A megjegyzések letiltása a WordPressben a tiszta és professzionális megjelenés érdekében

A WordPress vezető szerepet tölt be a piacon, ha olyan tartalomkezelő rendszerről van szó, amely páratlan rugalmasságot kínál. Világszerte webhelyek milliói függenek ettől a platformtól, mivel olyan funkciókat kínál, amelyekkel személyre szabhatja a kívánt módon.

A megjegyzéskezelés lehetősége a WordPress egyik alapvető funkciója, amely ösztönzi a felhasználói interakciót. Ezenkívül a megjegyzés funkció egy közösség hangulatát kelti a webhelyen belül, és vonzóbbá teszi azt.

Néha azonban a megjegyzés funkciót le kell tiltani, hogy a webhely tiszta és professzionális legyen. Valami megalapozott indok van ennek hátterében, például a spam minimalizálása, a cég hírnevének megőrzése, vagy éppen az a tény, hogy a tartalom nem igényel felhasználói elkötelezettséget.

Nem számít az ok, a megjegyzések kezelése a WordPress-webhely karbantartásának döntő része. Ebben a cikkben lépésről lépésre végigvezetem a megjegyzések letiltásának folyamatán a WordPress webhelyen. Ez segít a WordPress-webhely gondozásában a tiszta és professzionális megjelenés megőrzésével. Figyeljünk.

A WordPress-webhely megjegyzés funkciójának letiltása mögött komoly okok állnak. Ez egy kiszámított döntés, amely mind hozzájárul ahhoz az általános célhoz, hogy javítsa webhelye használhatóságát és megjelenését.

Íme néhány fontos szempont, amelyek miatt a webhelytulajdonosok letiltják a megjegyzéseket:

Spam blokkolása

A megjegyzés szakasz vonzó hely a spamküldők számára, hogy irreleváns linkeket és nem megfelelő megjegyzéseket tegyenek közzé. Így a megjegyzések letiltása az egyik hatékony stratégia e nemkívánatos szempontok leküzdésére, és webhelye biztonságos és megbízható megőrzésére a látogatók számára.

Az Outlook karbantartása

A tiszta és hibátlan kilátás elengedhetetlen a vállalatok és az üzleti portfóliók számára. Az esetleges rendetlenség és zavaró tényezők, például a felhasználók által generált megjegyzések eltávolításával a megjegyzések letiltása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fő tartalomra koncentráljanak, ahelyett, hogy azok elvonnák a figyelmüket.

A moderáció minimalizálása

Sok időt vehet igénybe a WordPress-webhely megjegyzéseinek moderálása és kezelése. Előfordulhat, hogy nincs ideje vagy erőforrása a megjegyzések megfelelő szűrésére, ha magányos blogger vagy egy nagy webhely tulajdonosa. Így a megjegyzések kikapcsolásával több időt fordíthat a tartalomalkotásra.

A betöltési sebesség javítása

A megjegyzések néha több erőforrást igényelnek a megjelenítéshez, és lelassíthatják az oldal betöltési sebességét, különösen akkor, ha egy népszerű bejegyzésről van szó, nagyobb forgalommal. Tehát a megjegyzések kikapcsolása jó módszer lehet az oldalak betöltődési sebességének és a látogatóinak kívánt általános felhasználói élmény javítására.

Több csatorna összpontosítása

Elhelyezhet közösségi médiát és egyéb linkeket a bejegyzéseihez, hogy más platformokra irányítsa a látogatókat. Tehát a megjegyzések letiltása és a különböző csatornák linkjei elhelyezése alternatív ötlet lehet arra ösztönözni az ügyfeleket, hogy az Ön webhelye helyett inkább ezeken a platformokon vegyenek részt beszélgetésekben. Emellett átirányíthatja őket webhelye egyéb tartalmaira, hírlevél-előfizetésre vagy szavazásokra és felmérésekre.

Vannak olyan iparágak, mint például a jogi vagy végső szolgáltatások, ahol szabályozási vagy jogi problémák merülhetnek fel a felhasználók által generált tartalmak miatt. Ezért tehet proaktív lépést, és letilthatja a megjegyzéseket, hogy elkerülje ezeket a jogi problémákat.

A webhely típusától és céljaitól függően bármikor letilthatja webhelye megjegyzés szakaszát. Tehát fontolja meg az általam említett tényezőket, majd döntse el, hogy letiltja-e, vagy rendben van-e, ha karbantartja.

Ez a módszer ideális a WordPress webhelyen már közzétett bejegyzésekhez fűzött megjegyzések letiltásához. A következő lépések végrehajtása és a módosítások alkalmazása után eltávolíthatja, illetve letilthatja a megjegyzéseket a webhelyén lévő összes bejegyzésben. Végezzük el az alábbi lépéseket:

 • Jelentkezzen be WordPress webhelyére, és kattintson a Megjegyzések elemre. A rendszer egy olyan oldalra irányítja át, amelyen az összes olyan megjegyzés található, amelyeket a látogatók már közzétettek webhelye tartalmához.
 • Válassza ki tömegesen az összes megjegyzést a táblázat bal felső sarkában, és válassza a legördülő menü Áthelyezés a kukába lehetőséget.
  Hogyan készítsd el saját mesterséges intelligencia chatbotodat a ChatGPT API segítségével: lépésről lépésre

 • Kattintson az Alkalmaz gombra az összes megjegyzés kukába helyezéséhez.
 • Az összes megjegyzést eltávolítottuk a webhely meglévő bejegyzéseiből vagy oldalairól. Ennek ellenére az emberek megjegyzéseket fűzhetnek az Ön webhelyéhez, mert a megjegyzésűrlap továbbra is engedélyezve van.
 • A meglévő bejegyzéseknél a megjegyzés lehetőség letiltásához lépjen a Bejegyzések > Minden bejegyzés menüpontra.
 • Mostantól megtekintheti az összes meglévő vagy közzétett bejegyzést a WordPress webhelyén. Tömegesen válassza ki a bal felső sarokban található mezőt, mint korábban, majd válassza a Szerkesztés lehetőséget a legördülő menüből.

 • Most ezen az oldalon módosíthat néhány bejegyzésbeállítást. Keresse meg a Megjegyzések elemet, és a legördülő menüből válassza a Ne engedélyezze lehetőséget.

 • Végül kattintson a Frissítés lehetőségre az összes meglévő bejegyzés megjegyzéseinek letiltásához.

De mi a helyzet a különböző oldalakon található megjegyzésekkel? Folytassuk az olvasást, hogy többet megtudjunk erről.

Meg kell említenem, hogy a WordPress alapértelmezés szerint minden újonnan létrehozott oldalnál letiltja a megjegyzés szekciót. Ha azonban a megjegyzés szakasz továbbra is engedélyezve van az oldalakon, akkor valószínűleg valamikor módosította a WordPress webhely megjegyzésbeállításait, vagy a téma engedélyezte.

A beállítások személyre szabásához és az oldalakon megjelenő megjegyzések letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:

 • Miután bejelentkezett a WordPress webhelyére, lépjen az Oldalak> Minden oldal menüpontra
 • Ezután válassza ki tömegesen az összes oldalt, és kattintson a Szerkesztés lehetőségre a legördülő menüben.
 • Most válassza a Ne engedélyezze lehetőséget a Megjegyzés melletti legördülő menüből.

 • Kattintson a frissítés gombra a módosítások végrehajtásához a webhelyen.

Mostantól a megjegyzés szakasz nem lesz elérhető webhelye meglévő oldalain. De összpontosítsunk egy másik megközelítésre, ahol kiválaszthatja, hogy mely napoktól kezdve legyenek letiltva a megjegyzések.

Ez a beállítás sokkal egyszerűbb a korábban említett megközelítésekhez képest. Ezzel a módszerrel azonban nem lehet letiltani a megjegyzéseket az oldalakon. Azonban nézzük meg ezt a módszert az alábbi lépésekkel:

 • Jelentkezzen be WordPress-webhelyére, és kattintson a Beállítások > Vita menüpontra.
 • Fedezze fel a Vitabeállítások területen található lehetőségeket, és keresse meg az Egyéb megjegyzésbeállításokban azokat a lehetőségeket, amelyek a következőnél régebbi bejegyzésekhez írt megjegyzések automatikus bezárása. [Number] napok.

 • Adja meg az értéket 0-ra, ami letiltja a megjegyzéseket az összes bejegyzésnél.
 • Kattintson a Módosítások mentése gombra a módosítások végrehajtásához.

Most megvizsgáljuk, hogyan tilthatod le a megjegyzéseket a jövőbeli bejegyzéseidben. A következő megközelítés segít globálisan letiltani a megjegyzéseket a WordPress-bejegyzésekben.

Az első két módszer lehetővé tette a megjegyzések letiltását a WordPress webhely bejegyzéseihez és oldalaihoz. De ez nem állítja le a megjegyzés funkciót a közelgő vagy újonnan megjelent cikkeknél. Vannak azonban olyan beállítások, amelyeket úgy konfigurálhat, hogy letiltja a webhely-szintű megjegyzéseket a jövőbeli bejegyzéseknél. A következő lépéseket kell követni és alkalmazni ezt a megközelítést:

 • Miután bejelentkezett a WordPress-webhelyére, lépjen a Beállítások > Vita menüpontra.

 • Keresse meg az Alapértelmezett bejegyzésbeállításokat, és keresse meg a Lehetővé teszi, hogy mások megjegyzéseket fűzzenek az új bejegyzésekhez. Törölje a jelölőnégyzet bejelölését a jövőbeli bejegyzésekhez fűzött megjegyzések letiltásához.
 • Ne felejtse el menteni a Beállításokat, hogy alkalmazza a módosításokat webhelyén.

Ezek a beállítások nem teszik lehetővé a látogatóknak, hogy megjegyzéseket tegyenek azokhoz a bejegyzésekhez, amelyeket a jövőben közzétesz. De ha olyan módszert keres, amellyel letilthatja a megjegyzéseket egy adott bejegyzésben, de nem a teljes webhelyen, folytassa az olvasást.

Tiltsa le a megjegyzéseket bizonyos bejegyzésekhez és oldalakhoz a WordPress-en

Ha nem szeretnéd letiltani a megjegyzéseket az összes bejegyzésnél és oldalon, akkor ez a beállítás neked szól. Tehát ezúttal letiltja a megjegyzéseket bizonyos bejegyzésekhez vagy oldalakhoz. Ezúttal nem kell tömegesen kiválasztania a bejegyzéseket; inkább válassza ki azokat a bejegyzéseket, amelyeknél le szeretné tiltani a megjegyzést.

Íme a követendő lépések:

 • Nyissa meg a WordPress adminisztrációs paneljét, és lépjen a Bejegyzések > Minden bejegyzés menüpontra.
 • Keresse meg azokat a bejegyzéseket, amelyeknél le szeretné tiltani a megjegyzéseket, és jelölje be a mellettük lévő jelölőnégyzeteket.
  6 módja annak, hogy ingyenes Walmart-ajándékkártyákat szerezzen

 • A Tömeges műveletek legördülő menüben válassza a Szerkesztés lehetőséget, majd kattintson az Alkalmaz gombra.
 • Erősítse meg, hogy kiválasztotta az adott bejegyzéseket tömeges szerkesztésre.
 • A Megjegyzések legördülő menüben válassza a Ne engedélyezze lehetőséget a megjegyzések letiltásához a kijelölt bejegyzéseknél.

 • Végül kattintson a Frissítés gombra a módosítások mentéséhez.

A bejegyzések szerkesztése közben is letilthatja a megjegyzéseket a bejegyzések vagy oldalak tömeges szerkesztése helyett. Ez az alternatív megközelítés felülírhat minden korábban konfigurált globális beállítást. Tehát nézzük meg ezt a következő megközelítést.

A megjegyzés funkciót letilthatja, miközben tartalmat tesz közzé WordPress blogjában. Ez egyszerűbbé teszi a megjegyzések kezelését azáltal, hogy a beállításokat az egyes bejegyzések belsejébe helyezi. Egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

 • A Gutenberg vagy a Classic szerkesztőben szerkesztett bejegyzések folyamata hasonló lesz. Tehát tegyük fel, hogy új bejegyzést hoz létre a Bejegyzések > Új bejegyzés hozzáadása menüpontban.
 • Most a képernyő jobb oldalán görgessen le egy kicsit a beállítások területen. Keresse meg a Discussion részt, és kattintson a menüre.

 • Most látni fogja a Megjegyzés engedélyezése opciót, amelyet törölnie kell.
 • Kattintson a Közzététel vagy a Frissítés gombra az elvégzett módosítások alkalmazásához.
 • Ha nem látja a Beszélgetés lehetőséget, kattintson a három pontra a képernyő jobb felső sarkában.

 • Ezután kattintson a Beállítások elemre, majd az újonnan megjelenő ablakban kattintson a Panelek elemre, és kapcsolja be a Discussion funkciót.

Eddig a pontig bemutattam az összes kézi módszert a megjegyzés letiltására, amely nem igényel semmilyen kódolást vagy bővítményt. De most áttérek a megjegyzések letiltásának folyamatára egy plugin használatával, mivel így könnyebb lehet a megjegyzéseket kezelni.

Ha van egy nagy webhelye, ahol sok bejegyzést és megjegyzést kell kezelnie, akkor egy bővítmény használata nagyszerű ötlet lehet. Arról beszélek Megjegyzések letiltása beépülő modul ehhez a példányhoz, amely letilthatja vagy engedélyezheti a megjegyzéseket a WordPress-webhely oldalairól, bejegyzéseiről vagy médiájáról. Ez adja a legegyszerűbb módot annak megakadályozására, hogy a spamküldők megjegyzéseket tegyenek közzé webhelyén.

Átveheti az irányítást az egész webhelyre kiterjedő megjegyzésekkel kapcsolatos opciók felett, és tetszés szerint karbantarthatja azokat. Lehetővé teszi a megjegyzések letiltását a kiválasztott bejegyzésekhez, oldalakhoz és médiához. Továbbá, ha több webhelye van, letilthatja a megjegyzéseket az egész hálózaton.

A beépülő modul telepítése után a Beállítások > Megjegyzések letiltása menüpontból érheti el. A bővítménnyel két lehetőséget kap a füleken keresztül. Az első lehetővé teszi a megjegyzések letiltását, a másik pedig lehetővé teszi a megjegyzések törlését a webhelyéről.

A Megjegyzések letiltása beállításainál letilthatja a megjegyzéseket globálisan vagy mindenhol, illetve bizonyos bejegyzéseknél, oldalakon, médiában vagy céloldalakon. Ezenkívül letilthatja a megjegyzéseket a felhasználói szerepkörök szerint.

Az egyes bejegyzések megjegyzésbeállításait azonban nem írhatod felül. Tehát a megjegyzések beállításainak teljes körű szabályozásához, és néhányat a webhelyén tarthat, válassza a bejegyzés típusát vagy a kézi megközelítést.

Amikor a Megjegyzések törlése szakaszról van szó, törölheti a globális megjegyzéseket bizonyos bejegyzésekhez, oldalakhoz, médiához és céloldalakhoz. Ezenkívül törölhet bizonyos típusú megjegyzéseket, különösen a spam megjegyzéseket.

A következő módszer azoknak szól, akik mélyre akarnak merülni a megjegyzések kódok segítségével történő eltávolításában.

A következő műveletek végrehajtásával teljesen deaktiválhatja a megjegyzéseket a WordPress webhelyén. Fontos megjegyezni, hogy ezt az eljárást csak azok használhatják, akik jártasak a WordPress témák módosításában.

Ráadásul azok számára, akik követték az összes biztonsági fázist, például biztonsági másolatot készítettek webhelyükről vagy gyermektémát alkalmaztak, a következő lépések követik a kódok használatát a megjegyzések letiltásához:

 • Először nyissa meg a fő irányítópultot, és nyissa meg a Megjelenés > Témafájl szerkesztőt.
 • Fedezze fel a Témaszerkesztő jobb oldalát, keresse meg a page.php fájlt, és kattintson rá.
 • A „page.php” fájlban keresse meg a következő kódsort:
<?php comments_template( '', true ); ?>
 • Most cserélje ki a következő kódsorra:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template( '', true ); ?>
<!-- End Comment -->

 • A módosítás elvégzése után feltétlenül mentse el a Fájl frissítése gombra kattintva.
 • Most folytassa a hozzászólások letiltásával a single.php fájl módosításával.
 • Térjen vissza a témafájl-szerkesztőhöz a WordPress adminisztrációs paneljén.
 • Ezúttal kattintson a single.php fájlra.
 • A single.php fájlban keresse meg a következő kódsort:
<?php comments_template(); ?>
 • Egyszerűen cserélje ki a következő kódokkal:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template(); ?>
<!-- End Comment -->
 • Még egyszer mentse el a változtatásokat a Fájl frissítése opció kiválasztásával.
  Hogyan állítsunk be Apache webszervert a Webmin segítségével az Ubuntu szerveren

Ezen a ponton a webhely oldalain és bejegyzéseihez fűzött megjegyzések sikeresen deaktiválásra kerültek. Mielőtt bármilyen módosítást végezne a téma kódján, ne feledje el körültekintően eljárni, és győződjön meg arról, hogy van biztonsági másolata a webhelyről.

A megjegyzések letiltása az egyik stratégia, de vannak olyan esetek, amikor a megjegyzések megfelelő kezelése előnyös lehet.

Tehát itt van néhány módszer a megjegyzések kezelésére:

A megjegyzések moderálása: Fontolja meg a megjegyzések moderálásának engedélyezését a megjegyzések teljes blokkolása helyett. Ez a módszer továbbra is engedélyezi a megjegyzések megjelenését a webhelyén, de azok nem jelennek meg azonnal. Inkább az Ön vagy egy moderátor jóváhagyására lesznek fenntartva.

Hozzászólási irányelvek létrehozása: A megjegyzésekre vonatkozó szabályzatában egyértelműen határozza meg, hogy mi illik és mi nem megfelelő a webhelyén, és gondoskodjon arról, hogy a felhasználók könnyen követhessék. Ez kellemes és vidám kommentelési környezetet teremt azáltal, hogy segíti a felhasználókat az irányelvek és elvárások megértésében.

Megjegyzések szűrése: A spam és a kellemetlen megjegyzések szűrése és eltávolítása automatikus megjegyzésszűrők alkalmazásával. Ehhez a harmadik féltől származó levélszemét-szűrő beépülő modulok, mint pl Akismet használható, bár a WordPress rendelkezik alapértelmezett spamszűrési lehetőséggel.

A hozzászólók értesítése: A jogos megjegyzések azonnali jóváhagyása érdekében rendszeresen ellenőrizze és figyelje a megjegyzéseket. Ezenkívül válaszoljon a megjegyzésekre, hogy elősegítse a közösségi érzést, és ösztönözze a további vitát.

Gyakran ellenőrizze a megjegyzéseket: Gyakrabban tekintse át és figyelje meg a megjegyzéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az érvényes megjegyzéseket azonnal elfogadja. Ezenkívül válaszoljon a megjegyzésekre, hogy elősegítse a közösség érzését és több beszélgetést.

Kommunikáció a felhasználókkal: A közönség megjegyzéseire való reagálás azt mutatja, hogy értékeli a visszajelzéseiket, miközben további beszélgetéseket is elősegít. Ennek eredményeként a felhasználói lojalitás javulása és a közösségi érzés kialakulhat.

Megjegyzésszálak használata: A WordPress szálba fűzött megjegyzéseket tartalmaz, ami megkönnyíti a szervezettebb megbeszéléseket. Így a felhasználók követhetik a beszélgetéseket, és ennek eredményeként válaszolhatnak bizonyos pontokra.

Személyes üzenetküldés: Fontolja meg a privát üzenetküldési lehetőségek hozzáadását, ha nagy és elkötelezett felhasználói bázissal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül kapcsolódjon és társalogjon, miközben szabályozza a nyilvános megjegyzéseket.

Felhasználói elkötelezettség fenntartása, miközben a megjegyzések le vannak tiltva

A megjegyzés letiltása után továbbra is fenntarthatja a felhasználói elköteleződést megfelelő taktikával.

Íme néhány sikeres stratégia a közönség érdeklődésének fenntartásához:

 • Integrálja a közösségi médiát: Helyezzen el közösségi megosztási gombokat egyéni bejegyzéseibe, hogy ösztönözze a felhasználói interakciót a különböző közösségi oldalakon.
 • E-mailes hírlevél: Gyűjtsön e-mail címeket a látogatóktól, és küldjön gyakori tartalomfrissítéseket, hogy elkötelezett olvasóközönséget alakítson ki.
 • Felmérések és közvélemény-kutatások: Használja ki a felméréseket és közvélemény-kutatásokat az emberekkel való interakcióhoz és éleslátó információkhoz.
 • Interaktív tartalom: Használjon interaktív elemeket, például ingyenes ajándékokat, versenyeket és vetélkedőket, hogy fenntartsa az emberek érdeklődését.
 • Kiváló minőségű tartalom: A felhasználók érdeklődésének fenntartásához győződjön meg arról, hogy írása értékes, lebilincselő és releváns a legújabb trendekhez.
 • SEO: Növelje a felhasználói interakciót SEO stratégiák használatával, hogy webhelye láthatóbbá váljon a keresőmotorok eredményoldalain.

Ezen stratégiák megvalósításával továbbra is fenntarthatja a felhasználók elköteleződését, és megtarthatja látogatóit WordPress-webhelyére.

Végső gondolatok

Leírtam néhány alapvető és tesztelt módszert a megjegyzések letiltására a WordPress webhelyén. Legyen egyértelmű, hogy az összes megjegyzést vagy az egyes bejegyzéseket szeretné letiltani. Ezután hajtsa végre a lépéseket, és tetszés szerint tiltsa le a megjegyzéseket.

A megjegyzés-moderálási technikákat és a webhely karbantartásának módját is elvégezheti a megjegyzés funkció letiltása után. Remélhetőleg az útmutató lehetővé teszi a WordPress webhely zökkenőmentes kezelését, megjegyzésekkel vagy anélkül. Zökkenőmentes WordPress utazást!

Ezután elolvashatja, hogyan módosíthatja a kiemelt képméretet a WordPressben.