A Mixpanel az Ön által keresett Google Analytics alternatíva?

A GA4 2023 júliusában felváltja az univerzális elemzést, és a GA4-nek van néhány korlátozása, amely a webmestereket érinti. Ebben a cikkben a Mixpanelről, egy harmadik féltől származó eszközről lesz szó, amely a GA4 legjobb alternatívája lehet, és segít a webmestereknek az adatok hatékony elemzésében és mérésében.

Ezen az adatvezérelt piacon olyan eszközre van szüksége, amely segít a webhelyek (adatok) gyors és hatékony elemzésében. A legnépszerűbb eszköz a Google Analytics.

De manapság ütközés van a Google Analytics (GA4) és a Mixpanel között, mivel a Google Analytics 4-re frissül. Ezért a vállalkozások és a webhelytulajdonosok olyan alternatívákat keresnek, mint a Mixpanel.

Szeretné tudni, miért?

Ebben a cikkben meg kell értenie, melyik eszköz lehet a legjobb eszköz webhelye elemzéséhez. De először is értsük meg a webhelyadatok elemzésének fontosságát.

Miért elengedhetetlen a webhelyadatok elemzése?

Webhelyének elemzése nélküli futtatása vagy optimalizálása olyan, mint a nyilak lövöldözése a sötétben. A webhelyelemzés ugyanolyan fontos, mint a webhely létrehozása vállalkozása számára. Mielőtt célt tűzne ki webhelye számára, ismernie kell néhány dolgot, például a forgalmat, a közönség viselkedését, az elköteleződést, a demográfiai adatokat stb. Ezért analitikára van szüksége a webhelyéhez.

Felhasználói betekintés: Ismernie kell közönségét és viselkedését a webhelyen. Segít olyan tartalmat létrehozni, hogy a közönség megértse és megtalálja a kívánt információkat.

Az Analytics segít megtalálni és felhasználni a demográfiai adatokat, például érdeklődési körüket, nemüket, tartózkodási helyét és érdeklődési témáit, hogy tartalmakat hozzon létre körülöttük, és webhelyét felhasználóbaráttá tegye.

Fedezze fel, mi a legmegfelelőbb az Ön számára: az elemző eszköz megmondja, melyik tartalom teljesít jól, hány látogatója van, a visszafordulási arány, a közönségmegtartási idő stb. Ez alapján optimalizálhatja a tartalmat, a CTA-t és a címkéket. Ezenkívül a közönségnek tetsző témában tartalmat hozhat létre.

Segít SEO stratégiák felépítésében. A sok organikus forgalom az, amire szüksége van webhelye bővítéséhez. A SEO a tartalomstratégia legfontosabb része. Az analitikai SEO eszközök segítségével alaposan megértheti, hogyan érkeznek meg az ügyfelek az oldalaira. A legtöbbet konvertáló oldalak megvizsgálása és még optimalizálása a SEO javításának egyik módja.

Az adatok szegmentálása és megjelenítése egyszerűbbé vált: Amint azt az előző mutatókban említettük, az analitika néhány kattintással leegyszerűsítette az adatok szegmentálását és megjelenítését, így minden információ megjelenik a képernyőn.

Mi az a Google Analytics (GA4)?

A Google Analytics a legkedveltebb webhelyelemző eszköz, amely rendszerezi és szegmentálja a webhelyadatokat. 2005 óta fut, és mivel ez egy ingyenes eszköz, a legtöbb vállalkozás weboldalelemzésre használja.

A Google azonban a közelmúltban frissítette a Google Analytics szolgáltatást GA4-re, ami sok olyan változást hozott, amelyek nem vállalkozásbarátak, ezért a vállalkozások más lehetőségeket keresnek.

Most pedig nézzük meg, mi a különbség a GA4-ben.

Kezdetben a GA4 lesz az egyetlen Google Analytics eszköz; Az univerzális elemzést 2023 júliusára fokozatosan megszüntetjük. Ezenkívül a GA4 technikaibbnak tűnik, ami azt jelenti, hogy megfelelő technikai csapatra van szüksége a GA4 adatelemzésének megértéséhez.

A Universal Analytics-szel ellentétben a GA4 csak a belső forgalom kiszűrését teszi lehetővé, egyéni nézet létrehozását nem.

A GA4 korlátai

Az univerzális elemzésből nem exportálhat adatokat a GA4-be: Ha az univerzális elemzés 2023 júliusában leáll, a GA4-et a Universal Analytics-szel egyidejűleg be kell állítania, hogy hozzáférhessen a GA4-hez, miután az univerzális analytics már nem működik.

  Az Apple oktatási kedvezményének megszerzése Mac vagy iPad számítógépen

Az adatgyűjtés korlátai: A GA4 25 egyéni paraméter korláttal rendelkezik minden egyéni eseményhez. Bár soknak tűnik, nagyobb webhelyekhez nem biztos, hogy elegendő. A Google Analytics 360-ra való frissítéssel további korlátok állnak rendelkezésre, de az ár magas.

Nem megfelelő adatanonimizálás: Az adatok anonimizálásával megkaphatja a legalapvetőbb mutatókat a látogatókról (látogatások, kattintások és oldalmegtekintések), de nem személyazonosításra alkalmas információkat (PII), például földrajzi helymeghatározást, nyomkövetési azonosító-hozzárendeléseket vagy egyéb cookie-alapú információkat.

Csökkentette a remarketingre, a visszatérő vendégek felismerésére és a kifinomult konverzió-hozzárendelés használatára vonatkozó kapacitását.

Nincsenek natív optimalizálási funkciók a konverzióhoz: A Google Analytics felhasználóinak harmadik féltől származó megoldásokat kell használniuk ahhoz, hogy alaposabb információkat szerezzenek, például arról, hogyan lépnek kapcsolatba a látogatók a webhelyével vagy hogyan kell cselekvésre ösztönözni.

Érvénytelen megjegyzések: Ha további kontextust kell adnia a csapat többi tagjának, a megjegyzések hasznosak. Például hívja fel a figyelmet a szokatlan forgalmi kiugrásokra vagy a marketingcsatorna-résre. Bár a Universal Analytics szolgáltatásban jelen volt, a Google Analytics 4-ben már nem.

Nincsenek valós idejű mutatók: a Google Analytics általában 24-48 órás késéssel dolgozza fel az adatokat. A 200 000-nél több napi munkamenettel rendelkező fiókok esetében az adatfrissítés csak naponta egyszer történik meg.

Ennek eredményeként nem fogja látni a legfontosabb mutatók legfrissebb adatait. Bosszantó lehet az egynapos promóciós hirdetések során, amikor a valós idejű információk mindent megváltoztathatnak!

A Mixpanel a GA4 legjobb alternatívája a Google Analytics 4 hiányosságainak kiküszöbölésére. Értsük meg a Mixpanelt.

Mi az a Mixpanel?

A Mixpanel egy webes és mobilelemző eszköz, amely segít a felhasználók által generált adatok gyűjtésében, tárolásában és elemzésében, hogy jobban megértse, hogyan viselkednek az emberek a webhelyén vagy az alkalmazásában.

Megfontolhatja ezt az eszközt, ha alternatívát keres a Google Analytics számára.

Hozzá kell adnia egy kódsort a Mixpanelből a webhelyéhez. Minden nyomon követni kívánt eseménynek egyedi kódja van. A kód hozzáadása után a Mixpanel irányítópultjával csatornákat állíthat be a webhely interakciós mutatóinak nyomon követésére.

Mixpanel kiemelések

A Mixpanel csúcsminőségű funkciókat és integrációkat kínál, amelyek a legjobb webhely- és alkalmazáselemző eszközzé teszik. Az alábbiakban felsoroltunk néhányat közülük.

 • Összehasonlíthatja az időszaki betekintést, amely megértheti, hogyan változnak a trendek az idő múlásával.
 • A személyre szabott műszerfal a Mixpanel másik csúcspontja; testreszabhatja irányítópultját igényeinek és követelményeinek megfelelően.
 • Az összetett adatokat egyszerű formátumba rendezi. A Mixpanel megjelenített neveket, eseménykategória-címkéket és definíciókat biztosít, amelyek mindenki számára könnyebben megérthetők.
 • Lehetővé teszi a mutatók kiszámítását néhány kattintással. Az Insightsban talál néhány képletet, amelyek megkönnyítik a KPI-k kiszámítását és a részletes jelentések készítését.
 • A Mixpanel tölcsére megkönnyíti és gyorsabbá teszi a felhasználói utazások lekérését, függetlenül attól, hogy milyen hosszú és rövid a felhasználó útja. Ráadásul az olyan funkciók, mint a folyamatábrák, a végtelen számú lépés hozzáadásának, a csoport szerinti szűrésnek és az adatok kizárásának képessége, a Mixpanelt hatékony elemzőeszközzé teszik.
 • A Mixpanel jó munkát végez, ha elterelésről van szó. A Mixpanel automatikusan azonosítja a váltásért felelős összes jelentős felhasználói szegmenst; kevesebb időt tölthet az egyes eltérítések forrásának meghatározásával.
 • Az irányítópultok globális szűrői lehetővé teszik az adatok lekérését saját igényei szerint; például lehetnek múlt havi adatok vagy új felhasználók adatai.
 • A Mixpanel előnyei

  A Mixpanel legfontosabb előnyei a webes és mobilalkalmazások pontos és következetes ügyfélviselkedés-elemzése.

  Egyértelműen tisztában lesz azzal, hogyan lépnek kapcsolatba a felhasználók az Ön webhelyével és termékeivel, valamint átfogó ismeretekkel rendelkezik az egyes fiókok állapotáról.

    Hová mennek a letöltések iPhone-on?

  #1. Könnyen használható felület

  Ha nem tudunk hasznos információt kinyerni az adatokból, akkor az adatok használhatatlanok. Az adatokból hasznos információk kinyerése a jó adatábrázolás eredménye.

  A Mixpanel platform egy könnyen használható felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy mélyebbre ásson, és felfedezze a felhasználók válaszait webhelyén vagy alkalmazásában. Jobb megértést ad arról, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az alkalmazással, és javaslatokat ad a termék fejlesztésére.

  A jó javaslatok jó termék kifejlesztéséhez vezetnek, egy jó termék pedig több konverzióhoz vezet, ami elősegíti vállalkozása növekedését!

  #2. Csatornajelentés

  Amikor a felhasználók interakcióba lépnek az Ön mobilalkalmazásával, a Csatornajelentés megmutatja, hogy hol estek ki a tervezett konverziós útvonalból, illetve hol hagytak fel egy marketingkampányt.

  A Csatorna jelentés arra is használható, hogy összehasonlítsa a különböző szegmensműveletek különbségeit. Megtudhatja, hol utasítják el a felhasználókat az alkalmazástól, milyen utat választanak általában, és mikor hagyják el, ha minden szakaszban rávilágítanak döntéseikre.

  A Mixpanel tölcsérelemzése két okból is hatékony:

 • Sokkal több részletet tartalmaz.
 • Egyszerűbb beállítani.
 • A Mixpanelben még akkor is láthatja a felhasználói interakciókat az elmúlt 90 napban, ha a tölcsére nincs is implementálva.

  #3. Konkrét adatgyűjtés

  A szisztematikus adatgyűjtés lehetővé teszi, hogy első kézből szerezzen ismereteket és egyedi betekintést nyerjen tanulmányi kihívásaiba, akár üzleti, akár kormányzati, akár tudományos célú kutatást végez.

  Az eszköz által szolgáltatott adatokkal számtalan lehetőség kínálkozik. A platform több milliárdnyi betekintést és eseményt tud összeállítani, amelyeket a felhasználók felhasználhatnak termékeik fejlesztésére ügyfeleik intézkedéseire reagálva.

  #4. Egyszerű elemzés

  Az elemzés kulcsszerepet játszhat vállalkozása döntéshozatalában. Az adatokhoz való hozzáférés és azok hasznos információvá alakítása olyan folyamat, amely megkülönböztetheti a sikeres szervezetet.

  Annak érdekében, hogy az adatelemzés elérhető legyen az Ön számára, a Mixpanel alapos, de egyszerű módon mutatja be azokat. Könnyedén mérheti a cselekvést a bemutatott információkkal, legyen szó iOS, Android vagy webalapú alkalmazásról.

  #5. Célzott adatgyűjtés

  A Mixpanel robusztusabb, mint a többi analitikai szolgáltatási platform. Az eszköz adatszolgáltatása végtelen számú lehetőséget kínál. A platform több milliárd betekintést és eseményt gyűjthet össze, amelyeket Ön felhasználóként felhasználhat termékeik fejlesztésére az ügyfelek viselkedésére reagálva.

  Mixpanelek vs. GA4

  JellemzőkMixpanelGoogle Analytics
  (GA4) Felhasználói felületEz a program valódi adatgazdagítást kínál. Az adatmodell lehetővé teszi a közelmúltbeli üzleti adatok összekapcsolását a történelmi eseményekkel. A GA4 felhasználói felülete kissé bonyolult a kezdők és a kis- és középvállalkozások számára. Valós idejű elemzés Valós idejű elemzés, az adatok 99%-a pillanatok alatt elérhetőNincs valódi -idő mutató a GA4Funnel visualizationMixpanel csatornáiban követik a legkönnyebben a felhasználói utazásokat. Ezek lehetnek a felhasználó által meglátogatott weboldalak követésének útvonala, vagy bármilyen más releváns információ.Bár a csatornavizualizáció a Google Analytics egyik funkciója, nem tudja biztosítani az adatközpontú döntések meghozatalához szükséges információkat.A DataMixpanel megőrzése legfeljebb öt évre visszamenőleg biztosít hozzáférést a korábbi adatokhoz az adattárolás és -visszakeresés szempontjából. Ezenkívül importálhat korábbi felhasználói adatokat a lejárt adatok pótlására. A GA4 14 hónapos előzményadat-megőrzési időszakkal rendelkezik. Mivel azonban nem támogatja az előzményadatok importálását, a GA4 hozzáférése a korábbi felhasználói tevékenységek tárolásához, lekéréséhez és elemzéséhez erősen korlátozott.A Data AccuracyMixpanel elemzi a felhasználó összes adatát, mivel a mintaadatok hibásak lehetnek.A mintavétel alapján adatok, a GA4 személyre szabott jelentéseket biztosít.Mixpanel vs. GA4

  Árképzési struktúra

  A Google Analytics árazása

  A Google Analytics fantasztikus, mert ingyenes! Ezenkívül nincsenek drága kiegészítők vagy integrációk.

    A router és a modem újraindítása

  A Google Analytics 360 a fejlett verziója, amely az összes alapelemet tartalmazza. Ha sok adattal dolgozik, a vállalati kiadás sokkal több funkcióval, kéréssel, integrációval és képességgel rendelkezik. A legtöbb vállalkozás azonban rájön, hogy a Google Analytics alapverziója kielégíti igényeit.

  A Mixpanel árazása

  Mindkét program ingyenes. A MixPanel „Starter” csomagban az első 1000 megfigyelt felhasználó havonta ingyenes. Vannak olyan funkciók is, mint a kohorszok és az elemzési folyamatok. Az akár 90 napos adatelőzménynek köszönhetően korlátlan számú csapattagot vehet fel.

  A MixPanel „Growth” opció havi 25 dollártól indul. Egy évnyi adatot és akár havi 25 000 felügyelt felhasználót tartalmaz. Ezen túlmenően a MixPanel „Enterprise” csomagot minden egyes ügyfélnek külön felszámítják, és csoportos/B2B elemzéssel, egyszeri bejelentkezéssel és konfigurálható adatelőzményekkel (attól függően, hogy milyen messzire kell visszamennie) jár.

  A Mixpanel alternatívái

  Bár a Mixpanel nagyszerű alternatívája a GA4-nek, összehasonlíthatja a Mixpanelt néhány további webhelyelemző eszközzel, és kiválaszthatja a legjobbat webhelye (és alkalmazásai) számára.

  Usefathom

  A Usefathom egy adatvédelemmel foglalkozó webhelyelemző eszköz, amely tiszta képet ad a felhasználókról, függetlenül attól, hogy használnak-e hirdetésblokkolókat. Ráadásul teljes adatbiztonságot nyújtanak.

  Ez egy megfizethető webhely- és alkalmazáselemző eszköz, amely lehetővé teszi webhelyek, személyes domainek és e-mail-jelentések létrehozását. Ugyanabból a fiókból kezelheti blogját, hétvégi projektjét és céges webhelyét.

  Matomo

  Ez egy nyílt forráskódú webelemző eszköz, amely 50 különböző nyelvet támogat. A Matomo nagy hangsúlyt fektet az adatok tulajdonjogára, a magánélet védelmére és a nulla adatmintavételre.

  Felhőbeli és helyszíni tárhely-alternatívákat is kínál. Az On-Premise az ingyenes, nyílt forráskódú és saját üzemeltetésű PHP/MySQL-szoftver, amelyet telepíthet a szerverére, így a legnagyobb rugalmasságot nyújtja, miközben a felhő kiküszöböli a telepítés terheit.

  A szolgáltatások teljes készletével, beleértve a hőtérképeket, munkamenet-felvételeket, célkitűzéseket, űrlapelemzést, látogatói profilokat, e-kereskedelmet és tölcséreket, ez a prémium webelemző és konverzióoptimalizáló eszköz a legmeggyőzőbb információkat nyújtja.

  Cloudflare

  Ez egy felhő alapú webes teljesítményelemző eszköz. A különféle vállalkozások számára létrehozott platform megoldásokat kínál webhelyek, kis- és közepes e-kereskedelmi cégek, valamint vállalati szintű biztonságot és hálózati teljesítményt igénylő vállalatok számára.

  Ezenkívül különféle ingyenes eszközöket és alkalmazásokat kínál, amelyeket közvetlenül hozzáadhat webhelyéhez fájlok vagy szkriptek feltöltése vagy manuális beillesztése nélkül. Ezenkívül a Cloudflare mindent biztosít, amire szüksége van egy webhelyelemző eszközben.

  Következtetés

  A Mixpanel vs. Google Analytics gyakori vita a fejlesztők között. Számos elemet kell figyelembe venni, amikor olyan eszközt keres, amely segít az elemzések nyomon követésében, de a legfontosabbak a szolgáltatások és az ár.

  Ha költségvetése van, a Mixpanel egyértelmű választás. Még akkor is, ha nincs költségvetése, a Mixpanel továbbra is jó választás, mivel több adatot képes tárolni, mint a Google Analytics. Fontos megjegyezni, hogy a Mixpanel marketingesek és termékmenedzserek eszköze, nem fejlesztők számára.

  Felfedezhet néhány legjobb eszközt a webhely forgalmának élő követésére.