A Microsoft Teams fiók törlése

A Microsoft Teams-fiók létrehozása után nem könnyű eltávolítani. Ez a probléma két okból áll fenn; a fiók általában egy Microsoft 365-fiókhoz kapcsolódó e-mailhez van kötve, vagy egy Active Directory-fiók, és a felhasználó hatékony eltávolításához törölni kell egy tartomány SharePoint webhelyéről.

Általánosságban elmondható, hogy a Microsoft Teams-fiók törléséhez a felhasználónak gyakran el kell távolítania a termék licencét, valamint el kell távolítania magát minden olyan tartományból, amelyhez kapcsolódik. Az ingyenes Microsoft Teams-fiók törlése gyakran bonyolultabbnak bizonyul, mint egy üzleti vagy vállalati fiók törlése.

Törölje a Microsoft Teams-fiókot

A Microsoft Teams-fiók törléséhez először meg kell határoznia mindent, ami hozzá van kapcsolva. Leggyakrabban ugyanazt a fiókot fogja használni sok más Microsoft-szolgáltatással, és ha törli a fiókot, nagyon könnyen elveszítheti a hozzáférést a szolgáltatásokhoz, valamint a bennük tárolt adatokhoz.

Microsoft Teams-fiók törlése – ingyenes

Az ingyenes Microsoft Teams-fiók törlése gyakran sok biztosítékot tartalmaz, ha az Microsoft 365-fiókhoz van kapcsolva. Ha fiókja nincs más Microsoft-szolgáltatáshoz társítva, nem veszít annyi adatot. A fiók törléséhez törölnie kell a Microsoft Teamsbe való bejelentkezéshez használt Microsoft-fiókot.

Meglátogatni a Zárja be fiókját oldalon.
Jelentkezzen be a törölni kívánt Microsoft-fiókkal.
Győződjön meg arról, hogy megértette az összes olyan elemet, amelyek a fiók törlésekor elvesznek.
Válassza ki a törlés okát.
Kattintson a törlés gombra.
A fiók törlésre lesz megjelölve.

Megjegyzés: a fiók 60 napon belül visszaállítható, de utána már nem. Ha Microsoft 365-előfizetése van a fiókhoz társítva, mondja le, ellenőrizze, hogy kaphat-e visszatérítést, majd folytassa.

Törölje a Microsoft Teams-fiókot – Szervezet/Vállalat

Microsoft Teams-fiók törléséhez rendszergazdai jogokkal kell rendelkeznie a Microsoft 365 felügyeleti központhoz,

Keresse fel a Microsoft 365 felügyeleti központját.
A bal oldali oszlopban bontsa ki a Felhasználók elemet.
Válassza az Aktív felhasználók lehetőséget.
Válassza ki a törölni kívánt felhasználót.
Kattintson a Felhasználó törlése elemre.

Ezzel törli a felhasználót a Microsoft Teamsből, de az e-mail-címe továbbra is aktív, és a fiókhoz elérhető egyéb szolgáltatások eléréséhez használható. Az Active Directoryból is törölnie kell.

Következtetés

A Microsoft Teams-fiók nem választható el attól a Microsoft-fióktól, amelyhez kapcsolódik. Bármikor megvásárolhat egy Microsoft 365-fiókot a Microsoft Teams-fiókhoz társított fióktól eltérő fiókból, de a törlés gyakran sok járulékos kárral jár.