A mesterséges intelligencia által készített zene azonosítása: 3 eszköz

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

 • Az AI zene több évtized alatt fejlődött, és olyan eszközökkel, mint az ingyenes zenei mesterséges intelligencia generátorok teszik elérhetővé.
 • Nehéz azonosítani az AI által készített zenét alkalmazások nélkül, de az olyan következetlenségek, mint a robothangok, jelezhetik a mesterséges intelligencia részvételét.
 • Az olyan eszközök, mint az AI Voice Detector, a PlayHT és a TimeStretch hatékony módszereket kínálnak a mesterséges intelligencia által generált zene detektálására, változó díjakért vagy ingyenesen.

Talán hallottad már a „Heart on My Sleeve” című AI-dalt, amely Drake és The Weeknd hangjait generálta. És ezt szem előtt tartva azon is felmerülhet a kérdés, hogyan azonosíthatja be az AI által generált zenét. Íme néhány eszköz, amelyek segíthetnek.

Hogyan fejlődött az AI zene?

A mesterséges intelligencia évtizedek óta létezik, és a zenében való felhasználását tulajdonképpen a 20. századig nyomon követhetjük. Az utóbbi években, és amint arról beszámolt a BBCláthattuk, hogy az Iamus – a spanyolországi Málagai Egyetemen kifejlesztett számítógép – minimális erőfeszítéssel képes klasszikus számokat generálni.

  Biztonsági automatizálás 5 perc alatt vagy kevesebben

Míg a zenei mesterséges intelligencia gyakran kevésbé volt hozzáférhető a tömegek számára, ez már nem így van. Manapság több alkalmazással – köztük számos ingyenes zenei mesterséges intelligencia generátorral – rövid időn belül elkészítheti saját zeneszámait. Ahogy a gépek egyre okosabbak lettek, a felhasználók több hangstílust is belefoglalhattak a dalokba.

Van-e mód arra, hogy az AI által készített zenét alkalmazások nélkül észleljem?

Technológiai segítség nélkül nagyon nehéz felismerni az AI által generált zenét. Mindazonáltal kipróbálhat néhány dolgot annak megállapítására, hogy valaki énekli-e a számot vagy sem. Például megpróbálhatja megváltoztatni a pálya sebességét; a mesterséges intelligencia által generált dalok hangjai néha következetlenek, amikor felgyorsítjuk vagy lelassítjuk a hallgatott tartalmat.

A mesterséges intelligencia által generált zenének még normál sebesség mellett is vannak hangjai és sebességei egységesek. Például a hangok robotszerűen szólhatnak, vagy véletlenszerűen megtörhetnek ott, ahol egy normális ember nem tenné. Érdemes azonban megjegyezni, hogy bár ez a mesterséges intelligencia által generált zene jele lehet, szerkesztési hibákból is eredhet.

Napjainkban a zenei streaming szolgáltatások is használnak eszközöket a mesterséges intelligencia által készített zene azonosítására. Például, Deezer 2023 júniusában bejelentette, hogy olyan nyomkövetési funkciókon dolgozik, amelyek segíthetnek ebben a tekintetben. Tehát, ha azt gyanítja, hogy mások az Ön hangját vagy zenéjét másolják mesterséges intelligencia segítségével, gyakran nem kell sokat tennie (de akkor is jelentenie kell egy dalt, ha azt gyanítja, hogy ez történik veled).

Ha hatékonyabban szeretné azonosítani az AI által készített zenét, használhatja a számos eszköz egyikét. Néhányat kifejezetten az AI által generált zene felfedezésére terveztek, míg mások többféle hangot is segítenek azonosítani.

  A ciklusösszetevők használata a Microsoft Teamsben az együttműködés megkönnyítésére

Az alábbiakban a kedvenc mesterséges intelligencia-zenéink és hangazonosítóink listája található.

1. Az AI Voice Detector segítségével azonosítsa a hamis hangokat és a mesterséges intelligencia által generált zenét

Az AI Voice Detector az egyik leghatékonyabb eszköz a piacon a mesterséges intelligencia által generált hangok azonosítására, és ideális választás, ha gyorsan szeretné kideríteni, hogy egy dalt mesterséges intelligencia segítségével hoztak-e létre vagy sem. Közvetlenül a AI hangérzékelő webhelyen, de lehetőség van böngészőbővítmény letöltésére is, ha gyorsabban és gyakrabban kell hozzáférnie az eszközhöz.

Ha az AI Voice Detectort szeretné használni, előfizetési díjat kell fizetnie. A havi előfizetések ára 24,99 USD/hó. Ha inkább évente szeretne fizetni, akkor ehelyett évi 200 USD-t kell fizetnie. Amikor regisztrál, több formátumban is feltölthet fájlokat, és számos egyéb előnyben részesülhet.

Az AI hangérzékelő használata:

 • Regisztráljon egy fiókot.
 • Nyissa meg az AI Voice Detector kezdőlapját. Keresse meg a vizsgálni kívánt hangfájlt.
 • Válassza a Hang észlelése lehetőséget, és várja meg, amíg az AI Voice Detector megállapítja, hogy a sáv mesterséges intelligencia által generált-e vagy sem.
 • Ha mesterséges intelligencia által generált zenét szeretne találni, nézze meg ezeket a legnépszerűbb helyeket, ahol MI által készített zenét találhat.

  2. Használja a PlayHT-t annak megállapítására, hogy egy dalt egy személy készített-e

  PlayHT elsősorban arra specializálódott, hogy segítse a felhasználókat mesterséges intelligencia-tartalom létrehozásában, de van egy praktikus eszköze is, amely segít meghatározni, hogy a hangfelvétel valódi-e vagy sem. A PlayHT AI hangfelismerési funkciójával MP3, WAV vagy FLAC formátumú fájlokat vizsgálhat meg. Ehhez egyszerűen nyissa meg a webhelyet, és húzza át az audiofájlt. Alternatív megoldásként válassza a Fájl feltöltése lehetőséget.

    Hogyan lehet kikapcsolni a csökkentett módot Androidon

  Ingyenesen használhatja a PlayHT észlelőeszközét. A fájlok letöltése általában nem tart túl sokáig, és látni fogja, hogy a zeneszámot mesterséges intelligencia hozta-e létre vagy sem, miután a PlayHT átvizsgálta a tartalmat.

  Ha meg szeretné tudni, hogy a képeket mesterséges intelligencia generálta-e vagy sem, külön eszközkészletet kell használnia. Érdemes lehet megnézni ezt az útmutatót az AI által generált képek azonosításához.

  3. Ellenőrizze, hogy vannak-e ellentmondások a TimeStretch segítségével

  Mivel nincs sok nyilvánosan elérhető eszköz a mesterséges intelligencia által generált zene észlelésére, előfordulhat, hogy egy kicsit túl kell gondolnia a kereteken kívül. Mivel néha a dal sebességének módosításával ellenőrizheti, hogy a zenét mesterséges intelligencia generálta-e, TimeStretch potenciális útvonalat kínál annak kiderítésére, hogy egy pályát egy személy készítette-e vagy sem.

  A TimeStretch használatakor egyszerűen módosíthatja a sebességet a bal alsó sarokban található tárcsával. Ezenkívül lehetősége van a dal hangmagasságának és dallamának beállítására. Ismét csak annyit kell tennie, hogy ezeket a tárcsákat balra vagy jobbra mozgassa.

  A TimeStretch használata teljesen ingyenes. A következőképpen kell használni az eszközt:

 • A webhely megnyitása után húzza át a számot a TimeStretchbe.
 • Állítsa be a sebességcsúszkát, és minden mást, amit szükségesnek érez.
 • Nyomja meg a Lejátszás gombot a szám meghallgatásához. Ezután meghatározhatja, hogy a dalt mesterséges intelligencia fejlesztette-e vagy sem.
 • Figyelembe véve, hogy a mesterséges intelligencia még nagyon új, nem meglepő, hogy olyan nehéz megállapítani, hogy egy dalt a technológia segítségével fejlesztettek-e ki. Szinte biztosan sokkal könnyebb lesz az elkövetkező években; amellett, hogy több eszköz válik elérhetővé, a zenei streaming platformok is fejlettebbek lesznek ezen dalok követésében. Ezek a lehetőségek azonban jó kiindulópontot jelentenek.