A ManageEngine OpManager egyszerűvé és hatékonysá teszi a megfigyelést

A ManageEngine OpManagerhez hasonló hálózati megfigyelési megoldások használata elengedhetetlen a modern internetfelhasználók számára, akik folyamatosan az interneten vannak üzleti tevékenységeik és egyéb tevékenységeik futtatásához.

Ennek oka az, hogy a világot olyan webbiztonsági problémák sújtják, mint az adatszivárgás, a feltörések, a zsarolóprogramok, a vírusok stb. Ezenkívül a felhasználóknak leállásokkal, késleltetésekkel, hálózati leállásokkal, túlterhelésekkel és teljesítményproblémákkal kell szembenézniük.

Mindezek veszélyesek az Ön szervezetére, és adat-, pénzügyi és hírnévveszteséget okozhatnak.

Ezért kulcsfontosságú, hogy egy dedikált szoftvermegoldás, például az OpManager segítségével folyamatosan végezzük a szerver- és hálózatfelügyeletet.

A kiszolgáló és a hálózatot teljesítő szoftver segíthet minden tevékenység megfigyelésében a hálózatokban, a szerverekben és a különböző típusú rendszerekben. Felismerheti a probléma kiváltó okát, és azonnal figyelmezteti Önt, így azonnal megteheti a megoldását.

Beszéljünk az OpManagerről, és megtudjuk, hogyan segíthet Önnek.

Mi az a ManageEngine OpManager?

ManageEngine OpManager egy robusztus hálózati megfigyelő eszköz, amelyet a vállalkozások és a szakemberek használhatnak útválasztóik, tűzfalaik, forgalmuk, kapcsolóik, IP-címeik, konfigurációik, alkalmazásaik, virtuális gépeik, szervereik, vezeték nélküli LAN-vezérlőik, terheléselosztóik, tárolóeszközeik és nyomtatóik teljesítményének és hibáinak megfigyelésére.

Ezzel az átfogó, teljes körű megfigyelőszoftverrel mélyebb rálátást nyerhet ezekre az eszközökre, így észlelheti és kijavíthatja a problémákat, valamint javíthatja a teljesítményüket. Ez egy megfizethető és könnyen használható hálózatfelügyeleti megoldás, amellyel a különböző formájú és méretű vállalkozások éberek maradhatnak és a szervizelhetőséget fenntarthatják.

ManageEngine Az OpManager immár több mint 15 éve nyújt szerver- és hálózatfelügyeletet, és egy megbízható megoldás az iparágban.

A ManageEngine OpManager főbb jellemzői

Az OpManager néhány fő funkciója:

#1. Hálózatfigyelés

A hálózatok olyanok, mint egy vállalkozás gerince, legyen az egy vállalkozás vagy kisvállalkozás. A hálózati kimaradás ronthatja a termelékenységet és károkat okozhat.

Az OpManagerhez hasonló hálózati megfigyelési megoldások segítségével gyorsan megelõzheti a hálózati kimaradásokat, és proaktív módon kezelheti a problémákat. Az OpManager figyeli az összes hálózati szolgáltatás teljesítményét, így gyorsabban észlelheti a teljesítményproblémákat, és visszaállíthatja a teljesítményt.

Azáltal, hogy valós időben mélyreható betekintést nyerhet IP-alapú eszköze állapotába, teljesítményébe és elérhetőségébe. Figyelemmel kísérheti a forgalom áramlását, az útválasztókat, a kapcsolókat és a sávszélesség kihasználtságát is. Ez segít a teljesítmény javításában és a torlódásoktól mentes szervezeti hálózat fenntartásában, hogy működése folyamatosan működjön.

 • Az OpManager folyamatosan figyeli a hálózati üzemidőt és leállást, és a beállított időközönként ping-elni tudja a felügyelt eszközöket. Ha csomagvesztést vagy leállást észlel, gyorsan értesíti Önt.
 • Felügyelheti az SSH-t, a VMware natív API-t, a Telnetet, a WMI-t és az SNMP-t használó eszközöket olyan mutatók tekintetében, mint a sebesség, az erőforrás-kihasználás, a processzoridő, a tétlenségi idő stb. Segít a memória és a CPU szűk keresztmetszetek elhárításában.
 • Figyelemmel kísérheti az eszközök forgalmi mintáit olyan betekintések érdekében, mint az interfész forgalom és az utoljára lekérdezett forgalom értéke, és időszak szerint szűrheti a hálózati forgalmat. Az OpManager NetFlow modulja mélyebb hálózati láthatóságot biztosít az sFlow támogatásával. NetFlow, IPFIX, jFlow stb.
 • Az OpManager figyelemmel kísérheti a csomagok elvesztését és a hibákat, és csökkentheti azok valószínűségét.
 • A Cisco IP-SLA-ját használja a WAN figyeléséhez, az OpManager WAN Round Trip Time Monitor pedig információkat közöl a WAN kapcsolat késleltetéséről, az oda-vissza út idejéről, a sávszélesség kihasználtságáról és a teljesítmény egyéb szempontjairól a WAN teljesítményének észlelése és javítása érdekében.
  Az AirPods vagy az AirPods Pro vízálló?

#2. Fizikai és virtuális szerver megfigyelés

Hagyja, hogy az OpManager figyelje fizikai és virtuális szervereit, hogy biztosítsa, hogy a nap 24 órájában maximális teljesítménnyel működjenek. Képes figyelni a VMware, Hyper-V, Xen, Nutanix HCI és Citrix szervereket.

Az OpManager WMI- és SNMP-protokollokon keresztül folyamatosan figyelheti a szerver összetevőit, például a memória-felhasználást, a CPU-használatot, a lemezhasználatot, az I/O-t, a hálózatot, a folyamatokat, az URL-eket, a szkripteket, az eseménynaplókat stb.

 • Képes figyelni a Windows-szolgáltatásokat, például az FTP-t, az Alertert, a Net Logon, a Print Spooler-t, az IAS-t, a DHCP-kiszolgálót stb. Ha bármelyik meghibásodik, beállíthatja az OpManager-t a szolgáltatások és a kiszolgáló automatikus újraindítására.
 • Az OpManager felderítheti a kiszolgálókon futó minden folyamatot olyan részleteivel, mint a folyamatnév, a folyamatazonosító, a folyamatargumentum és a folyamat elérési útja.
 • Felismerheti a fiókzárolás, rossz jelszavak, naplók manipulálása, sikertelen bejelentkezési kísérletek stb. miatti bejelentkezési hibákat.
 • Az eszköz segítségével nyomon követheti az URL-eket, és szöveget kereshet a weboldalon. Segít észrevenni a hiányzó szöveget, és figyelmeztetést kap, ha webhelyét feltörték.

#3. Vezeték nélküli hálózat figyelése

Szerezzen átfogó vezeték nélküli hálózati statisztikákat a hozzáférési pontokról, kapcsolókról, útválasztókról, Wi-Fi-rendszerekről és egyebekről. Az OpManager a vezeték nélküli hálózati forgalom és a Wi-Fi erősségének nyomon követésében is segít, és részletes betekintést nyújt a vezeték nélküli hálózat állapotába és elérhetőségébe.

 • Az OpManager automatizálhatja a rendszeres karbantartási és felügyeleti feladatokat, csökkentve ezzel a manuális erőfeszítést és időt.
 • Hatékony hálózati megjelenítési eszközei lehetővé teszik a vezeték nélküli hálózat topológiájának megértését és hatékony kezelését.
 • Nyomon követheti a hálózathasználattal kapcsolatos kritikus mérőszámokat, beleértve az átvitt bájtokat, a CPU-t, a memóriát, a lemezhasználatot, a felhasználók számát, a hozzáférési pontokat stb.

#4. WAN felügyelet

Az OpManager a Cisco IPSLA technológiáját használja, amely lehetővé teszi a WAN-kapcsolatok elérhetőségének, forgalmi részleteinek és RTT-nek a figyelését és megjelenítését. A részletes jelentések és irányítópultok megtekintésével segíthet a WAN-hivatkozások teljesítményével és leállásával kapcsolatos problémák elhárításában is.

Ennek eredményeként versenytársai előtt maradhat, biztosítva, hogy a kritikus fontosságú alkalmazásai mindig elérhetőek legyenek, és megfeleljenek az SLA-knak.

 • Az OpManager az SNMP-t használja a hivatkozások teljesítménystatisztikáinak lekérésére úgy, hogy lekérdezést küld a Cisco útválasztóinak.
 • A konfigurációs varázsló az IPSLA-paramétereket is be tudja állítani a WAN állapotának figyelésére.

#5. Cisco ACI megfigyelés

Részletes áttekintést kaphat a teljes Cisco ACI infrastruktúráról a vezérlővel együtt, hogy figyelemmel kísérhesse az olyan szempontokat, mint a bérlők, végpontcsoportok és szövetkapcsolók az OpManager segítségével. Egységes platformot biztosít az adminisztrátorok számára az ACI-környezet hatékonyságának és állapotának nyomon követésére a kapcsolódó összetevőivel együtt.

Az OpManager a Cisco API-hozzáférési hitelesítő adatait használja fel a szervezet SDN-környezetével való interakcióhoz az ACI-eszköz és -összetevők figyeléséhez. Az ACI összefoglaló oldalán megkapja a szükséges adatokat az észlelt ACI modellről és egyéb információkat, például:

 • A vezérlő elérhetőségi idővonala
 • Legutóbbi hibák az ACI-ben
 • APIC összefoglaló táblázat az állapot- és elérhetőségi pontszámról

Ezenkívül az OpManager automatikusan ábrázolja az ACI-környezet topológiatérképét, így megtekintheti az APIC-vezérlőt, a leveleket és a hálózat gerinceit, valamint a köztük lévő kapcsolatokat.

 • A Fabric lapon 3 rétegű architektúra formájában kapja meg az összes szoftverösszetevő és hálózat elrendezését az ACI környezetben. Amikor elindítja a felfedezést, az olyan összetevők, mint a levelek, a tüskék, a szupertüskék, az állapotpontszám, a csomópont-azonosító és a podazonosító automatikusan hozzáadódnak az OpManagerhez.
 • Az OpManager segítségével részletezheti az egyes bérlőket és azok összefoglaló oldalát, amely tartalmazza a csatlakoztatott alkalmazásprofilok, VRF-ek, hídtartományok, végpontcsoportok és bérlői állapotpontszámok adatait.
 • Egy dedikált SDN műszerfal használata személyre szabott widgetekkel, például SDN-leltárral, riasztásokkal stb., gyorsan kínálja a szükséges információkat az ACI környezetről.

#6. Tárolás figyelése

Figyelemmel kísérheti a tárolóeszközöket, például a szalagos könyvtárakat, a tárolótömböket és a Fibre csatorna kapcsolóit az OpManager képességeivel, például kapacitáskihasználtság-figyelőkkel és tárhely-növekedési trendgrafikonokkal.

Az OpManager integrált tárolómegfigyelési funkciója szabadságot kínál a teljes hálózati tárolóeszköz egyetlen ablaktáblában történő kezeléséhez. Kifinomult teljesítményfigyelést és jelentéskészítést is kínál, valamint olyan funkciókat, mint a lemezírási/olvasási statisztikák.

 • Konfigurálhatja a küszöbértékeket és hozzárendelheti a riasztások és események súlyosságát
 • Az SNMP, SMI-S, CLI vagy gyártóspecifikus API-k kihasználásával észlelheti és figyelheti a RAID-eket a hálózaton.
 • Az OpManager eszközkezelést kínál, és részleteket ad a logikai és fizikai eszközökről. Ezenkívül megtekintheti a tároló RAID-ek elérhetőségét, állapotát és kihasználtságát, valamint figyelmeztetéseket kaphat szoftver- és hardverproblémákról, érzékelőhibákról és meghajtóhibákról.
  Hogyan lehet visszaállítani a törölt fájlokat Linuxon a tesztlemezzel

#7. Elosztott hálózat figyelése

Az OpManager erős Probe-Central architektúrával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy könnyen méretezhető legyen a vállalat terjeszkedése és növekedése alapján a megbízhatóság befolyásolása nélkül.

A szondát a távoli hálózatfigyelő webhelyeken konfigurálják úgy, hogy a központi szervert úgy tervezték, hogy a szükséges hálózati láthatóságot biztosítsa az összes helyen. Számos távoli szondán keresztül jelenti a teljesítménystatisztikát és a hálózat állapotát. Az OpManager így teszi egyszerűvé az elosztott megfigyelést.

 • Van egy funkciója – az Intelligens frissítés, amely leegyszerűsíti és optimalizálja a vállalati kiadás frissítési folyamatát, így kihasználhatja a legújabb funkciókat és képességeket.
 • Az OpManager központi szerver webklienséből megtekintheti egy adott problémához tartozó eszköz pillanatképek oldalát. Megtekintheti a szondák CPU-ját, felhasznált memóriáját, lemezterületét és elérhetőségét is.
 • Minden helyen egy vizsgáló végez skálázási feladatokat, például leképezést, hibafigyelést, felderítést és interakciót a központi szerverrel.
 • A Central és a Probe statisztikái segítségével megszüntetheti a nyelvi akadályokat az Ön által választott nyelven.

#8. Hálózati vizualizáció

Az OpManager segítségével egyszerűen vizualizálhatja hálózati infrastruktúráját, és csökkentheti vállalkozása növekvő követelményei miatti bonyolultságokat. Lehetővé teszi az adminisztrátorok számára az adatközpontok és hálózati topológiák virtuális replikáinak gyors létrehozását a drag and drop diagramkészítő segítségével.

Egy hálózati vizualizációs eszközzel, mint például az OpManager, megtekintheti az üzlet szempontjából kritikus adatokat, és biztosíthatja a 24 órás szolgáltatás minőségét. A hálózatokat többféle formátumban is megjelenítheti, például:

 • A 2. rétegű leképezések a hálózat 2. rétegbeli eszközei, valamint az egyes interfészek, csomópontok, portok közötti kapcsolatok és összekapcsolt rétegek megtekintéséhez.
 • Virtuálisgép-topográfiai diagramok a virtuális gépek, adattárak és gazdagépek közötti kapcsolatok megtekintéséhez.
 • Az üzleti nézetek az eszközöket grafikonok formájában mutatják be a nyújtott szolgáltatások alapján. Megkönnyíti a gyors hálózati hibaelhárítást, és biztosítja, hogy a kritikus fontosságú programok mindig elérhetőek legyenek.
 • A Google Maps és a Zoho Maps a hálózat megtekintésére szolgál úgy, hogy az eszközöket ezeken a térképeken rendezi a földrajzi helyük alapján.
 • A Hyper-Converged Infrastructure (HCI) nézetek segítségével megértheti a hiperkonvergenciát. Felfedezi a Nutanix-fürtöket virtuális gépekhez és gazdagépekhez, valamint kapcsolataikhoz, és hozzáadja a Nutanix Prism Central-ját, hogy megtalálja a HCI-eszköz által leképezett fürtöket. Ez részletes térképet biztosít az egyes virtuális gépekről és a HCI alatti csomópontok számáról.
 • Az SDN-infrastruktúra nézetek lehetővé teszik a szervezeti hálózat összes gerincének, levelének és APIC-vezérlőjének, valamint a köztük lévő kapcsolatok észlelését.
 • Az SD-WAN topológia nézet térképszerű megjelenítést biztosít a Cisco Meraki által észlelt vezérlő hálózati eszközeiről, amelyek beépített SD-WAN rendszerrel rendelkeznek.
 • Az OpManager segítségével 3D-s állvány- és padlónézetek hozhatók létre, amelyek segítenek a rendszergazdáknak nyomon követni a szerver állapotát és elérhetőségét.

#9. Hálózati hibafigyelés és -kezelés

Nagy kihívást jelent a hálózati hibák figyelése és kezelése, különösen akkor, ha kicsi a csapata, vagy távolról kell kezelnie egy webhelyet, és technikust kell küldenie a probléma észlelésére, amit távolról is megtehetett volna. Ez hosszabb időt vesz igénybe az ok azonosításához és a probléma megoldásához.

Az OpManager folyamatosan figyelheti a hálózati eszközök problémáit, és leegyszerűsíti a riasztáskezelési folyamatot a kifinomult riasztásfigyelés megvalósításával. Hatékonyan végzi a felügyeletet, így könnyen megtalálhatja a problémák kiváltó okát, és gyorsan kijavíthatja azokat, így a végfelhasználóknak nem kell szenvedniük.

 • Az intuitív eseményfeldolgozással a riasztások fogadásakor az OpManager képes korrelálni a hálózati eseményeket, észlelni és eltávolítani a nem kívánt eseményeket, valamint csak a releváns riasztásokat megjeleníteni.
 • Felhasználóbarát, színkódolt riasztásokkal rendelkezik
 • Lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy megtekintsék egy riasztás eseménytörténetét, és kézzel töröljék vagy töröljék a riasztásokat
 • Probléma esetén engedélyezheti, hogy készüléke SNMP csapdákat küldjön, és hasznos információkat nyújtson a hálózat üzemeltetőinek
  Itt van, amikor egy sötét téma kíméli az akkumulátort

#10. Intuitív irányítópultok és jelentések

Az OpManager intuitív irányítópultokat kínál, amelyeken tisztábban jelenítheti meg a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt, a teljesítménymutatókat, az erőforrás-kihasználást és egyéb statisztikákat. Különféle megjelenítési lehetőségeket találhat, például térképeket, grafikonokat stb., és testreszabhatja az irányítópultot, hogy jobban megfeleljen az Ön használati esetének.

Ezen túlmenően ezek a műszerfalak widgetekkel, színkóddal, fogd és vidd opciókkal és egyéb hasznos funkciókkal rendelkeznek a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezen kívül rendszeres jelentéseket kap a hálózat teljesítményéről, a szerver mérőszámairól, az eszköz állapotáról, a válaszidőről, a készletjelentésekről és egyéb adatokról, amelyek segítségével mélyebb elemzést készíthet a problémákról, és megtalálhatja a megoldási módokat. Az OpManager egyszerű felhasználói felülete több mint 100 beépített jelentési profillal és 125+ készenléti jelentéssel rendelkezik.

#11. Küszöbértékek konfigurálása

Az OpManager segítségével küszöbértékeket állíthat be a hálózati eszközökön és kiszolgálókon futó szolgáltatásokhoz és erőforrásokhoz, amikor elérik a kritikus feltételeket.

Támogatja a többszintű küszöbértékeket a feltárt hibák lebontásához és osztályozásához, valamint riasztások továbbításához, amikor az eszközök elérik a küszöbértékeket. Proaktívan reagálhat korrekciós intézkedéssel a súlyossági szint alapján.

#12. Értesítések és riasztások

Ha az OpManager bármilyen kockázatot vagy hálózati vagy szerverkimaradást észlel, e-mailben vagy SMS-ben értesíti Önt. Lehetővé teszi az adminisztrátorok számára a szoftver konfigurálását és a saját fejlesztésű szkriptek vagy külső programok automatikus futtatását riasztások aktiválásakor.

Az OpManager intelligens eseményfeldolgozást végez, korrelálja a hálózati eseményeket, értelmes riasztásokat jelenít meg, és kiszűri a nemkívánatos eseményeket. Ezenkívül felhasználóbarát formátumú, színkódolt riasztásokat használ.

#13. Adatközpont-kezelés

Az integrált adatközpont-felügyelet és -felügyelet lehetővé teszi a szerverek, a sávszélesség és az alkalmazások egyetlen konzolról történő figyelését. Ezenkívül a NetFlow beépülő modullal és az adatközponti környezet figyelésével nyomon követheti a forgalom áramlását.

Az OpManager lehetővé teszi az adatközponti infrastruktúra különböző elemeinek megjelenítését, amelyek segítségével hatékonyan kezelheti azt, és meghatározhatja a teljesítményt az adatközpont és a rack padlószintjén.

Az OpManager segítségével létrehozhatja az adatközpont és az állványpadló 3 dimenziós másolatát. Azt is lehetővé teszi, hogy beágyazza a NOC képernyőkre a folyamatos állapotfigyelés érdekében. A 3D replika létrehozása egyszerű a fogd és vidd opcióval. Az OpManager valós időben is megjeleníti az eszköz állapotát.

#14. Vevőszolgálat

Az OpManager ügyfélcsapatával e-mailben és telefonon is kapcsolatba léphet. Az OpManager telepítése egyszerű. Csak töltse le és telepítse a szoftvert, adja hozzá rendszereit, és állítsa be a küszöbértékeket és az irányítópultokat a figyeléshez. Le is töltheti mobilalkalmazásaikat Androidra, iPadre és iPhone-ra.

ManageEngine OpManager alternatívák

Annak ellenére, hogy a hasznos képességek és eszközök hosszú listáját kínálja, előfordulhat, hogy nem mindenki számára megfelelő. Tehát, ha OpManager alternatívákat keres, itt van néhány lehetőség:

#1. Auvik

Ha hatékony, felhő alapú hálózatfelügyeleti megoldást keres, Auvik jó lehetőség. Az Auvik lehetővé teszi a problémák azonnali észlelését az eszköznaplókkal, és proaktívan értesíti Önt riasztásokkal és előre konfigurált felügyelettel. Megtekintheti a hálózatában lévő összes rendszert, azok elhelyezkedését és a bennük lévő változásokat.

#2. Paessler PRTG

Kövesse nyomon a teljes informatikai infrastruktúráját Paessler PRTG monitorok. Felhőalapú és helyszíni eszközöket biztosít közepes, nagy és vállalati vállalkozások számára.

A PRTG rengeteg szolgáltatást kínál, például térképeket és műszerfalakat, riasztásokat és értesítéseket, felhasználói felületeket, SLA-jelentéseket, testreszabható jelentéseket, automatikus hálózatfelderítést és még sok mást.

#3. SolarWinds

Solarwinds több szállítós megfigyelési megoldást kínál, amely bővítheti és méretezheti a hálózat igényeit. Számos értékes szolgáltatást kínál, például kritikus útvonal-vizualizációt, intelligens leképezéseket, teljesítményelemzést, fejlett módosításokat és még sok mást.

Az ára 1785 dollártól kezdődik.

Végső szavak

A ManageEngine OpManager kétségtelenül az egyik legjobb hálózati és szerverfigyelő platform. Fejlett megfigyelési lehetőségeket kínál minden hálózatához, szerveréhez, eszközéhez és egyéb rendszeréhez.

Így, ha védelmet szeretne maradni, és üzleti tevékenységét folyamatosan futni szeretné, fontolóra veheti az OpManager hálózat- és szerverfelügyeletét. Használja ki ingyenes próbaverzió Ma.

Ezután megtekintheti a Data Center Infrastructure Management (DCIM) szoftvert az IT-eszközök figyeléséhez.