A Microsoft Teams felmérési eszközeinek használata

A Microsoft Teams mindenféle együttműködési eszközt tartalmaz. Ezek az eszközök nem kizárólag dokumentumok, táblázatok vagy prezentációk köré épülnek. Közvélemény-kutatások és felmérések, valamint kvízek formájában is megjelennek.

A Microsoft Teams felmérési eszközei mind a Microsoft Forms-en keresztül működnek. A Microsoft Forms egy olyan funkciókban gazdag eszköz, amely mindenféle információgyűjtési modult készíthet, amelyek felhasználhatók felmérések lebonyolítására egy csatornán, kvíz futtatására vagy tagok szavazására.

Microsoft Teams felmérési eszközök

Ahhoz, hogy kérdőívet tudjon készíteni a Microsoft Teamsben, tudnia kell, hogy milyen kérdéseket fog feltenni, és milyen válaszokat szeretne, azaz a válaszadónak több választ kell-e kiválasztania, vagy csak egyet.

  Riasztások elnevezése a telefonon és az asztalon

Hozzon létre egy Microsoft Teams felmérést

Mielőtt felmérést hozna létre a Microsoft Teamsben, győződjön meg arról, hogy készen van a kérdés és a kiválasztható válaszok. Nem tud visszamenni és több választ adni.

Nyissa meg a Microsoft Teams programot.
Nyissa meg azt a csapatot és csatornát, amelyben le szeretné futtatni a felmérést.
Kattintson az Új beszélgetés gombra.
Kattintson a további beállítások gombra, és válassza az Űrlapok lehetőséget a túlcsordulás menüből. Ha az Űrlapok nem szerepelnek a listában, a keresősáv segítségével keresse meg és jelölje ki.
Hozzon létre egy kérdést, és adja meg a lehetőségeket. Ha azt szeretné, hogy a felhasználók egynél több lehetőséget választhassanak, kapcsolja be a „Több válasz” kapcsolót.
Kattintson a Küldés gombra, és a kérdés elküldésre kerül.
További kérdések esetén ismételje meg.

  Hogyan nézhet Netflixet 1080p-ben Chrome-ban és Firefoxban

Megjegyzés: Ha több válasz is engedélyezve van, a felhasználó által választható opciók egy „jelölőnégyzet” mellett jelennek meg, míg a több válasz opció letiltása esetén rádiógombokkal jelzik, hogy csak egy választható ki.

A Microsoft Teams felmérés eredményeinek megválaszolása és elemzése

Amikor feltesz egy felmérési kérdést a Microsoft Teamsnek, az eredménypanel közvetlenül alatta jelenik meg. Ahogy egyre több válaszadó küldi el válaszait, ez az eredménypanel frissül, hogy tükrözze az eredményeket.

Egy pillantással meg tudja mondani, hogy hány felhasználó választott ki egy adott választ, melyik választ választotta a legtöbb tag, melyik választ választotta a legkevesebb, stb.

Következtetés

A Microsoft Forms egy hatékony eszköz. A kérdőív vagy a Microsoft Teams Forms segítségével készített szavazások meglehetősen egyszerűek, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerre csak egy kérdést tegyenek fel ahelyett, hogy többkérdéses kérdőívet hoznának létre és küldenének el. Ha ennél sokkal bonyolultabb felmérést szeretne készíteni, akkor is használja az Űrlapokat. Hozzon létre egy űrlapot a Microsoft Forms-ban, és egy hivatkozáson keresztül bárkivel megoszthatja azt. A hivatkozás megosztható a Microsoft Teamsben, és megosztható más kommunikációs csatornákon is. Közvetlenül az Űrlapokban készített felmérés lehetővé teszi a kérdések szerkesztését, és a válaszok jobb elemzését.

  A hivatalos RAR archiváló alkalmazás már elérhető Androidra