A Microsoft Teams avatar módosítása

A Microsoft Teams lehetővé teszi, hogy a felhasználók több különböző csoportba kerüljenek. Egy vállalat dönthet úgy, hogy több csapatot hoz létre alkalmazottai számára. Szükség esetén hozzáadhat vagy eltávolíthat tagokat a csapatból, és áthelyezheti a csapattagokat közöttük.

Microsoft Teams avatar

A Microsoft Teamsben lévő csapatokat a neve különbözteti meg, de a csapatok neve azonos lehet, különösen, ha különböző tartományokon hozták létre őket. Egy felhasználó tetszőleges számú csapat tagja lehet, tetszőleges tartományban, és előfordulhat, hogy egy név önmagában nem elég ahhoz, hogy mindegyiket megkülönböztethesse.

A Microsoft Teams avatar módosítása

Beállíthatja, hogy egy Microsoft Teams csapat saját megjelenítési képpel rendelkezzen. Ez eltér az egyes tagokhoz beállított megjelenítési képtől. Az egyetlen bökkenő az, hogy csak a csapatadminisztrátorok vagy tulajdonosok módosíthatják a Microsoft Teams-csapat avatarját.

Nyissa meg a Microsoft Teams programot.
Jelentkezzen be az adminisztrátori vagy tulajdonosi fiókkal.
Lépjen a Csapatok lapra.
Kattintson a csapat melletti További lehetőségek gombra.
A helyi menüből válassza a Csapat kezelése lehetőséget.
Lépjen a Beállítások lapra (ha ez a lap nem látható, akkor nem a megfelelő fiókkal jelentkezett be).

Bontsa ki a csapatképet.
Kattintson a Kép módosítása, majd a Kép feltöltése lehetőségre.
Válasszon ki egy új képet a rendszeréből.
Kattintson a Mentés gombra.

Az új avatár minden csapattag számára frissülni fog a megfelelő klienseken. A változás az asztali számítógépeken, a webalkalmazásokon és a mobilalkalmazásokon is megjelenik.

Microsoft Teams avatar vs profilkép

A Microsoft Teams avatar eltér a felhasználó profilképétől. A profilképet minden felhasználó önállóan állítja be magának. A csapat adminisztrátora vagy tulajdonosa nem befolyásolhatja, hogy a felhasználó mit állítson be profilképként (bár a munkahelynek megfelelőnek kell lennie), és nincs szükség rendszergazdai jogokra a beállításához.

Következtetés

A Microsoft Teams csapat avatarja általában a csoportnév kezdőbetűire van beállítva, hasonlóan azokhoz a felhasználókhoz, akik nem állítottak be saját profilképet. Kisebb csapatok és olyan felhasználók számára, akik csak egy kis számú csapat részét képezik, ezek az alapértelmezett avatarok jól működnek. Ha nagy csapatod van, és jó néhány csapat tagja vagy, a képek jobban segítik a navigációt. Sok esetben a vizuális jelzés jobb, mint a szöveg. Ha több csapatot kezel ugyanahhoz a szervezethez, célszerű mindegyik avatarját a másiktól eltérővé tenni, például a hasonló színek (kék árnyalatai) helyett más színeket (piros és kék) használjon.