználói felületet szeretnének kezelni Mongo DB-beállításaikat. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell beállítani az Ubuntuban.

MongoDB Compass az Ubuntun

GUI telepítés

A Mongo DB Compass telepítéséhez az Ubuntu rendszeren a grafikus felhasználói felülettel, először lépjen a Compass hivatalos webhelyének letöltési részébe. Miután a letöltés szakaszban van, keresse meg a jobb oldalon az „Elérhető letöltések” mezőt.

Az „Elérhető letöltések” mezőben három négyzet látható. Állítsa a középső mezőt az „Ubuntu 64-bit (14.04+) értékre. Ha a középső dobozt Ubuntu-ra állítja, az alsó doboz „Csomag”-ra vált.

Miután kiválasztotta az Ubuntut operációs rendszerként a letöltési oldalon, folytassa az alábbi utasításokkal, mivel a szoftver telepítésekor három stabil lehetőség áll rendelkezésre. A legjobb eredmény érdekében javasoljuk a „Stable” kiadás használatát.

  A Google Drive-linkek automatikus lejárati dátumának beállítása

Stabil

Ha a Compass stabil kiadását tervezi használni, lépjen a letöltési oldalon a felső mezőbe, és állítsa be (Stable.) Ha kiválasztotta a megfelelő verziót, kattintson a zöld letöltés gombra a DEB-csomag letöltésének elindításához. .

Amikor a Stable Compass DEB csomag letöltése befejeződött, nyissa meg az Ubuntu fájlkezelőt, és kattintson a „Letöltések” mappára a letöltések eléréséhez. Ezután kattintson jobb gombbal a Compass DEB csomagra, és válassza a „Megnyitás ezzel” menüt.

A „Megnyitás ezzel” menüben válassza a „Szoftver telepítése” opciót. Amikor erre a lehetőségre kattint, megnyílik az Ubuntu szoftver (vagy a Szoftver, ha nem az Ubuntu Gnome kiadását használja).

Keresse meg a „Telepítés” gombot, és kattintson rá az egérrel a szoftver GUI-val történő telepítéséhez.

Izolált

Ha a Compass izolált kiadását részesíti előnyben, a következőképpen járhat el. Először válassza ki az „Isolated Edition Stable” elemet a letöltési oldal felső menüjében. Kijelölése után kattintson a zöld letöltés gombra az Isolated Compass DEB csomag letöltéséhez.

Amikor a letöltés befejeződött, nyissa meg az Ubuntu fájlkezelőt, és kattintson a „Letöltések” mappára. Kattintson a jobb gombbal az „Isolated” DEB csomagra az egérrel, és válassza az „Open with” menüt.

  Az e-mailek elhalasztása a Gmailben

A „Megnyitás ezzel” menüben válassza a „Szoftvertelepítés” gombot a DEB csomag megnyitásához az Ubuntu Software alkalmazásban. Innen kattintson a „Telepítés” gombra a Compass telepítéséhez az Ubuntu rendszerére.

Csak olvasható

A Compass csak olvasható kiadásának telepítéséhez tegye a következőket. Először válassza ki a „Csak olvasható kiadás stabil” lehetőséget a letöltési területen. Ezután kattintson a „Letöltés” ​​hivatkozásra a Mongo DB iránytű letöltésének megkezdéséhez az Ubuntu számára.

Amikor a letöltés befejeződött, nyissa meg az Ubuntu fájlkezelőt, és kattintson a „Letöltések” mappára. Innen keresse meg a „Read Only Edition Stable” DEB-csomagot, kattintson rá jobb gombbal, és válassza az „Open with” menüt.

A „Megnyitás ezzel” menüben keresse meg a „Szoftvertelepítés” opciót, és kattintson rá a Compass DEB csomag megnyitásához a GUI telepítőben. Innen kattintson a „Telepítés” gombra a Compass beállításához a számítógépén.

Parancssoros telepítés

Ha inkább parancssorból szeretné telepíteni a Compass-t Ubuntu rendszerére, az Ubuntu robusztus csomagkezelőjének köszönhetően ezt megteheti. A telepítési folyamat elindításához nyisson meg egy terminálablakot.

A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és keresse meg az elindításához. Amikor a terminálablak meg van nyitva, kövesse az alábbi utasításokat, amelyek megfelelnek a Compass telepíteni kívánt kiadásának.

  Hogyan működik a Google Asszisztens a Chrome-ban, és hogyan lehet engedélyezni vagy letiltani

Stabil

A Compass stabil kiadásának parancssoron keresztüli telepítéséhez először a wget paranccsal töltse le a szoftver legújabb DEB-kiadását a számítógépére.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Miután letöltötte a DEB csomagot Ubuntu számítógépére, használja az apt install parancsot a Mongo DB Compass Stable beállításához.

sudo apt install ./mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Izolált

Az Isolated Stable Edition of Compass Ubuntu rendszerére történő telepítéséhez először töltse le a legújabb DEB-csomagot közvetlenül a számítógépére az alábbi wget paranccsal.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Miután letöltötte a DEB-csomagot a számítógépére, használja az apt install parancsot az Isolated Stable Edition beállításához a számítógépen.

sudo apt install ./mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Csak olvasható

Ha a Compass írásvédett verzióját szeretné elindítani és futtatni, először használja az alábbi wget download parancsot a Compass legújabb kiadásának számítógépére való letöltéséhez.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb

Amikor a letöltés befejeződött, kezdődhet a telepítés. Az alábbi apt install paranccsal telepítse az Iránytűt.

sudo apt install ./mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb