A Microsoft mesterséges intelligencia másodpilótája a Microsoft 365 alkalmazásokba és a Win 11 alapértelmezett alkalmazásba

Szia! 🙋 A következő frissítésekkel várjuk Önt ma! 📣

A Microsoft új másodpilótája örökre megváltoztatja az irodai dokumentumokat

Belefáradt abba, hogy órákat tölt a Microsoft-termékeken végzett ismétlődő feladatokkal? A Microsoft 365 most egy új másodpilótával érkezik, amely ír és szerkeszt, elemzi, prezentációkat készít, valamint kezeli a beérkező leveleket és az üzeneteket.

A Copilot egy új AI digitális asszisztens, amelyet a Microsoft Graphs és a ChatGPT 4-es verziójával hoztak létre. A Microsoft 365 Copilot segítségével kommunikálhat Word, Excel, PowerPoint, Outlook és Teams programokkal, amelyek egyszerűsíthetik és felgyorsíthatják a folyamatot.

Az alkalmazás szalagmenüjében a Copilot ikon kiválasztásával aktiválhatja azt. Ekkor megjelenik egy oldalsáv, ahol beírhatja a kívánt műveletet. A Microsoft Office 365 legújabb generációja egyesíti a Microsoft 365-alkalmazásokban lévő adatait a jelentős nyelvi modellek erejével, hogy fokozza a kreativitást, a termelékenységet és a munkahelyi csapatmunkát.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft Copilot gyökeresen megváltoztatja a Microsoft-termékek használatát, átírja a szóbekezdéseket tíz ötlettel a friss tartalomhoz, amelyet böngészhet és szabadon módosíthat. Ehelyett megkérheti a Copilotot, hogy teljes dokumentumokat készítsen Önnek.

A Dynamics 365 Copilot segíti a vállalkozásokat abban, hogy munkatársaikat olyan mesterséges intelligencia-megoldásokkal látják el, amelyeket az értékesítési, szolgáltatási, marketing, üzemeltetési és ellátási lánc szerepköreihez terveztek. Ezeknek az AI-készségeknek köszönhetően mindenki több időt tölthet szakmájának legkifizetődőbb aspektusaival, és kevesebb időt tölthet a fárasztóakkal.

  11 legjobb JavaScript egység tesztelési keretrendszer és eszközök

A generatív mesterséges intelligencia legújabb fejlesztéseinek felhasználásával a Dynamics 365 Copilot munkába állítja a CRM-et és az ERP-t az üzleti felhasználók számára, felgyorsítja az innovációt és javítja az üzleti eredményeket az olyan időigényes folyamatok automatizálásával, mint a kézi adatbevitel, tartalomkészítés és jegyzetelés.

A Microsoft több módon is integrálja a ChatGPT-t az Office-ba, és nem csak egy chatbot felületet kínál. Használatával a felhasználók irányíthatnak olyan Office-programokat, mint az Excel és a PowerPoint, anélkül, hogy elmélyülnének a képességeikben.

Ha a Copilot-ot hozzon létre egy kimutatástáblát, akkor azt az Excel adatsorainak és oszlopainak jobb megértésére használhatja. Készítsen grafikont vagy mindkettőt. Ahelyett, hogy a PowerPoint szolgáltatásai között kutakodna, kérdezze meg a Copilotot a PowerPointban, szeretné-e, hogy az összes cím kék színű legyen a prezentációban. Nem kell használnia az apró képernyő-billentyűzetet; teljes Word-dokumentumot állíthat össze a telefonjáról.

  Privát jegyzetek csatolása Twitter-profilokhoz [Chrome]

Még az Outlook is megkönnyíti az e-mailek létrehozását azáltal, hogy rövid vagy hosszú üzenetvázlatokat kínál hangszínváltoztatási lehetőségekkel. Az Outlook piszkozatokat generál, gyorsan összefoglalja az összes e-mailt, és általában egyszerűbbé teszi a beérkező levelek fontossági sorrendbe állítását.

A Windows 11 megkönnyíti az alapértelmezett alkalmazások módosítását

A Microsoft módosította az alapértelmezett programok beállítását a Windows 11 rendszerben. A Windows 10-hez hasonlóan egy üzenet jelenik meg, amikor először indít egy új böngészőt, és egy webes hivatkozásra kattint. De ez az egyetlen lehetőség a gyors böngészőváltásra. Ha a „Mindig használja ezt az alkalmazást” nincs kiválasztva, mindig az alapértelmezett beállítást használja a rendszer.

Nagyon egyszerű a kívánt böngésző futtatása ebből a promptból, és soha többé nem jelenik meg ez az alapértelmezett beállítás, amikor a webes hivatkozásokra kattint, ha nem kapcsolja be a „mindig használja ezt az alkalmazást” opciót. A Windows 10-hez képest az alapértelmezett beállítások váltása rendkívül bonyolult, ha a kezdeti indításkor meg kell adnia az alapértelmezett böngészőt.

Leküzdeni. A Microsoft hivatalosan kijelentette, hogy „megerősítik régóta fennálló stratégiánkat, amelyek célja, hogy a felhasználók uralják Windows PC-s tapasztalataikat, és arra bátorítsák a fejlesztőket, hogy használják ki nyílt platformunk előnyeit” ennek leküzdésére.

  Hogyan nézheti meg, mennyire elfoglalt most egy üzlet a Google Térkép segítségével

Az ügyfelek mostantól hozzáférhetnek a menühöz, hogy módosítsák alapértelmezett alkalmazásaikat egy új „beállítások mélyhivatkozási URI-jával”, a fejlesztők pedig egy új „általános támogatott megközelítést” alkalmazhatnak, hogy a fogyasztók ezt az alkalmazást válasszák alapértelmezettként. Ennek eredményeként időt kell spórolnia.

Ezenkívül a Microsoft szerint a felhasználóknak több választási lehetőségük lesz a tekintetben, hogy mely alkalmazások legyenek rögzítve az asztalukra, a Start menüre és a tálcára. A Microsoft kijelentette, hogy biztosítani akarja a felhasználói preferenciák tiszteletben tartását, és intézkedéseket tesz a jogosulatlan változtatások megakadályozására. Amint a fejlesztők alkalmazkodnak a dolgok új módjához, a vállalkozás azt állítja, hogy ezt még ebben az évben folytatni fogja.

A Microsoft magasra teszi a mércét azzal, hogy magáévá teszi ezeket a képességeket, amint megjelennek az Edge-ben. Mindkét funkció a következő hónapokban fog megjelenni, kezdve a Windows Insider Dev Channel-lel. Nem ismert, hogy mikor jelenik meg nyilvánosan, de valószínűleg később.

További frissítésekért tekintse meg Legújabb technológia kategóriánkat.