A Manuskript segítségével rendszerezheti írási projektjeit Linuxon

Szüksége van egy jó íróeszközre Linux PC-jéhez? Nézd meg a Manuskriptet. Rendelkezik néhány igazán fantasztikus funkcióval, amelyeket minden író imádni fog, mint például a körvonalazó eszköz, a zavaró mód, a beépített segédeszköz és még sok más.

Ebben az útmutatóban áttekintjük a Manuskript telepítését Linuxra. Azt is áttekintjük, hogyan használhatja írási projektjei megszervezéséhez. A kezdéshez győződjön meg arról, hogy Ubuntut, Debiant, Fedorát, Arch Linuxot vagy OpenSUSE-t használ.

A Manuskript telepítése Linuxra

A Manuskript kiválóan alkalmas a jegyzetek kezelésére Linuxon. Sajnos azonban a program nincs előre telepítve egyetlen Linux operációs rendszerre sem. Tehát, ha használni szeretné, először telepítenie kell.

Szerencsére a Manuskript alkalmazás Linux operációs rendszerek széles skáláját támogatja. Ahhoz azonban, hogy működjön a számítógépén, meg kell nyitnia egy terminálablakot.

Megnyithat egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció lenyomásával. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében. Amikor a terminálablak megnyílik, és készen áll a használatra, kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek az Ön által használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

A Manuskript egy letölthető DEB csomag segítségével működik Ubuntun. A csomag használatához használja a következő wget download parancsot egy terminálablakban.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

Miután letöltötte a DEB csomagot a számítógépére, kezdődhet a telepítés. Az alábbi apt install paranccsal telepítse a Manuskript legújabb kiadását az Ubuntun.

sudo apt install ./manuskript-0.12.0-1.deb

Debian

Ha használni szeretné a Manuskript alkalmazást a Debian PC-jén, akkor le kell töltenie az alkalmazás legújabb DEB-csomagját, és manuálisan be kell állítania. A legújabb Manuskript DEB csomag megismeréséhez használja a wget download parancsot.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.deb

A DEB-csomag letöltése után kezdődhet a telepítés. Az alábbi dpkg paranccsal állítsa be a legújabb Manuskriptet a Debianon.

sudo dpkg -i manuskript-0.12.0-1.deb

Az alkalmazás telepítését követően ki kell javítania a telepítési folyamat során esetlegesen fellépő függőségi problémákat. Ehhez használja az alábbi apt-get install -f parancsot.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linuxon a Manuskript alkalmazás minden felhasználó számára könnyen elérhető a „Community” szoftvertáron keresztül. Ahhoz, hogy működjön a rendszeren, használja a következő pacman parancsot.

sudo pacman -S manuskript

Fedora

Ha Fedora Linuxot használ, telepítenie kell a legújabb Manuskript alkalmazást egy letölthető RPM-csomagon keresztül. Szerencsére a Fedora csomagkezelője letölthet és telepíthet csomagokat az interneten keresztül.

  Apple AirPods frissítése

Az alkalmazás működéséhez használja a következő dnf install parancsot.

sudo dnf install https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

OpenSUSE

Az OpenSUSE Linuxot használók telepíthetik a legújabb Manuskript alkalmazást a Fedora RPM csomagon keresztül. A kezdéshez használja a wget download parancsot az RPM-csomag letöltéséhez a számítógépére.

wget https://github.com/olivierkes/manuskript/releases/download/0.12.0/manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

Az RPM-csomag letöltése után használja a zipper install parancsot a Manuskript működéséhez.

sudo zypper install manuskript-0.12.0-1.noarch.rpm

A Manuskript segítségével rendszerezheti írási projektjeit Linuxon

A jegyzetek Manuskript segítségével történő kezeléséhez kezdje az alkalmazás elindításával. Az alkalmazást úgy indíthatja el, hogy rákeres az alkalmazásmenüben. Miután a Manuskript megnyílt és használatra kész, kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Amikor az alkalmazás megnyílik, megjelenik a kezdőoldal. Az induló oldalon láthatja az írási kategóriákat, amelyek közül választhat. Nézze meg a „Fiction” és a „Non-fiction” részben az elkészíteni kívánt írást.

  Hogyan készítsünk képernyőképeket a helyreállítás és az AROMA során Androidon

2. lépés: Miután kiválasztotta a Manuskript írási stílusát, keresse meg a „Következő alkalommal, automatikusan megnyitja az utolsó projektet”. Ezzel az opcióval könnyebben folytathatja onnan, ahol abbahagyta.

3. lépés: Keresse meg a „Létrehozás” gombot, és válassza ki az új írás létrehozásához. Ezután használja a felugró ablakot az új írófájl mentéséhez. Ügyeljen arra, hogy emlékezetes fájlnévvel mentse el.

4. lépés: Keresse meg az „Általános” részt a Manuskriptben, és válassza ki az egérrel. Miután kiválasztotta, több szövegmezőt fog látni. Ezek a mezők: „Cím”, „Felirat”, „Sorozat”, „Kötet”, „Műfaj”, „Licenc”, „Név” és „E-mail”.

Töltsd ki az írásodhoz tartozó szövegdobozokat szervezési célból.

5. lépés: Az összes szövegmező beállítása után keresse meg az „Összefoglaló” részt, és kattintson rá az egérrel. Ebben a részben töltse ki írásának összefoglalóját.

  A nyomon követési opció használata az Outlookban

6. lépés: Kattintson a „Karakter” szakaszra. Ezután töltse ki a karakter részt, ha az írásban szereplők szerepelnek. Ha kutatómunkát vagy csak néhány jegyzetet készít, hagyja ki ezt a lépést.

7. lépés: Keresse meg a „Teletek” részt, és válassza ki. Ebben a részben töltse ki az írásbeli cselekményeket. Ismételten, ha egy kutatási dolgozatot vagy más típusú írást készít, amely nem igényel cselekményeket, hagyja ki ezt a lépést.

8. lépés: Keresse meg a „Világ” részt, és kattintson rá az egérrel. Ezután töltse ki történetének világát. Hagyja ki ezt a lépést, ha nincs hozzáfűznivalója a történetéhez, mivel ez egy kutatási cikk, jegyzetek stb.

9. lépés: Válassza ki az „Outline” opciót az oldalsávon. Ezután töltse ki az írási vázlatot. A vázlat segít megszervezni, hogyan tervezi megírni történetét. Ha befejezte a vázlat kitöltését, folytassa a következő lépéssel.

10. lépés: Keresse meg a „Szerkesztő” részt, és kattintson rá az egérrel. Ebben a részben megírhatja történetét, dolgozatát, novelláját, novelláját stb. Ha végzett, mentse a „Fájl” menüre kattintva, majd válassza a „Mentés” lehetőséget.

Ha minden lépést végrehajtott, az írási projektje sokkal szervezettebb lesz. Élvezd! Boldog írást!