A Microsoft Teams parancsok használata

A Microsoft Teams számos funkcióval rendelkezik, és mindegyik funkciónak több összetevője van. Ez egy összetett alkalmazás, és néha kicsit keresgélnie kell, hogy hívást kezdeményezzen a megfelelő csatornán, vagy megtaláljon egy adott fájlt. Támogatja a billentyűparancsokat, ami sokkal könnyebbé teszi a használatát.

Microsoft Teams parancsok

A billentyűparancsok megkönnyítik bármely alkalmazás használatát, de egy olyan összetett alkalmazásnál, mint a Micorosft Teams, a billentyűparancsok nem elegendőek. Gyorsabb módra van szüksége egy szolgáltatáshoz vagy csatornához, és ehhez vannak Microsoft Teams parancsok.

Használja a Microsoft Teams parancsait

A Microsoft Teams parancsai a tetején lévő keresősávból futnak. Tudnia kell, milyen parancsot szeretne használni; minden parancs egy adott kulcsszóval aktiválódik.

Nyissa meg a Microsoft Teams programot.
Kattintson a keresősávon belülre a tetején.
Írjon be egy perjelet: /.
Írja be a használni kívánt parancsot, például távol, és érintse meg a szóköz billentyűt.
Adjon meg egy minősítőt (nem minden parancsra vonatkozik), majd érintse meg az Enter billentyűt.

Hasznos Microsoft Teams parancsok

A Microsoft Teamsnek hosszú-hosszú parancslistája van. Egyesek hasznosabbak, mint mások. Íme néhány a legjobbak közül, amelyeket meg kell tanulnia.

/menj

Ez az egy parancs hasznosabb, mint a billentyűparancsok fele. Lehetővé teszi, hogy közvetlenül egy adott csatornára ugorjon.

Használat

/goto channel

Amikor beírja a parancsot, megjelenik azon csatornák listája, amelyekre válthat. Minden csatornához tartozik a hozzá tartozó csapat. Ha egynél több csapatod van, akkor ez megkönnyíti a megfelelő megtalálását és ugrását.

/kulcsok

A billentyűparancsokat nehéz megjegyezni, ha sok van belőlük. Ezzel a paranccsal gyorsan áttekintheti, hogy a Microsoft Teams mely billentyűparancsokat támogatja.

Használat

/keys

Ezt a parancsot minősítő nélkül kell megadni. Írja be, és koppintson az Enter gombra. Megjelenik egy fedvény. Görgessen végig rajta.

/ fájlok

Ezzel a paranccsal megnyithat egy megosztott fájlt. Felsorolja a legutóbb megosztott fájlokat, és kiválaszthatja a megnyitni kívánt fájlt.

Használat

/files 

Koppintson az Enter gombra, és válasszon ki egy fájlt a listából.

/megtalálja

Ezzel a paranccsal kereshet egy adott szót egy csevegőszálban, egy csoportos csevegési szálban vagy egy csatornán.

Használat

/find channel/group/user

Írja be a parancsot, és írja be a keresni kívánt felhasználó, csoport vagy csatorna nevét. Koppintson az Enter gombra, majd kövesse azt a szót, amelyet keresni szeretne.

/csevegés

Ezzel a paranccsal gyorsan ugorhat egy csapattaghoz, vagy csevegést indíthat vele.

Használat

/chat TeamMember

Írja be a parancsot, majd adja meg annak a csapattagnak a nevét, akivel csevegni szeretne.

Következtetés

A Microsoft Teams szerény, de hasznos parancslistával rendelkezik. Célszerű mindegyiket megtanulni, de a keresősáv felsorolja őket, amikor perjelet ír be, ezzel megspórolva a tanulás nagy részét.